Mbape tražio da ide!

Barsa i Real spremni kao zapete puške! Tu je i Mančester Siti, mada Španija deluje kao najverovatnija buduća destinacija. Monako traži 180. 000. 000 evra.

Fudbal 05.08.2017 | 12:00
Mbape tražio da ide!
Nejmar je vest dana, ali imamo i novu potencijalnu transfer bombu! Ali, ovaj put nisu u pitanju nagađanja. Naime, kako je naveo ugledni L’Ekip, Kilijan Mbape definitivno je odlučio da napusti Monako i o tome je već obavestio čelnike kluba iz Kneževine.

Navodno, ovom 18-godišnjem supertalentovanom napadaču dojadilo je da čeka da mu Monako ponudi novi ugovor i zbog toga je doneo radikalnu odluku. Takođe, Mbape se naljutio što ga je trener Žardim zamenio u 70. minutu utakmice Superkupa sa Pari Sen Žermenom prošlog vikenda. Kneževi su taj meč izgubili sa 2:1.

Ono što je već poznato da Monako za Mbapea traži 180.000.000 evra, što je ipak manje od svote koju je PSŽ izdvojio za Nejmara.

Naravno, za Mbapea je u ovom trenutku zainteresovano više bogatih evropskih klubova, a utisak je da je upravo transfer Nejmara na neki način ubrzao celu situaciju.

Pre svega zato što je i Barselona jedan od zainteresovanih klubova za Mbape, a sa 222.000.000 evra zarađenih od transfera Nejmara imaće i finansijsku osnovu za dovođenje napadača Monaka.

Vrlo lako najveći konkurent Barseloni za eventualni transfer mogao bi da bude Real Madrid koji već mesecima pokazuje ozbiljno interesovanje za ovog momka. I ne samo to. Odlaskom Alvara Morate u Čelsi, kao i najavljenim transferom Gereta Bejla, stvara se mesto u Realu za Mbape, a pritom sada i kraljevski klub ima ozbiljnu količinu svežeg kapitala da uloži u napadača Monaka.

Kada se priča o trošenju ogromnog novca na transfere takođe se uvek mora uzeti u obzir i Mančester Siti. Trener Pep Gvardiola izuzetno ceni Mbapeove kvalitete i pažljivo prati situaciju u Monaku.

Međutim, s obzirom da su do sada već potrošili oko 240.000.000 evra na pojačanje, jasno je da bi Građani prvo morali nekog da prodaju, pa onda da razmišljaju o kupovini. Makar zbog pravila finansijskog fer-pleja UEFA.

Takođe, s obzirom da su Mančester Junajted i Čelsi već doveli pojačanja u napadu, list L’Ekip, ocenio je da je Mbapeova sledeća destinacija Španija. Dakle, verovatno ćemo gledati trku Barselone i Reala. Ko će biti brži?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar