Риверс више не сједи на двије столице у Клиперсима!

Власник Лос Анђелес Клиперса Стив Балмер отпустио је тренера тима Дока Риверса са друге функције коју је обављао – председника кошаркашких операција.

Кошарка 08.08.2017 | 10:30
Риверс више не сједи на двије столице у Клиперсима!
Риверс ће и даље да има важан глас у организационим одлукама клуба, те помагати Лоренсу Френку, потпредседнику кошаркашких операција, али ће се мало више концентрисати на свој примарни посао тренера.

Френк ће уз генералног менаџера Дејва Вола контролисати поменуте "кошаркашке операције" Клиперса, једне од кључних функција приликом довођења играча.. 

"Власник сам тима већ три године, сада боље разумем шта су моје власничке обавезе, а вођење франшизе и тренерски посао су два огромна и различита посла. Да бисмо постали шампионска франшиза потребне су нам две снажне особе на две функције који граде и подржавају тим. Мора постојати снажна и здрава дискуција две снажне, независне особе широких схватања", рекао је Балмер. 

"Играчи морају имати другачији однос према тренера и према челницима клуба. Док је поставио Лоренса на челу нетренерској посла прошле године и он је обавио сјајан посао. Желим да обојица још више "запну" и раде оно што знају најбоље. Лоренс се показао јаким у тој улози и то нам је помогло", додао је власник Клиперса. 

Клиперси улазе у нову еру, еру после Криса Пола, а она је почела довођењем деветорице нових играча, међу којима је и српски репрезентативац Милош Теодосић. 

Клуб из Лос Анђелеса је други који је ове године опет раздвојие улоге тренера и председника, јер је Мајк Буденхолзер такође напустио "фотељу" и остао само на "клупи". 

У НБА лиги су преостала три тима у којима је тренер уједно и председник операција, то су Сан Антонио Спарси (Грег Поповић), Детроит Пистонси (Стен ван Ганди) и Минесота Тимбервулвси (Том Тибодо). 

Током четири године као тренер Клиперса Риверс је остварио учинак 217-111 у регуларном делу сезоне и 18-22 у плеј-офу. Током 18 сезона у Орланду, Бостону и Лос Анђелесу има скор 804-584 у регуларном делу и 82-79 у плеј-офу. 

Са Селтиксима је два пута играо финале, а тријумфовао је једном 2008. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар