Rivers više ne sjedi na dvije stolice u Klipersima!

Vlasnik Los Anđeles Klipersa Stiv Balmer otpustio je trenera tima Doka Riversa sa druge funkcije koju je obavljao – predsednika košarkaških operacija.

Košarka 08.08.2017 | 10:30
Rivers više ne sjedi na dvije stolice u Klipersima!
Rivers će i dalje da ima važan glas u organizacionim odlukama kluba, te pomagati Lorensu Frenku, potpredsedniku košarkaških operacija, ali će se malo više koncentrisati na svoj primarni posao trenera.

Frenk će uz generalnog menadžera Dejva Vola kontrolisati pomenute "košarkaške operacije" Klipersa, jedne od ključnih funkcija prilikom dovođenja igrača.. 

"Vlasnik sam tima već tri godine, sada bolje razumem šta su moje vlasničke obaveze, a vođenje franšize i trenerski posao su dva ogromna i različita posla. Da bismo postali šampionska franšiza potrebne su nam dve snažne osobe na dve funkcije koji grade i podržavaju tim. Mora postojati snažna i zdrava diskucija dve snažne, nezavisne osobe širokih shvatanja", rekao je Balmer. 

"Igrači moraju imati drugačiji odnos prema trenera i prema čelnicima kluba. Dok je postavio Lorensa na čelu netrenerskoj posla prošle godine i on je obavio sjajan posao. Želim da obojica još više "zapnu" i rade ono što znaju najbolje. Lorens se pokazao jakim u toj ulozi i to nam je pomoglo", dodao je vlasnik Klipersa. 

Klipersi ulaze u novu eru, eru posle Krisa Pola, a ona je počela dovođenjem devetorice novih igrača, među kojima je i srpski reprezentativac Miloš Teodosić. 

Klub iz Los Anđelesa je drugi koji je ove godine opet razdvojie uloge trenera i predsednika, jer je Majk Budenholzer takođe napustio "fotelju" i ostao samo na "klupi". 

U NBA ligi su preostala tri tima u kojima je trener ujedno i predsednik operacija, to su San Antonio Sparsi (Greg Popović), Detroit Pistonsi (Sten van Gandi) i Minesota Timbervulvsi (Tom Tibodo). 

Tokom četiri godine kao trener Klipersa Rivers je ostvario učinak 217-111 u regularnom delu sezone i 18-22 u plej-ofu. Tokom 18 sezona u Orlandu, Bostonu i Los Anđelesu ima skor 804-584 u regularnom delu i 82-79 u plej-ofu. 

Sa Seltiksima je dva puta igrao finale, a trijumfovao je jednom 2008. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar