O Spartak - Partizan: "Teško je i izaći na teren, a kamoli igrati!"

Superligaški derbi u Subotici počeće u nedelju u 18 časova.

Fudbal 05.08.2017 | 17:15
O Spartak - Partizan: "Teško je i izaći na teren, a kamoli igrati!"
Dok se cela Srbija spasava od vrućine, superligaši ovog vikenda igraju 3. kolo.

Počev od utakmice u Kruševcu, pa do nedeljnog derbija Zvezde i Čukaričkog, učesnici najvišeg srpskog ranga kompletiraće treću rundu, po visokoj temperaturi, koja je skoro sve mečeve "prebacila" na termin od 20 časova.

Samo dve utakmice biće odigrane dva sata ranije, od 18 časova - u subotu Zemun - Radnički i u nedelju Spartak - Partizan.

U najavi utakmice, Subotičani su posebno akcentovali vremensku nepogodu kao otežavajući faktor. O tome je pričao pomoćni trener Savo Pavićević.

"Teško je izaći iz kuće posle 20 časova, a ne igrati utakmicu u 18. Biće sigurno teško igrati", rekao je član stručnog štaba Bačvana.

Republički hidrometeorološki zavod izneo je upozorenje na visoke temperature, a za nedelju je najavio i kratkotrajne vremenske nepogode. Tek od ponedeljka očekuje se osveženje, uglavnom na severu i zapadu Srbije.

"Kako je - tako je. Ako se tako odluči utakmica se mora odigrati. Sigurno da sudije znaju šta treba da čine i prekidaće utakmicu na naprave tajm aut da se igrači malo okrepe. Dok sam bio u inostranstvu naišao sam na teške uslove za igru na Kipru i u Tel Avivu (Izrael), gde je temperatura bila i viša a morali smo igrati u 17 ili čak i u 15 časova. Moramo da prebrodimo situaciju, momci koji istrče moraju u najboljem svetlu da predstave svoj klub", dodao je Pavićević.

Istakavši kvalitete Partizana, mladi trener rekao je:

"Radi se o timu sa izuzetnim pojedincima. Na neku našu sreću otišao je Leonardo, ali je došao Suma koji je dobroj formi što je i pokazao na utakmici protiv Olimpijakosa u Grčkoj. Istakao bih još Jankovića, Kosovića koji preti iz drugog plana, zatim Đurđevića koji se odlično kreće u dubinu i predstavlju udarnu iglu Partizana, tu je i snažni Tavamba zbog kojega moramo pripremiti naše defanzivce. Svi su tehnički odlično obučeni i znaju da prete svih 90 minuta. Ipak, mi moramo da gledamo u svoje dvorište, da im pariramo celu utakmicu i verujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", dodao je Pavićević. 

O ovoj temi je i u najavi utakmice govorio i trener crno-belih, Miroslav Đukić.

"Blizu 40 stepeni, paklena vrućina, ali kako nama, tako i protivniku. Ne želim da tražim izgovore", izjavio je šef struke šampiona i potom objasnio kako bi njegov tim trebalo da igra na Gradskom stadionu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar