Najava, Superkup Njemačke: Bajern - Borusija...

Efikasna uvertira sezone. . .  Na poslednja dva međusobna meča Dortmunda i Bajerna palo je 10 golova!

Fudbal 05.08.2017 | 15:00
Najava, Superkup Njemačke: Bajern - Borusija...
Bolju uvertiru početka sezone u nemačkom fudbalu od okršaja između Borusije iz Dortmunda i Bajerna iz Minhena (20.30) nismo mogli da poželimo. Milioneri će na svom Vestfalenu pokušati da se domognu prvog trofeja u sezoni, ali će želeti i da pokažu da su kadri da se upuste u borbu za šampionsku titulu u Bundesligi. Ipak, sve će ponovo zavisiti od sastava Karla Ančelotija, koji će se pitati za sve trofeje u nemačkom fudbalu, pa tako i za ovaj.

Dva tima nisu previše izmenila sastave u odnosu na prošlu sezonu. Bajern je doveo najzvučnija imena, Korentina Tolisa i Hamesa Rodrigeza, dok je Dortmund kupovao u Bundesligi. Ančeloti se u pripremnom periodu pridržavao već proverenog sistema igre i formacije 4-2-3-1, dok je Peter Boš od starta krenuo s formacijom 4-3-3, pa ostaje da se vidi kako će to izgledati u prvoj takmičarskoj utakmici.

Na poslednja dva međusobna meča ova dva tima palo je 10 golova. Bajern je u poslednjem prvenstvenom okršaju slavio na Alijanc Areni sa 4:1, ali se Dortmund kasnije revanširao na istom mestu u polufinalu Kupa Nemačke (3:2) i kasnije došao do trofeja. Golovi su i sada daleko bolja opcija kada je klađenje u pitanju, jer je teško proceniti ko je favorit za pobedu i osvajanje trofeja. Mada, s obzirom da se igra u Dortmundu, možda malu prednost treba dati Milionerima, na koje je i značajno bolja kvota.

POSLEDNJIH PET

DORTMUND

Urava Red Dajmonds (G)3:2

Milan (N)3:1

Bohum (N)2:2

Espanjol (N)0:1

Atalanta (N) 0:1

BAJERN

Milan (N)0:4

Čelsi (N)3:2

Inter (N)0:2

Liverpul (D) 0:3

Napoli (D) 0:2

MEĐUSOBNI SKOR

116 30 33 53 143:211

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar