Три деценије цркве у Козјаку

Милина је и радост кад се види како Јадрани, са пуно љубави, слоге и пажње, чувају веру своју, што показује и овај храм подигнит тачно пре три деценије, посвећен Светој мати Марији Магдалини, рекао је епископ шабачки Лаврентије, који је освештао икону те светитељке и ломио славски колач са верницима из овог дела Србије, поводом славе богомоље на граници села Козјака и Липничког Шора.

Србија 04.08.2017 | 18:47
Три деценије цркве у Козјаку
Владика је рекао да „број верника и брига о храму, показују, све ове године и деценије, да је црква најлепше место, не само за духовне потребе, већ и за саборовања и дружења“.

Зато и јесу ова два села једна од најнапреднијих, не само у Јадру и Подрињу-поручио је владика Лаврентије, који је добротворима храма уручио грамате.



Црква на граници Козјака и Липничког Шора никла је као насушна потреба, јер су се села, још у то време, значајно развила и био је утисак за да за њих прелепа црква у суседној Липници, на Приљевима, претесна.

Из Липнице је, овде, дошао свештеник Предраг Мићић, који је ударио камен темељац за храм, који је подигнут радом, трудом и залагањем овдашњих људи.



Бригу о овој богомољи, једној од лепших у Јадру, брину свештеници Миленко Секулић и Добрица Веселиновић.

(БН телевизија/ В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар