Interov „pit-bul“ stiže na Mestalju!

Uskoro i Žofri Kondogbija, a možda čak i Kristijan Ansaldi.

Fudbal 07.08.2017 | 11:00
Interov „pit-bul“ stiže na Mestalju!
Saradnja vodećih ljudi Intera i Valensije mogla bi ovog leta da se završi sa tri posla. I to tako što bi Inter dobio novac, a Valensija one koji su proglašeni „tehnološkim viškom“.

Za početak, Slepi miševi će iz Grada mode povući Džejsona Murila. Mada je u jednom trenutku izgledalo da su predstavnici dva kluba zapali u ćorsokak sa pregovorima, ipak se stiglo do načelnog dogovora oko transfera kolumbijskog „pit-bula“. Naime, Valensija će platiti 13.000.000 evra, ali verovatno u ratama. Ali, o tome će se raspravljati u narednom periodu, a transfer bi trebalo da bude završen u narednih 48 sati, tvrdeGazeta delo Sport i Superdeporte. 

Sada, pošto je praktično sklopljen jedan posao, Valensija će se posvetiti drugoj velikoj želji - Žofriju Kondogbiji. 

Ono što je karakteristično za razgovore ovih klubova dosad jeste bilo neslaganje u visini obeštećenja. Tako je i u slučaju francuskog veziste, koji je na kraju ispao potpuni promašaj za Nerazure. Inter bi hteo da pokuša da vrati veći deo od uloženih 35.000.000 evra u Kondogbiju, dok Valensija ceni nekadašnjeg igrača Monaka na tek nešto iznad 16.000.000 evropskih novčanica. 

Kako bi pokušao da ubrza transfer, Kondogbija je danas obavio razgovore sa Lučanom Spaletijem, potom i upravom Intera, gde je predočio svoju želju da napusti klub. Da li će to navesti čelnike Intera da umanje potraživanja, ostaje pitanje, a jedna od aktuelnih tema sada je pozajmica, s pravom otkupa narednog leta na sumu između 22.000.000 i 24.000.000 evra. 

Problem je taj što je Interu novac potreban odmah, kako bi napravio nekoliko značajnih poslova na pijaci i pojačao tim za sezonu koja uskoro počinje. Ali, želja da se posao završi postoji od sve tri strane. 

Na kraju, Valensija bi mogla da krene i po potpis iskusnog univerzalca Kristijana Ansaldija. Ni ovde nije bilo "koncenzusa" oko otkupne cene, pošto je Valensija nudila oko pet miliona, a Inter je tražio blizu deset miliona evra. Ali, Ansaldijev dolazak na Mestalju zavisiće od toga hoće li ovog leta biti prodat Hoze Gaja i gde. 

Sve će biti jasnije u narednoj sedmici. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar