Rusija odgovorila SAD

Optužbe koje je izneo američki potpredsednik Majk Pens u Podgorici da Rusija radi na tome da odvoji Balkan od Zapada, destabilizuju jug Evrope i pokazuju hladnoratovski mentalitet Vašingtona, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova, preneo je Rojters.

Svijet 04.08.2017 | 08:55
Rusija odgovorila SAD
U saopštenju se navodi da ministarstvo spoljnih poslova Rusije sa žaljenjem konstatuje da "Vašington sve dublje tone u primitivnu ideologiju ere Hladnog rata" koja je, kako navodi, potpuno odvojena od stvarnosti.

U saopštenju ruskog ministarstva se kaže da nametanje izbora "ili sa Zapadom ili sa Rusijom" balkanskim državama, neizbežno vodi ka rastu napetosti na kontinentu i destabilizuje situaciju u regionu.

Pritom se, kako se ističe, "aktivno gura teza o navodnom bezalternativnom stupanju jugoistočne Evrope u NATO, 'guraju' se projekti zasnovani na nelojalnoj konkurenciji, koji su protiv ekonomske logike", preneo je Sputnjik.

- Pozivamo američke kolege da prekinu da klevetaju Rusiju i njenu spoljnu politiku koja se uvek zasnivala na poštovanju partnera i spremnosti za zajednički konstruktivni rad uz uzimanje u obzir medjusobnih interesa - navelo je Ministarstvo.

Pens je u sredu u Podgorici rekao da Rusija pokušava da iscrtava nove medjunarodne granice silom, kao da je i na Zapadnom Balkanu nastojala da destabilizuje region.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dijagnoza

04.08.2017 07:19

Ne mogu da shvatim kako mogu biti toliko licemjerni da upravo ono što oni rade nameću drugom i šta je još čudnije prolazi im to.

ODGOVORITE
Name

075

04.08.2017 07:31

@ Dijagnoza "nije vjera tvrda u jačega!" Poruka iz Podgorice je adresirana na Beograd i Srbiju a glasi:" ex YU "banana države" ne mogu biti "neutralne" kao npr. Švicarska i ako se Srbija ne opredijeli uskoro onda počinje "šarena revolucija" ili nešto možda gore!"

Name

Ре

04.08.2017 08:20

Човек је добро рекао или или и то сви разумију осим појединаца а њима одговора статус кво јер ту је лако манипулисати и пљачкати свој народ као што годинама ради лакташки кабадахија.

Name

Lupetanja

04.08.2017 07:26

E Rujo sa rogatima se nije bosti.

ODGOVORITE
Name

Xy

04.08.2017 09:13

I rogatom se mogu zavrnutu muda.

Name

Neđo.5.Jul.2017

05.08.2017 09:23

Pens(Pas) misli da je samo on pametan.Ko drugi stvara podele u svetu,i ratove nego vi kauboji.Jeli,Rusija bombardovala,Libiju,Irak.U,Siriji ste vi kauboji napravili haos.Jesu li,Rusi rasturili,Yugoslaviju,priznali,Kosovoa za državu.Vi mafijo,Američka.Samo znate plaćkati tuđe teritorije.Oplaćkali ste,Libiju i Irak,bando,Američka.Doće ,Evropa pameti samo će biti kasno.U beloj kući tojest u(crnoj kući)lopov do lopova,lažov do lažova.Seme vam se satrlo,Američko i kaubijsko.Ako ja nedoživim všu propast,doživeću moji unuci,bagro nevaspitana.Seme vam se satrlo,Američko.Ko potpiše da,Srbija uiđe u,Nato Bantu,po kratkom postupku presuditi mu.Srbijo nedaj te ta uđe,Srbija u tu prokletu alijansu.Gdesu ustaše tuje samo krv.

ODGOVORITE