СП: Тука подбацио, БиХ без такмичара у Лондону!

Најбољи атлетичар Босне и Херцеговине Амел Тука неће одбранити бронзану медаљу у трци на 800 метара на Свјетском првенству у Лондону.

Остали спортови 05.08.2017 | 16:30
СП: Тука подбацио, БиХ без такмичара у Лондону!
Иако је био један од фаворита у шестој квалификационој трци Тука је освојио тек пето мјесто са временом 1:46,54 минут, па је остао без пласмана у полуфинале.

У полуфинале су се пласирала по три првопласирана атлетичара из сваке од шест трка, те још шест тркача са најбољим временом, а Тука није био ни у том друштву.

У полуфинале су се пласирали: Кипиегон Бет, Андреас Крамер, Дру Виндл Тијмен Куперс, Брандон Мекбрајд, Кевин Лопез, Фергусон Чурио, Ајзеја Херис, Елиот Жил, Емануел Кипкуруи Корир, Мајкл Розмис, Тијаго Андре, Адам Шот, Нијел Амос, Пјер - Амброс Босе, Донаван Брејзијер, Мохамед Аман, Гај Лермонт, Антоан Гакеме, Абдесалем Ајоуни, Ебрахим Алзофаири, Марсин Левандовски, Кајл Лангфорд и Алваро Де Ариба.

Трке полуфинала на 800 метара на програму су у недјељу од 22.15 сати.

Овом трком, БиХ је остала без представника на шампионату свијета пошто су раније данас бацачи кугле Месуд Пезер и Хамза Алић завршили учешће у квалификацијама.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар