Русија одговорила САД

Оптужбе које је изнео амерички потпредседник Мајк Пенс у Подгорици да Русија ради на томе да одвоји Балкан од Запада, дестабилизују југ Европе и показују хладноратовски менталитет Вашингтона, саопштило је руско министарство спољних послова, пренео је Ројтерс.

Свијет 04.08.2017 | 08:55
Русија одговорила САД
У саопштењу се наводи да министарство спољних послова Русије са жаљењем констатује да "Вашингтон све дубље тоне у примитивну идеологију ере Хладног рата" која је, како наводи, потпуно одвојена од стварности.

У саопштењу руског министарства се каже да наметање избора "или са Западом или са Русијом" балканским државама, неизбежно води ка расту напетости на континенту и дестабилизује ситуацију у региону.

Притом се, како се истиче, "активно гура теза о наводном безалтернативном ступању југоисточне Европе у НАТО, 'гурају' се пројекти засновани на нелојалној конкуренцији, који су против економске логике", пренео је Спутњик.

- Позивамо америчке колеге да прекину да клеветају Русију и њену спољну политику која се увек заснивала на поштовању партнера и спремности за заједнички конструктивни рад уз узимање у обзир медјусобних интереса - навело је Министарство.

Пенс је у среду у Подгорици рекао да Русија покушава да исцртава нове медјународне границе силом, као да је и на Западном Балкану настојала да дестабилизује регион.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Дијагноза

04.08.2017 07:19

Не могу да схватим како могу бити толико лицемјерни да управо оно што они раде намећу другом и шта је још чудније пролази им то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

04.08.2017 07:31

@ Дијагноза "није вјера тврда у јачега!" Порука из Подгорице је адресирана на Београд и Србију а гласи:" еx YУ "банана државе" не могу бити "неутралне" као нпр. Швицарска и ако се Србија не опредијели ускоро онда почиње "шарена револуција" или нешто можда горе!"

Name

Ре

04.08.2017 08:20

Човек је добро рекао или или и то сви разумију осим појединаца а њима одговора статус кво јер ту је лако манипулисати и пљачкати свој народ као што годинама ради лакташки кабадахија.

Name

Лупетања

04.08.2017 07:26

Е Рујо са рогатима се није бости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

04.08.2017 09:13

И рогатом се могу заврнуту муда.

Name

Неђо.5.Јул.2017

05.08.2017 09:23

Пенс(Пас) мисли да је само он паметан.Ко други ствара поделе у свету,и ратове него ви каубоји.Јели,Русија бомбардовала,Либију,Ирак.У,Сирији сте ви каубоји направили хаос.Јесу ли,Руси растурили,Yугославију,признали,Косовоа за државу.Ви мафијо,Америчка.Само знате плаћкати туђе територије.Оплаћкали сте,Либију и Ирак,бандо,Америчка.Доће ,Европа памети само ће бити касно.У белој кући тојест у(црној кући)лопов до лопова,лажов до лажова.Семе вам се сатрло,Америчко и каубијско.Ако ја недоживим вшу пропаст,доживећу моји унуци,багро неваспитана.Семе вам се сатрло,Америчко.Ко потпише да,Србија уиђе у,Нато Банту,по кратком поступку пресудити му.Србијо недај те та уђе,Србија у ту проклету алијансу.Гдесу усташе тује само крв.

ОДГОВОРИТЕ