Најава, Суперкуп Њемачке: Бајерн - Борусија...

Ефикасна увертира сезоне. . .  На последња два међусобна меча Дортмунда и Бајерна пало је 10 голова!

Фудбал 05.08.2017 | 15:00
Најава, Суперкуп Њемачке: Бајерн - Борусија...
Бољу увертиру почетка сезоне у немачком фудбалу од окршаја између Борусије из Дортмунда и Бајерна из Минхена (20.30) нисмо могли да пожелимо. Милионери ће на свом Вестфалену покушати да се домогну првог трофеја у сезони, али ће желети и да покажу да су кадри да се упусте у борбу за шампионску титулу у Бундеслиги. Ипак, све ће поново зависити од састава Карла Анчелотија, који ће се питати за све трофеје у немачком фудбалу, па тако и за овај.

Два тима нису превише изменила саставе у односу на прошлу сезону. Бајерн је довео најзвучнија имена, Корентина Толиса и Хамеса Родригеза, док је Дортмунд куповао у Бундеслиги. Анчелоти се у припремном периоду придржавао већ провереног система игре и формације 4-2-3-1, док је Петер Бош од старта кренуо с формацијом 4-3-3, па остаје да се види како ће то изгледати у првој такмичарској утакмици.

На последња два међусобна меча ова два тима пало је 10 голова. Бајерн је у последњем првенственом окршају славио на Алијанц Арени са 4:1, али се Дортмунд касније реванширао на истом месту у полуфиналу Купа Немачке (3:2) и касније дошао до трофеја. Голови су и сада далеко боља опција када је клађење у питању, јер је тешко проценити ко је фаворит за победу и освајање трофеја. Мада, с обзиром да се игра у Дортмунду, можда малу предност треба дати Милионерима, на које је и значајно боља квота.

ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ

ДОРТМУНД

Урава Ред Дајмондс (Г)3:2

Милан (Н)3:1

Бохум (Н)2:2

Еспањол (Н)0:1

Аталанта (Н) 0:1

БАЈЕРН

Милан (Н)0:4

Челси (Н)3:2

Интер (Н)0:2

Ливерпул (Д) 0:3

Наполи (Д) 0:2

МЕЂУСОБНИ СКОР

116 30 33 53 143:211

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар