О Спартак - Партизан: "Тешко је и изаћи на терен, а камоли играти!"

Суперлигашки дерби у Суботици почеће у недељу у 18 часова.

Фудбал 05.08.2017 | 17:15
О Спартак - Партизан: "Тешко је и изаћи на терен, а камоли играти!"
Док се цела Србија спасава од врућине, суперлигаши овог викенда играју 3. коло.

Почев од утакмице у Крушевцу, па до недељног дербија Звезде и Чукаричког, учесници највишег српског ранга комплетираће трећу рунду, по високој температури, која је скоро све мечеве "пребацила" на термин од 20 часова.

Само две утакмице биће одигране два сата раније, од 18 часова - у суботу Земун - Раднички и у недељу Спартак - Партизан.

У најави утакмице, Суботичани су посебно акцентовали временску непогоду као отежавајући фактор. О томе је причао помоћни тренер Саво Павићевић.

"Тешко је изаћи из куће после 20 часова, а не играти утакмицу у 18. Биће сигурно тешко играти", рекао је члан стручног штаба Бачвана.

Републички хидрометеоролошки завод изнео је упозорење на високе температуре, а за недељу је најавио и краткотрајне временске непогоде. Тек од понедељка очекује се освежење, углавном на северу и западу Србије.

"Како је - тако је. Ако се тако одлучи утакмица се мора одиграти. Сигурно да судије знају шта треба да чине и прекидаће утакмицу на направе тајм аут да се играчи мало окрепе. Док сам био у иностранству наишао сам на тешке услове за игру на Кипру и у Тел Авиву (Израел), где је температура била и виша а морали смо играти у 17 или чак и у 15 часова. Морамо да пребродимо ситуацију, момци који истрче морају у најбољем светлу да представе свој клуб", додао је Павићевић.

Истакавши квалитете Партизана, млади тренер рекао је:

"Ради се о тиму са изузетним појединцима. На неку нашу срећу отишао је Леонардо, али је дошао Сума који је доброј форми што је и показао на утакмици против Олимпијакоса у Грчкој. Истакао бих још Јанковића, Косовића који прети из другог плана, затим Ђурђевића који се одлично креће у дубину и представљу ударну иглу Партизана, ту је и снажни Тавамба због којега морамо припремити наше дефанзивце. Сви су технички одлично обучени и знају да прете свих 90 минута. Ипак, ми морамо да гледамо у своје двориште, да им парирамо целу утакмицу и верујем да ћемо остварити позитиван резултат", додао је Павићевић. 

О овој теми је и у најави утакмице говорио и тренер црно-белих, Мирослав Ђукић.

"Близу 40 степени, паклена врућина, али како нама, тако и противнику. Не желим да тражим изговоре", изјавио је шеф струке шампиона и потом објаснио како би његов тим требало да игра на Градском стадиону.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар