Мбапе тражио да иде!

Барса и Реал спремни као запете пушке! Ту је и Манчестер Сити, мада Шпанија делује као највероватнија будућа дестинација. Монако тражи 180. 000. 000 евра.

Фудбал 05.08.2017 | 12:00
Мбапе тражио да иде!
Нејмар је вест дана, али имамо и нову потенцијалну трансфер бомбу! Али, овај пут нису у питању нагађања. Наиме, како је навео угледни Л’Екип, Килијан Мбапе дефинитивно је одлучио да напусти Монако и о томе је већ обавестио челнике клуба из Кнежевине.

Наводно, овом 18-годишњем суперталентованом нападачу дојадило је да чека да му Монако понуди нови уговор и због тога је донео радикалну одлуку. Такође, Мбапе се наљутио што га је тренер Жардим заменио у 70. минуту утакмице Суперкупа са Пари Сен Жерменом прошлог викенда. Кнежеви су тај меч изгубили са 2:1.

Оно што је већ познато да Монако за Мбапеа тражи 180.000.000 евра, што је ипак мање од своте коју је ПСЖ издвојио за Нејмара.

Наравно, за Мбапеа је у овом тренутку заинтересовано више богатих европских клубова, а утисак је да је управо трансфер Нејмара на неки начин убрзао целу ситуацију.

Пре свега зато што је и Барселона један од заинтересованих клубова за Мбапе, а са 222.000.000 евра зарађених од трансфера Нејмара имаће и финансијску основу за довођење нападача Монака.

Врло лако највећи конкурент Барселони за евентуални трансфер могао би да буде Реал Мадрид који већ месецима показује озбиљно интересовање за овог момка. И не само то. Одласком Алвара Морате у Челси, као и најављеним трансфером Герета Бејла, ствара се место у Реалу за Мбапе, а притом сада и краљевски клуб има озбиљну количину свежег капитала да уложи у нападача Монака.

Када се прича о трошењу огромног новца на трансфере такође се увек мора узети у обзир и Манчестер Сити. Тренер Пеп Гвардиола изузетно цени Мбапеове квалитете и пажљиво прати ситуацију у Монаку.

Међутим, с обзиром да су до сада већ потрошили око 240.000.000 евра на појачање, јасно је да би Грађани прво морали неког да продају, па онда да размишљају о куповини. Макар због правила финансијског фер-плеја УЕФА.

Такође, с обзиром да су Манчестер Јунајтед и Челси већ довели појачања у нападу, лист Л’Екип, оценио је да је Мбапеова следећа дестинација Шпанија. Дакле, вероватно ћемо гледати трку Барселоне и Реала. Ко ће бити бржи?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар