ЛЕ: Спарта - Црвена Звезда 0:1, реакције...

Херој Боаћи: Када дамо гол не можемо да изгубимо! Ричмонд Боаћи био је стрелац два од три Звездина гола против Спарте из Прага и управо због тога један је од хероја пролаза у четврто коло квалификација за ЛЕ.  "Свакога поштујемо, али се никога ни не плашимо"! Владан Милојевић рекао је да су његови играчи заслужено прошли Спарту и да поштују свакога, али да у баражу за Лигу Европе неће плашити никога.  Борјан: Волео бих Лудогорец, па да их избацимо! Голман Црвене звезде Милан Борјан био је један од најбољих појединаца у двомечу са Спартом из Прага.  Играчи Звезде: Весеље у авиону и пиво! ''Нисмо још свесни шта смо урадили. Заиста смо задовољни, али чекају нас још две утакмице квалификација и не смемо да се опустимо", додаје Немања Милић. Ту су и жеље за жреб.  Славољуб Срнић: И да Милан дође. . .  Крилни фудбалер Црвене звезде пун оптимизма након сјајне партије његовог тима против Спарте, за пролазак у плеј-оф. Коме се тамо нада? Њему је свеједно. . .  Страмачони: Звезда физички у бољем стању, може у групу Лиге Европе! Италијански стратег похвално о београдским црвено-белима.

Фудбал 03.08.2017 | 23:17
ЛЕ: Спарта - Црвена Звезда 0:1, реакције...
Осмех на лицима играча Црвене звезде!

А како га и не би било када су у мечу против једног од најјачих носилаца трећег кола Лиге Европе (Спарта има више него пет пута већи бодовни коефицијент од Звезде) успели да створе велики број прилика, да их искористе, односно да тријумфују у оба меча.

Након великих 2:0 у Београду - 1:0 и у Прагу, за коначних: Звезда - Спарта 3:0!

На првом мечу по десној, а у другом по левој страни - подједнако добар је био Немања Милић који је веома добро завршавао своје дефанзивне задатке и заустављао нападе Спарте.

"Мислим да смо тактички фантастично одрадили ову утакмицу, нисмо срљали", казао је своје прве утиске Милић новинарима у Прагу и поручио: "Нисмо још свесни шта смо урадили. Заиста смо задовољни, али чекају нас још две утакмице квалификација и не смемо да се опустимо".

Звезда је "избацила" екипу која је имала пет пута већи коефицијент од њих, а у петак, на жребу у Ниону, сазнаће име новог ривала.

"Не знам стварно кога бих волео на жребу, мислим да са свима можемо да се носимо", рекао је Немања Милић без икакве лажне скромности ношен емоцијама из одличног двомеча.

Важну улогу у одбрани и овога пута је одиграо Вујадин Савић.

"Била је ово мало тежа утакмица него у Београду, али одиграли смо тактички врло добро и ако тако наставимо, да играмо као тим, можемо још много. Надам се да се нећемо зауставити на овх пет победа", казао је стамени штопер који је рекао да ће "прави успех" бити тек ако се његова екипа пласира у групну фазу Лиге Европе.

Мечеви плеј-офа су брзо, следи и меч са Чукаричким за викенд, па времена за славље нема.

"Вечерас ћемо се мало веселити у авиону, али нећемо имати много времена да се опустимо јер већ у недељу играмо против Чукарицког", казао је он и додао да би волео да на жребу Црвена звезда добије молдавски Шериф, његову бившу екипу.

Капитен Звезде Мичел Доналд казао је да је после гола покушавао да смири играче, а истиче да је поред ношења капитенске траке на руци - леп још један осећај.

"Сјајан је осећај када два пута победите у елиминационој фази. Сви смо срећни, заслужили смо ово. Сада ћемо да попијемо пиво и да се мало опустимо, а онда се спремамо за недељу и Чукарички", казао је он и додао да могу са свима да се носе од екипа на жребу.

Црвено-бели су укупним резултатом 3:0 избацили Чехе, а Боаћи сматра да кад његова екипа постигне гол, онда "не може" да изгуби.

"Увек је добро када дамо гол јер када је тако 'не можемо да изгубимо'", рекао је Боаћи за новинаре после меча.

Гањанин је на шест утакмица у Лиги Европе ове сезоне постигао исто толико голова, али он заслуге за то даје саиграчима.

"Без сумње без мојих саиграча не бих могао до тога. Тако да се увек трудим да им дам све. Труде се да ме увек ставе у добру позицију", казао је он.

Боаћи је рекао да је план био да први постгну гол, како би лакше дисали.

"То је и био план, да постигнемо гол пре њих. Они су веома добар противник и није нам било лако... Важно је да смо прошли даље", завршио је Ричмонд.

Борјан: Волео бих Лудогорец, па да их избацимо! Голман Црвене звезде Милан Борјан био је један од најбољих појединаца у двомечу са Спартом из Прага.

Његове бравуре у другом мечу биће дуго запамћене, а на питање кога би волео од других екипа, Борјан је прво рекао да нема неку жељу, али се брзо исправио.

"Није битно кога добијемо, важно је да гледамо своју игру и да изађемо на теренка против Спарте", рекао је Борјан, а потом и додао.

"Уствари, волео бих Лудогорец да избацимо, то би било баш супер, али у сваком случају и која год екипа да дође бићемо спремни", додао је он.

Што се тиче утакмице, Борјан је истакао да је екипа одрадила одличан посао.

"Мислим да смо показали да смо велика екипа, сада треба да наставимо овако и уђемо у Лигу Европе. Цела екипа је одиграла одлично и борбено и дошли и до резултата.

На констатацију да Звезда није играла групну фазу Лиге Европе десет година, Милан Борјан је кратко рекао.

"Даће Бог, даће Бог".

Није било Славољуба Срнића у првом мечу против Спарте због непромишљеног жутог картона током прославе поготка против Иртиша, али да је у одличној форми крилни фудбалер показао је у реваншу када је спринтао до лопте, сустигао је, и асистирао за вођство свог тима.

Испоставило се да је то био и једини погодак на овом мечу којим Црвена звезда иде даље.

Уочи жреба, који је у петак у Ниону (13х), он нема дилему, свеједно му је.

Толико "пуца" од оптимизма!

"Обећао сам победу пре утакмице и драго ми је сто се то испунило", казао је он и додао:

"Пуни смо самопоуздања и чак ако би нам Милан дошао, верујем да бисмо се надигравали".

Срнић је играо под ињекцијама, због повреде ножног палца.

"Ако сумирамо ове две утакмице, мислим да смо заслужено прошли једног озбиљног противника. У ове две утакмице смо играли мудро и дисциплиновано, што показује и скор. Наставићемо вредно да радимо, то сам обећао и то нам даје могућност, подстрек и мотив", рекао је тренер Црвене звезде.

Звезда је прошла у бараж за Лигу Европе пошто је и у реваншу победила Спарту са 1:0, после 2:0 прошле недеље у Београду.

"Чекамо наредног противника, али оно што сам рекао играчима у свлачионици је то да морају да знају да у оваквим утакмицама мора да се да последњи атом снаге, много да се трчи, борба...", казао је Милојевић.

Он је навео да има још много простора за напредак.

"Не знам на којој се скали налазимо, али тражићу максимум од играча и видећемо колико је то. Много ме радује што су веома брзо усвојили принципе игре и то само осликава какав квалитет имамо. Свако мора да зна који су му задаци. Екипа генерално не може да зависи од изостанка било ког играча и сваки мора да одсуство другог надомести најбоље могуће".

Бивши тренер Паниониоса истакао је да нема жеље пред жреб за наредну рунду и додао уз осмех:

"Ако верујете, моје жеље се никад нису оствариле, тако да их немам. Све екипе у баражу су јаке и не размишљам о противнику. Поштоваћемо свакога, али се не бојимо икога. Од мене нећете чути крупне речи, није нам потребно да се њима разбацујемо. Даћемо све од себе ко год да буде противник, па нека продје бољи".

Упитан да ли ће тражити од управе да до краја квалификација не буде одлазака, тренер црвено-белих је одговорио:

"Видећемо, то су ствари које радим са спортским директором и надам се да ће све бити океј".

Милојевић је захвалио навијачима Црвене звезде на великој подршци у Чешкој, а похвалио је и гостујуће навијаче који су заједно са српским скандирали "Косово је Србија".

"Тај детаљ ми је оставио велики утисак, То је било нешто предивно, као човек и тренер Звезде сам био јако поносан", истакао је тренер Црвене звезде.

Милојевић је пожелео срећу Спарти, тренеру чешког клуба Андреи Страмачонију и његовом помоћнику Леонидасу Боколосу, који му је био саиграч у Панатинаикосу током играчке каријере.

"Спарта је велики клуб, наћи ће свој пут. Желим им успешан наставак сезоне. Без обзира на то што смо имали 2:0 после прве, ни у једном тренутку се нисмо да кажем да је готово јер смо играли са противником који има свој стил игре, начин, чешки фудбал је изузетно квалитетан, квалитетна лига, репрезентација", закључио је Милојевић.

Чешки медији ће га разапети. Стровалио је милионе у тим. И није се прославио. На терену је изгледало као да је Црвена звезда та која је доводила скупоцене фудбалере, а не Спарта. Звиждуцима је тим Андрее Страмачонија испраћен после реванша са српским вицепрваком.

“Разумем навијаче који су разочарани. Сви у свлачионици то поштују. Наш циљ је сада само да освојимо првенство и постоји само један начин да позитивно одговоримо навијачима, а то су победе“, рекао је италијански стратег одмах после утакмице.

А о њој самој...

“Нисмо потценили Црвену звезду, она је генерално била у бољем физичком стању јер има више утакмица. Заслужили су да прођу после ових 180 минута“

И још мало похвала на рачун ривала.

“Црвена звезда има квалитет да продје у групну фазу Лиге Европа. Ипак, много тога ће зависити од жреба и наредног противника. Али, Звезда је показала да је у доброј форми и има добру шансу“.

За крај, да ли се пре утакмице чуо са Дејаном Станковићем, Звездином легендом и својим помоћником из дана у Удинезеу.

“Разговарао сам са Дејаном, али не о тиму или ничему у вези са овом утакмицом“.

Жреб за бараж за улазак у групну фазу Лиге Европа на ком ће Звезда добити противника одржаће се у петак у 13.00 у Ниону.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар