Интеров „пит-бул“ стиже на Местаљу!

Ускоро и Жофри Кондогбија, а можда чак и Кристијан Ансалди.

Фудбал 07.08.2017 | 11:00
Интеров „пит-бул“ стиже на Местаљу!
Сарадња водећих људи Интера и Валенсије могла би овог лета да се заврши са три посла. И то тако што би Интер добио новац, а Валенсија оне који су проглашени „технолошким вишком“.

За почетак, Слепи мишеви ће из Града моде повући Џејсона Мурила. Мада је у једном тренутку изгледало да су представници два клуба запали у ћорсокак са преговорима, ипак се стигло до начелног договора око трансфера колумбијског „пит-була“. Наиме, Валенсија ће платити 13.000.000 евра, али вероватно у ратама. Али, о томе ће се расправљати у наредном периоду, а трансфер би требало да буде завршен у наредних 48 сати, тврдеГазета дело Спорт и Супердепорте. 

Сада, пошто је практично склопљен један посао, Валенсија ће се посветити другој великој жељи - Жофрију Кондогбији. 

Оно што је карактеристично за разговоре ових клубова досад јесте било неслагање у висини обештећења. Тако је и у случају француског везисте, који је на крају испао потпуни промашај за Неразуре. Интер би хтео да покуша да врати већи део од уложених 35.000.000 евра у Кондогбију, док Валенсија цени некадашњег играча Монака на тек нешто изнад 16.000.000 европских новчаница. 

Како би покушао да убрза трансфер, Кондогбија је данас обавио разговоре са Лучаном Спалетијем, потом и управом Интера, где је предочио своју жељу да напусти клуб. Да ли ће то навести челнике Интера да умање потраживања, остаје питање, а једна од актуелних тема сада је позајмица, с правом откупа наредног лета на суму између 22.000.000 и 24.000.000 евра. 

Проблем је тај што је Интеру новац потребан одмах, како би направио неколико значајних послова на пијаци и појачао тим за сезону која ускоро почиње. Али, жеља да се посао заврши постоји од све три стране. 

На крају, Валенсија би могла да крене и по потпис искусног универзалца Кристијана Ансалдија. Ни овде није било "концензуса" око откупне цене, пошто је Валенсија нудила око пет милиона, а Интер је тражио близу десет милиона евра. Али, Ансалдијев долазак на Местаљу зависиће од тога хоће ли овог лета бити продат Хозе Гаја и где. 

Све ће бити јасније у наредној седмици. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар