ЛЕ: Потенцијални ривали Партизана...

Дилема је ПАО, АЕК и Розенборг најтеже препреке, вреба Марко Николић, а ту је и Хајдук! Шампион Србије требало би да има лакши пут ка групној фази Лиге Европе.

Фудбал 03.08.2017 | 23:38
ЛЕ: Потенцијални ривали Партизана...
Вече изненађење у мечевима трећег кола квалификација за Лигу Европе донело је Партизану статус носиоца у жребу за плеј-оф што би, макар у теорији, црно-белима требало да донесе лакши посао у покушају да се домогне групне фазе овог такмичења.

Гледајући имена потенцијалних ривала за бубањ у седишту УЕФА у Ниону, јасно је да су по традицији два грчка клуба, Панатинаикос и АЕК најтежи ривали. С тим да Панатинаикос још "виси", јер би могао да уђе међу носиоце у случају да Брага испадне од АИК-а. Меч у Португалији почео је у 22 сата. АИК има 1:0 који га воде даље и ако остане овај резултат ПАО ће бити носилац, а шведски клуб као неносилац иде међу потенцијалне ривале црно-белих.

Из разлога који ипак немају толико везе са спортом, незгодан противник је и сплитски Хајдук, а ту је и Осијек који је избацио славни ПСВ Ајндховен. У исту категорију спадају и македонска Шкендија са којом су црно-бели већ играли 2011. године и албански Скендербег.

Од јачих имена ту је норвешки Розенборг који је у среду елиминисан од Селтика у квалификацијама за Лигу шампиона, румунски првак Виторул и шкотски Абердин.

Као иделани противници, у теорији, некако се сами од себе намећу литванска Судува, исландски Хафнафјордур, шведски Естерсунд и словеначке Домжале.

У категорију незгодних ривала који нису толико атрактивни, али би могли да направе проблем спадају португалски Маритимо, холандски Утрехт и кипарски АЕК. 

Оно што је извесно да ће УЕФА у петак ујутру скратити имена потенцијалних ривала, односно поделити их у две групе по 10 и две по 12 тимова. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар