Video: Zamjena za Leonarda stiže iz PAOK-a!

Brazilac iz PAOK-a, uništio Steauu i Vojvodinu, Stanojević rekao da je dobar! Žairo na korak do Partizana! Zamena Leonardu - Brazilac iz PAOK-a? Grčki mediji već u sredu su objavili da bi beogradski crno-beli mogli da dovedu ofanzivca "bratskog" kluba iz Soluna.

Fudbal 04.08.2017 | 14:15
Video: Zamjena za Leonarda stiže iz PAOK-a!
Ide Leonardo da Silva Soza u Saudijsku Arabiju - njegovo mesto bi mogao da popuni Žairo.

Informacija od srede veče, da je Partizan zamenu jednom od svojih najboljih pojedinaca iz šampionske sezone pronašao u „igraču sa istog govornog područja“, potvrđena je saznanjem da bi novi fudbaler crno-belih mogao da postane Brazilac iz PAOK-a.

U pitanju je 25-godišnji levokrilni vezista - može da igra i centralnog napadača - s kojim su beogradski crno-beli dogovorili uslove saradnje i pod uslovom da sve bude u skladu sa nagoveštajima ovaj fudbaler će stići u Humsku 1.



Njegovo „puno“ ime je Žairo de Makedo da Silva. Ima 25 godina, koliko i Leonardo, igrao je u Brazilu za nižerazrednu Maudreiru, daleko poznatije Internasional i Botafogo (pozajmice), da bi se u zimu 2014. preselio u Evropu i počeo da pokazuje šta zna.

Dve i po godine proveo je u slovačkom Trenčinu, izrastao je u jednog od bitnijih igrača tog tima, što se videlo u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, kad se pogotkom i asistencijom potpisao ispod ubedljivog trijumfa nad Vojvodinom (4:0), da bi narednog leta, ovoga puta u susretu kvalifikacija za Ligu šampiona, zablistao namestivši sva tri gola za pobedu u gostima nad Steauom (3:2).

Te partije su ga preporučile PAOK-u, Solunci su ga leta 2015. Žaira doveli za obeštećenje od 400.000 evra i sa njim potpisali ugovor na četiri godine.



U prvoj sezoni odigrao je samo 13 utakmica na Tumba stadionu (po gol i asistencija), pre nego što je zbog povrede propustio veći deo prolećnog dela prvenstva, a minulu takmičarsku godinu proveo je na pozajmici u PAS Janjini (četiri gola, četiri asistencije).

Usled ravila o ograničenju brojja stranaca van Evropske unije (maksimum trojica) PAOK nije u mogućnosti da prijavi Žaira za narednu sezonu u Grčkoj (tu su njegovi zemljaci Pedro Enrike i zamenik kapitena Leo Matos, kao i Angolac Đalma Kampos) i odlukom novog šefa struke Aleksandra Stanojevića nalazi se na spisku igrača koji mogu da idu na pozajmicu.



Tu priliku je video Partizan. Prema informacijama iz Soluna, sve najbolje o Žairu ljudima iz Partizana preneli su i Aleksandar Stanojeivć i dosadašnji pomoćni trener crno-belih, Ljubiša Ranković, sada u stručnom štabu PAOK-a. Procena odgovornih ljudi iz sportskog sektora u Humskoj je da je reč o igraču koji bi se stilom igre i brzinskim sposobnostima uklopio u zamisli trenera Miroslava Đukića.

Dva kluba su u zavšnoj fazi pregovora, a prvak Srbije bi doveo Žaira na jednogodišnju pozajmicu, s pravom otkupa, ako Brazilac učinkom opravda da je vredan trajne saradnje. Posao bi mogao da bude ozvaničen početkom sledeće sedmice i u tom slučaju novi fudbaler bi bio prijavljen za mečeve plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.



Ofanzivac PAOK-a, koji pokriva više pozicija u "vezi" i napadu, navodno je želja šampiona Srbije i grčki mediji pišu da bi upravo on mogao da bude zamena doskorašnjem ofanzivcu beogradskih crno-belih, prodatom za četiri miliona evra.

"S obzirom na to da brazilski vezista nije u planovima Aleksandra Stanojevića, nekoliko timova je pokazalo interesovanje za njega, a Partizan je među njima", objavljeno je.

Žairo je rođen 1992. godine, prošao je školu Botafoga, a seniorsku karijeru gradio je u Madueiri, Internasionalu i u matičnom klubu. U Evropu se preselio 2013, kada je potpisao za Trenčin, odakle je 2015. prešao u Solun, za 400.000 evra.

Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Janini, koja je takođe zainteresovana da ga ovog leta vrati u svoje boje.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar