Видео: Замјена за Леонарда стиже из ПАОК-а!

Бразилац из ПАОК-а, уништио Стеауу и Војводину, Станојевић рекао да је добар! Жаиро на корак до Партизана! Замена Леонарду - Бразилац из ПАОК-а? Грчки медији већ у среду су објавили да би београдски црно-бели могли да доведу офанзивца "братског" клуба из Солуна.

Фудбал 04.08.2017 | 14:15
Видео: Замјена за Леонарда стиже из ПАОК-а!
Иде Леонардо да Силва Соза у Саудијску Арабију - његово место би могао да попуни Жаиро.

Информација од среде вече, да је Партизан замену једном од својих најбољих појединаца из шампионске сезоне пронашао у „играчу са истог говорног подручја“, потврђена је сазнањем да би нови фудбалер црно-белих могао да постане Бразилац из ПАОК-а.

У питању је 25-годишњи левокрилни везиста - може да игра и централног нападача - с којим су београдски црно-бели договорили услове сарадње и под условом да све буде у складу са наговештајима овај фудбалер ће стићи у Хумску 1.



Његово „пуно“ име је Жаиро де Македо да Силва. Има 25 година, колико и Леонардо, играо је у Бразилу за нижеразредну Маудреиру, далеко познатије Интернасионал и Ботафого (позајмице), да би се у зиму 2014. преселио у Европу и почео да показује шта зна.

Две и по године провео је у словачком Тренчину, израстао је у једног од битнијих играча тог тима, што се видело у првом колу квалификација за Лигу Европе, кад се поготком и асистенцијом потписао испод убедљивог тријумфа над Војводином (4:0), да би наредног лета, овога пута у сусрету квалификација за Лигу шампиона, заблистао наместивши сва три гола за победу у гостима над Стеауом (3:2).

Те партије су га препоручиле ПАОК-у, Солунци су га лета 2015. Жаира довели за обештећење од 400.000 евра и са њим потписали уговор на четири године.



У првој сезони одиграо је само 13 утакмица на Тумба стадиону (по гол и асистенција), пре него што је због повреде пропустио већи део пролећног дела првенства, а минулу такмичарску годину провео је на позајмици у ПАС Јањини (четири гола, четири асистенције).

Услед равила о ограничењу бројја странаца ван Европске уније (максимум тројица) ПАОК није у могућности да пријави Жаира за наредну сезону у Грчкој (ту су његови земљаци Педро Енрике и заменик капитена Лео Матос, као и Анголац Ђалма Кампос) и одлуком новог шефа струке Александра Станојевића налази се на списку играча који могу да иду на позајмицу.



Ту прилику је видео Партизан. Према информацијама из Солуна, све најбоље о Жаиру људима из Партизана пренели су и Александар Станојеивћ и досадашњи помоћни тренер црно-белих, Љубиша Ранковић, сада у стручном штабу ПАОК-а. Процена одговорних људи из спортског сектора у Хумској је да је реч о играчу који би се стилом игре и брзинским способностима уклопио у замисли тренера Мирослава Ђукића.

Два клуба су у завшној фази преговора, а првак Србије би довео Жаира на једногодишњу позајмицу, с правом откупа, ако Бразилац учинком оправда да је вредан трајне сарадње. Посао би могао да буде озваничен почетком следеће седмице и у том случају нови фудбалер би био пријављен за мечеве плеј-офа квалификација за Лигу Европе.



Офанзивац ПАОК-а, који покрива више позиција у "вези" и нападу, наводно је жеља шампиона Србије и грчки медији пишу да би управо он могао да буде замена доскорашњем офанзивцу београдских црно-белих, продатом за четири милиона евра.

"С обзиром на то да бразилски везиста није у плановима Александра Станојевића, неколико тимова је показало интересовање за њега, а Партизан је међу њима", објављено је.

Жаиро је рођен 1992. године, прошао је школу Ботафога, а сениорску каријеру градио је у Мадуеири, Интернасионалу и у матичном клубу. У Европу се преселио 2013, када је потписао за Тренчин, одакле је 2015. прешао у Солун, за 400.000 евра.

Прошлу сезону провео је на позајмици у Јанини, која је такође заинтересована да га овог лета врати у своје боје.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар