"Гетлин је требало да добије доживотну суспензију!"

Џо Павеј, бивша британска тркачица на дуге стазе, каже да је Џастин Гетлин требало да добије доживотну суспензију због допинга.

Остали спортови 06.08.2017 | 18:45
"Гетлин је требало да добије доживотну суспензију!"
Амерички спринтер је 2001. и 2006. године суспендован због допинга, док је приликом другог позитивног теста избегао доживотну суспензију из атлетике, у замену за сарадњу с антидопинг комисијом.

Недуго затим, жалио се на осмогодишњу забрану такмичења, после чега је она преполовљена у децембру 2007, али му је и обрисан резултат од 9,77 на стто метара. 

Освајач злата на Олимпијским играма у Атини 2004. године, као и још четири олимпијске медаље, започео је учешће на Светком првенству у Лондону – где жели да дође до своје седме медаље, после два злата у Хелсинкију по два сребра у Москви и Пекингу, али га је публика дочекала звиждуцима и звуцима негодовања. 

"Нема ту шта да се размишља да ли му се звижди или не јер он уопште не би требало ни да буде на стази. Моје мишљење је да – ако сте варали у спорту – заслужујете доживотну суспензију. Такви као он одузимали су медаље, сјајне наступе и тимске успехе спортистима који су 'чисти'. Онима који су даноноћно радили вредно. Људи попут њега су уништавали наш спорт, а вређање са трибина је само део његове казне коју је заслужио", рекла је Павеј гостујући на радију ББЦ. 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар