Купачи спасили оца и кћерку

На купалишту на реци Уни у близини тврђаве Стари град Острожац код Цазина у среду се одвијала права драма, а захваљујући грађанима, спашени су животи Ирфана Дураковића и његове 12-годишње ћерке.

Босна и Херцеговина 05.08.2017 | 11:10
Купачи спасили оца и кћерку
Према информацијама очевидаца, 12-годишња девојчица почела се утапати у Уни да би убрзо након тога за њом скочио њен отац Ирфан, који не зна пливати, пише Аваз.ба.
 
Тада је почело драматично спашавање, јер су брзаци реке Уне оца и ћерку почели да одвлаче.

- У минути су нестали у брзој води, а како су то видели други купачи, велики број њих је скочио како би спасао оца и ћерку. Прво је нађена девојчица, која је била без свести па је брзом интервенцијом и реанимацијом уследио њен први удисај па и плач. Након пет минута, пронађен је отац, кога смо оживљавали и до седам минута, након чега је успешно враћен у живот - испричао је Амил Бишћанин, који је присуствовао догађају.

Мустафа Хускић из Цазина, заједно са Санелом Делићем, међу првима је ускочио у Уну да спаси оца и ћерку.

- Све се дешавало брзо. Био сам у води и приметио сам да се нешто збива, вика и галама. Одмах сам кренуо у спасавање заједно с још неколико људи. Хвала Богу, све се добро завршило - казао је Хускић.

Драми на купалишту присуствовала је и Резија Јонузовић, која је у више наврата покушавала да позове Хитну помоћ.

- Присуствовала сам борби за два живота, хвала људима који су надљудским снагама спасили оца и ћерку. Звала сам Хитну помоћ, три пута су ми рекли да сачекам, да не могу причати, а када их је позвао мој муж, рекли су да то није њихова општина. На крају смо позвали полицију и они су, онда, звали Хитну и тек су тад дошли. Још једном честитам храбрим спасиоцима - говори Јонузовић.

Сретни што су спасили оца и девојчицу, купачи који су учествовали у њиховом извлачењу из Уне и оживљавању на обали на крају су се грлили од среће.

На месту догађаја били су и припадници Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона, који су узели изјаве од присутних пливача, као и Хитна помоћ. Отац и ћерка превезени су у Кантоналну болницу у Бихаћу, где су задржани на лечењу.

(Блиц)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Нешо

05.08.2017 11:05

Свака част људи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

05.08.2017 11:24

Свака част храбрим људима! А те идиоте из Хитне помоћи треба јавно именовати и одмах отпустити без права запошљавања у Здравству и запослити младе, некорумпиране и поштене докторе и техничаре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.08.2017 11:29

Е ово је рећи јунаштво. свака част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дилбер

05.08.2017 11:58

Чуј глупости узели изјаве зашто због чега све ок све се добро завршило.Ста сад ће МУП истрагу правит како се то десило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калесија

05.08.2017 15:35

браво за све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

05.08.2017 22:43

свака част свима какав лијеп завршетак драме браво браво браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Змај

09.08.2017 19:30

Свима купачима Велике честитке и Поздрав!!!;,свима који су учествовали у спашавању,и помоћи Оцу и Дјевојчици,Људи тако би се требало помагати, Свака Част. Да није само политчара било би пуно Хуманости у овој напаћеној Земљи.Нека вам је са срећом.

ОДГОВОРИТЕ