Vučić sa Srbima iz regiona

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas sa predstavnicima Srba iz regiona, nakon čega će prisustvovati obilježavanju Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja". Tom sastanku prisustvovaće i predsjednik RS Milorad Dodik.

Bosna i Hercegovina 04.08.2017 | 08:01
Vučić sa Srbima iz regiona
Sastanku u Gradskoj kući, koji će početi u 18.00 časova, prisustvovaće i patrijarh srpski Irinej i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Nakon sastnaka prisustvovaće i obilježavanju Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u akciji "Oluja", koja će se održati u novosadskom naselju Veternik, gdje je dio tog stanovništva tu pronašao svoj novi dom.

Ovoj manifestaviji, koja počinje u 20:00 ččasova prisustvovaće i delegacija vlade Republike Srpske, kao i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS bIH Mladen Bosić i ministar inostranih poslova Igor Crnadak.

Hrvatska vojno-policijska akcija kodnog imena "Oluja", u kojoj su učestvovale i jednice Petog korpusa takozvane Armije BiH, te HVO-a, počela je 4. avgusta 1995. godine. Tokom trajanja Oluje ubijeno je oko 2.000 Srba, mahom civila, dok je sa područja Like, Banije, Korduna, sjeverne Dalmacije, koje su bile zone pod zaštitom UN, protjerano oko 200.000 Srba sa svojih ognjišta.

(BN/Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

dejanpd

04.08.2017 07:28

Bilo bi interesantno da neko istrazi i objavi sta se desilo sa ostalih oko 480 hiljada srba koji su 1991. Prema popisu tako se izjasnili, mada je jugoslovena bilo takodje puno, a tu su mnogi koji se nisu usudili izjasniti kao srbi, narocito u vecim gradovima i mjesanim brakovima. Licno vjerujem da je cifra srba uoci rata u Hr. Bila oko milion, svejedno, kad pogledate sta se tamo desilo, a onda uporedite sa npr.selom u istocnoj Bosni, jasno je do koje mjere je medjunarodno pravo degradirano, obicna sprdacina, genocid u Srebrenici, da nije stradanja ljudi, mogao bi to biti skec za kakvu humoristicku emisiju. Kad amerika napravi genocid i protjera cetvrtinu stanovnistva nove drzave jer su srbi, i to iz zasticene zone UN, to je cisto, americki generali su vodili akciju, veterani, a kad srpska vojska napravi akciju i selo iz kojeg trpi konstante napade na civile po srpskim selima masakrira, ocisti od zlocinaca, kad vec to nece UN koji je zbog toga bio tu, ni nakon desetina molbi, prijetnji,...e sad to sto su neki hrvati zajedno sa placenicima upali i odradili za Aliju i njegove amere posao, pa zbog toga se ukljucise i avijacija itd, to je sustina neceg drugog, valjda cilj opravdava sredstva. Znam da bi prijedorski muslimani, da su ljudi, trebali podici spomenik, ne u prihvatnim centrima, Keraterm, Trnopolje.,.znaju i sami da su tamo bili radi cekanja prevoza, koji su stranci obecali,jer nakon pokusaja zauzimanja grada, logicno da nije bilo za njih dobro da ostanu, ali to je sve u interesu politike izokrenuto, trebaju Karadzicu i Mladicu podici spomenike u Kozarcu, Celi, ...da nije bilo njih, nikad ne bi imali sto imaju sada, bili su bijeda, zaostali stocari, poneki zanatlija, ...danas su svi gastarbajteri, zive kao kraljevi, imaju papire i ovde i tamo, koriste prednosti kao i priliku za iseljenje sto su iskoristili, kad dodju ovde glume patriote, provociraju itd. Tamo u Svici, Njemackoj, Danskoj, Holandiji...manji su od makovog zrna, ali oni su dobili tamo sansu koju mi nismo ovde, ili bilo gdje

ODGOVORITE
Name

Zvornik

04.08.2017 08:42

Ljubomora je cudo a ti tvoju filozoviju prodaji takvim slicnim kao tebi.

Name

Re

04.08.2017 08:47

Nije to za tebe ljudi su sjeli u Traktore i krenuli znaci nije ih niko otjero...

Name

TripleB

04.08.2017 10:31

Procitaj ovaj svoj esej i provjeri sam sebe... jesi li dobar s glavom! Ako se pitaš gdje su ostali srbi iz HR a koji nisu u oluji protjerani (ono do milion), eno ih žive u HR samo su promjenili vjeru i sada se krste punom rukom!

Name

W

04.08.2017 19:12

Šta ovaj Radonja LAKTASKI u Veterniku mlati i odkuda njemu pravo da govori.Klicao je kada je Srbija bombardovana, znao je za Oluju kada mu je stao šverc.Sta Vučić kao dijete ponižava sebe i Vladu Srbije, može li ista bez Dodika, Braćo Srbi nije mu mjesto tu ni njemu ni biskupu KASIPOVICU NI CASNOJ SESTRI ZELJKI CVIJANOVIC STA RADITE LJUDJ.UVLACI VAS U ZLO.