Tri decenije crkve u Kozjaku

Milina je i radost kad se vidi kako Jadrani, sa puno ljubavi, sloge i pažnje, čuvaju veru svoju, što pokazuje i ovaj hram podignit tačno pre tri decenije, posvećen Svetoj mati Mariji Magdalini, rekao je episkop šabački Lavrentije, koji je osveštao ikonu te svetiteljke i lomio slavski kolač sa vernicima iz ovog dela Srbije, povodom slave bogomolje na granici sela Kozjaka i Lipničkog Šora.

Srbija 04.08.2017 | 18:47
Tri decenije crkve u Kozjaku
Vladika je rekao da „broj vernika i briga o hramu, pokazuju, sve ove godine i decenije, da je crkva najlepše mesto, ne samo za duhovne potrebe, već i za saborovanja i druženja“.

Zato i jesu ova dva sela jedna od najnaprednijih, ne samo u Jadru i Podrinju-poručio je vladika Lavrentije, koji je dobrotvorima hrama uručio gramate.



Crkva na granici Kozjaka i Lipničkog Šora nikla je kao nasušna potreba, jer su se sela, još u to vreme, značajno razvila i bio je utisak za da za njih prelepa crkva u susednoj Lipnici, na Priljevima, pretesna.

Iz Lipnice je, ovde, došao sveštenik Predrag Mićić, koji je udario kamen temeljac za hram, koji je podignut radom, trudom i zalaganjem ovdašnjih ljudi.



Brigu o ovoj bogomolji, jednoj od lepših u Jadru, brinu sveštenici Milenko Sekulić i Dobrica Veselinović.

(BN televizija/ V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar