Вучић са Србима из региона

Предсједник Србије Александар Вучић разговараће данас са представницима Срба из региона, након чега ће присуствовати обиљежавању Дана сјећања на страдале и прогнане Србе у хрватској војно-полицијској акцији "Олуја". Том састанку присуствоваће и предсједник РС Милорад Додик.

Босна и Херцеговина 04.08.2017 | 08:01
Вучић са Србима из региона
Састанку у Градској кући, који ће почети у 18.00 часова, присуствоваће и патријарх српски Иринеј и премијерка Србије Ана Брнабић.

Након састнака присуствоваће и обиљежавању Дана сјећања на страдале и прогнане Србе у акцији "Олуја", која ће се одржати у новосадском насељу Ветерник, гдје је дио тог становништва ту пронашао свој нови дом.

Овој манифеставији, која почиње у 20:00 ччасова присуствоваће и делегација владе Републике Српске, као и замјеник предсједавајућег Представничког дома ПС бИХ Младен Босић и министар иностраних послова Игор Црнадак.

Хрватска војно-полицијска акција кодног имена "Олуја", у којој су учествовале и једнице Петог корпуса такозване Армије БиХ, те ХВО-а, почела је 4. августа 1995. године. Током трајања Олује убијено је око 2.000 Срба, махом цивила, док је са подручја Лике, Баније, Кордуна, сјеверне Далмације, које су биле зоне под заштитом УН, протјерано око 200.000 Срба са својих огњишта.

(БН/Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

дејанпд

04.08.2017 07:28

Било би интересантно да неко истрази и објави ста се десило са осталих око 480 хиљада срба који су 1991. Према попису тако се изјаснили, мада је југословена било такодје пуно, а ту су многи који се нису усудили изјаснити као срби, нароцито у вецим градовима и мјесаним браковима. Лицно вјерујем да је цифра срба уоци рата у Хр. Била око милион, свеједно, кад погледате ста се тамо десило, а онда упоредите са нпр.селом у истоцној Босни, јасно је до које мјере је медјународно право деградирано, обицна спрдацина, геноцид у Сребреници, да није страдања људи, могао би то бити скец за какву хумористицку емисију. Кад америка направи геноцид и протјера цетвртину становниства нове дрзаве јер су срби, и то из застицене зоне УН, то је цисто, америцки генерали су водили акцију, ветерани, а кад српска војска направи акцију и село из којег трпи константе нападе на цивиле по српским селима масакрира, оцисти од злоцинаца, кад вец то неце УН који је због тога био ту, ни након десетина молби, пријетњи,...е сад то сто су неки хрвати заједно са плаценицима упали и одрадили за Алију и његове амере посао, па због тога се укљуцисе и авијација итд, то је сустина нецег другог, ваљда циљ оправдава средства. Знам да би приједорски муслимани, да су људи, требали подици споменик, не у прихватним центрима, Кератерм, Трнопоље.,.знају и сами да су тамо били ради цекања превоза, који су странци обецали,јер након покусаја заузимања града, логицно да није било за њих добро да остану, али то је све у интересу политике изокренуто, требају Карадзицу и Младицу подици споменике у Козарцу, Цели, ...да није било њих, никад не би имали сто имају сада, били су биједа, заостали стоцари, понеки занатлија, ...данас су сви гастарбајтери, зиве као краљеви, имају папире и овде и тамо, користе предности као и прилику за исељење сто су искористили, кад додју овде глуме патриоте, провоцирају итд. Тамо у Свици, Њемацкој, Данској, Холандији...мањи су од маковог зрна, али они су добили тамо сансу коју ми нисмо овде, или било гдје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

04.08.2017 08:42

Љубомора је цудо а ти твоју филозовију продаји таквим слицним као теби.

Name

Ре

04.08.2017 08:47

Није то за тебе људи су сјели у Тракторе и кренули знаци није их нико отјеро...

Name

ТриплеБ

04.08.2017 10:31

Процитај овај свој есеј и провјери сам себе... јеси ли добар с главом! Ако се питаш гдје су остали срби из ХР а који нису у олуји протјерани (оно до милион), ено их живе у ХР само су промјенили вјеру и сада се крсте пуном руком!

Name

W

04.08.2017 19:12

Шта овај Радоња ЛАКТАСКИ у Ветернику млати и одкуда њему право да говори.Клицао је када је Србија бомбардована, знао је за Олују када му је стао шверц.Ста Вучић као дијете понижава себе и Владу Србије, може ли иста без Додика, Браћо Срби није му мјесто ту ни њему ни бискупу КАСИПОВИЦУ НИ ЦАСНОЈ СЕСТРИ ЗЕЉКИ ЦВИЈАНОВИЦ СТА РАДИТЕ ЉУДЈ.УВЛАЦИ ВАС У ЗЛО.