LE: Potencijalni rivali Partizana...

Dilema je PAO, AEK i Rozenborg najteže prepreke, vreba Marko Nikolić, a tu je i Hajduk! Šampion Srbije trebalo bi da ima lakši put ka grupnoj fazi Lige Evrope.

Fudbal 03.08.2017 | 23:38
LE: Potencijalni rivali Partizana...
Veče iznenađenje u mečevima trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope donelo je Partizanu status nosioca u žrebu za plej-of što bi, makar u teoriji, crno-belima trebalo da donese lakši posao u pokušaju da se domogne grupne faze ovog takmičenja.

Gledajući imena potencijalnih rivala za bubanj u sedištu UEFA u Nionu, jasno je da su po tradiciji dva grčka kluba, Panatinaikos i AEK najteži rivali. S tim da Panatinaikos još "visi", jer bi mogao da uđe među nosioce u slučaju da Braga ispadne od AIK-a. Meč u Portugaliji počeo je u 22 sata. AIK ima 1:0 koji ga vode dalje i ako ostane ovaj rezultat PAO će biti nosilac, a švedski klub kao nenosilac ide među potencijalne rivale crno-belih.

Iz razloga koji ipak nemaju toliko veze sa sportom, nezgodan protivnik je i splitski Hajduk, a tu je i Osijek koji je izbacio slavni PSV Ajndhoven. U istu kategoriju spadaju i makedonska Škendija sa kojom su crno-beli već igrali 2011. godine i albanski Skenderbeg.

Od jačih imena tu je norveški Rozenborg koji je u sredu eliminisan od Seltika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, rumunski prvak Vitorul i škotski Aberdin.

Kao idelani protivnici, u teoriji, nekako se sami od sebe nameću litvanska Suduva, islandski Hafnafjordur, švedski Estersund i slovenačke Domžale.

U kategoriju nezgodnih rivala koji nisu toliko atraktivni, ali bi mogli da naprave problem spadaju portugalski Maritimo, holandski Utreht i kiparski AEK. 

Ono što je izvesno da će UEFA u petak ujutru skratiti imena potencijalnih rivala, odnosno podeliti ih u dve grupe po 10 i dve po 12 timova. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar