Терзић: Играли смо сељачку одбојку!

Селектор одбојкашица Зоран Терзић рекао је да је екипа била веома лоша против Бразила и да је приметно да у последње време не игра на нивоу на ком може.

Остали спортови 05.08.2017 | 16:45
Терзић: Играли смо сељачку одбојку!
"Приметно је да у последњем периоду не играмо на нивоу на ком можемо, што је био случај и против Бразила. Обично волим да кажем сељачка одбојка, у смислу да имамо одређене играче са карактеристикама доброг напада и да очекујемо да ће све лопте проћи и да ћемо тако победити. Тако се не добија добра екипа", рекао је Терзић после утакмице у Нанђингу.

Женска репрезентација Србије остала је без пласмана у финале Гранд прија, пошто је са 3:1 у сетовима изгубила од Бразила.

"Играли смо веома слабо, могу да схватим да се деси да не буде дан, али много ситуација не да нисмо решили, већ се нисмо организовали, што је раније ретко био случај", казао је Терзић.

Србија ће се за треће место борити са пораженим из дуела Италије и домаћина Кине.

"Против Бразила смо заиста играли слабо и надам се да ћемо моћи колико-толико то да променимо и играмо за нијансу боље, што би нам дало наду да можемо да победимо у утакмици за треће место", навео је Терзић.

Он је говорио да до сада није био случај да нека одбојкашица игра повређена, као што је то било са Бранкицом Михајловић против Бразила.

"Није претерано страшно, видело се да може да игра, али то није онако као кад је здрава. Утакмица је предуго трајала и постојао је страх да се то не компликује и зато није играла даље од трећег сета", казао је Терзић.

Репрезентативка Србије Милена Рашић рекла је да је деловало као да Бразил више жели победу.

"Заиста не знам како да објасним наше издање. Изгледало је као да је Бразил више желео победу и заслужено су победиле. Морамо да водимо рачуна о много ствари, поготово о енергији и мотивацији јер још није крај, има још једна утакмица", рекла је Рашићева.

Њена саиграчица Бојана Живковић казала је да Србија жели да се врати кући са медаљом.

"Играле смо испод својих могућности, а Бразил веома добро у свим елементима. Није било енергије као на претходним утакмицама. Ништа није готово, боримо се за медаљу и треба да дамо све од себе да победимо", казала је Бојана Живковић.

Утакмица за треће место на завршном турниру Гранд прија у Нанђингу почеће у недељу у 9.00, док ће се финале играти од 14.00.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар