LE: Sparta - Crvena Zvezda 0:1, reakcije...

Heroj Boaći: Kada damo gol ne možemo da izgubimo! Ričmond Boaći bio je strelac dva od tri Zvezdina gola protiv Sparte iz Praga i upravo zbog toga jedan je od heroja prolaza u četvrto kolo kvalifikacija za LE.  "Svakoga poštujemo, ali se nikoga ni ne plašimo"! Vladan Milojević rekao je da su njegovi igrači zasluženo prošli Spartu i da poštuju svakoga, ali da u baražu za Ligu Evrope neće plašiti nikoga.  Borjan: Voleo bih Ludogorec, pa da ih izbacimo! Golman Crvene zvezde Milan Borjan bio je jedan od najboljih pojedinaca u dvomeču sa Spartom iz Praga.  Igrači Zvezde: Veselje u avionu i pivo! ''Nismo još svesni šta smo uradili. Zaista smo zadovoljni, ali čekaju nas još dve utakmice kvalifikacija i ne smemo da se opustimo", dodaje Nemanja Milić. Tu su i želje za žreb.  Slavoljub Srnić: I da Milan dođe. . .  Krilni fudbaler Crvene zvezde pun optimizma nakon sjajne partije njegovog tima protiv Sparte, za prolazak u plej-of. Kome se tamo nada? Njemu je svejedno. . .  Stramačoni: Zvezda fizički u boljem stanju, može u grupu Lige Evrope! Italijanski strateg pohvalno o beogradskim crveno-belima.

Fudbal 03.08.2017 | 23:17
LE: Sparta - Crvena Zvezda 0:1, reakcije...
Osmeh na licima igrača Crvene zvezde!

A kako ga i ne bi bilo kada su u meču protiv jednog od najjačih nosilaca trećeg kola Lige Evrope (Sparta ima više nego pet puta veći bodovni koeficijent od Zvezde) uspeli da stvore veliki broj prilika, da ih iskoriste, odnosno da trijumfuju u oba meča.

Nakon velikih 2:0 u Beogradu - 1:0 i u Pragu, za konačnih: Zvezda - Sparta 3:0!

Na prvom meču po desnoj, a u drugom po levoj strani - podjednako dobar je bio Nemanja Milić koji je veoma dobro završavao svoje defanzivne zadatke i zaustavljao napade Sparte.

"Mislim da smo taktički fantastično odradili ovu utakmicu, nismo srljali", kazao je svoje prve utiske Milić novinarima u Pragu i poručio: "Nismo još svesni šta smo uradili. Zaista smo zadovoljni, ali čekaju nas još dve utakmice kvalifikacija i ne smemo da se opustimo".

Zvezda je "izbacila" ekipu koja je imala pet puta veći koeficijent od njih, a u petak, na žrebu u Nionu, saznaće ime novog rivala.

"Ne znam stvarno koga bih voleo na žrebu, mislim da sa svima možemo da se nosimo", rekao je Nemanja Milić bez ikakve lažne skromnosti nošen emocijama iz odličnog dvomeča.

Važnu ulogu u odbrani i ovoga puta je odigrao Vujadin Savić.

"Bila je ovo malo teža utakmica nego u Beogradu, ali odigrali smo taktički vrlo dobro i ako tako nastavimo, da igramo kao tim, možemo još mnogo. Nadam se da se nećemo zaustaviti na ovh pet pobeda", kazao je stameni štoper koji je rekao da će "pravi uspeh" biti tek ako se njegova ekipa plasira u grupnu fazu Lige Evrope.

Mečevi plej-ofa su brzo, sledi i meč sa Čukaričkim za vikend, pa vremena za slavlje nema.

"Večeras ćemo se malo veseliti u avionu, ali nećemo imati mnogo vremena da se opustimo jer već u nedelju igramo protiv Čukarickog", kazao je on i dodao da bi voleo da na žrebu Crvena zvezda dobije moldavski Šerif, njegovu bivšu ekipu.

Kapiten Zvezde Mičel Donald kazao je da je posle gola pokušavao da smiri igrače, a ističe da je pored nošenja kapitenske trake na ruci - lep još jedan osećaj.

"Sjajan je osećaj kada dva puta pobedite u eliminacionoj fazi. Svi smo srećni, zaslužili smo ovo. Sada ćemo da popijemo pivo i da se malo opustimo, a onda se spremamo za nedelju i Čukarički", kazao je on i dodao da mogu sa svima da se nose od ekipa na žrebu.

Crveno-beli su ukupnim rezultatom 3:0 izbacili Čehe, a Boaći smatra da kad njegova ekipa postigne gol, onda "ne može" da izgubi.

"Uvek je dobro kada damo gol jer kada je tako 'ne možemo da izgubimo'", rekao je Boaći za novinare posle meča.

Ganjanin je na šest utakmica u Ligi Evrope ove sezone postigao isto toliko golova, ali on zasluge za to daje saigračima.

"Bez sumnje bez mojih saigrača ne bih mogao do toga. Tako da se uvek trudim da im dam sve. Trude se da me uvek stave u dobru poziciju", kazao je on.

Boaći je rekao da je plan bio da prvi postgnu gol, kako bi lakše disali.

"To je i bio plan, da postignemo gol pre njih. Oni su veoma dobar protivnik i nije nam bilo lako... Važno je da smo prošli dalje", završio je Ričmond.

Borjan: Voleo bih Ludogorec, pa da ih izbacimo! Golman Crvene zvezde Milan Borjan bio je jedan od najboljih pojedinaca u dvomeču sa Spartom iz Praga.

Njegove bravure u drugom meču biće dugo zapamćene, a na pitanje koga bi voleo od drugih ekipa, Borjan je prvo rekao da nema neku želju, ali se brzo ispravio.

"Nije bitno koga dobijemo, važno je da gledamo svoju igru i da izađemo na terenka protiv Sparte", rekao je Borjan, a potom i dodao.

"Ustvari, voleo bih Ludogorec da izbacimo, to bi bilo baš super, ali u svakom slučaju i koja god ekipa da dođe bićemo spremni", dodao je on.

Što se tiče utakmice, Borjan je istakao da je ekipa odradila odličan posao.

"Mislim da smo pokazali da smo velika ekipa, sada treba da nastavimo ovako i uđemo u Ligu Evrope. Cela ekipa je odigrala odlično i borbeno i došli i do rezultata.

Na konstataciju da Zvezda nije igrala grupnu fazu Lige Evrope deset godina, Milan Borjan je kratko rekao.

"Daće Bog, daće Bog".

Nije bilo Slavoljuba Srnića u prvom meču protiv Sparte zbog nepromišljenog žutog kartona tokom proslave pogotka protiv Irtiša, ali da je u odličnoj formi krilni fudbaler pokazao je u revanšu kada je sprintao do lopte, sustigao je, i asistirao za vođstvo svog tima.

Ispostavilo se da je to bio i jedini pogodak na ovom meču kojim Crvena zvezda ide dalje.

Uoči žreba, koji je u petak u Nionu (13h), on nema dilemu, svejedno mu je.

Toliko "puca" od optimizma!

"Obećao sam pobedu pre utakmice i drago mi je sto se to ispunilo", kazao je on i dodao:

"Puni smo samopouzdanja i čak ako bi nam Milan došao, verujem da bismo se nadigravali".

Srnić je igrao pod injekcijama, zbog povrede nožnog palca.

"Ako sumiramo ove dve utakmice, mislim da smo zasluženo prošli jednog ozbiljnog protivnika. U ove dve utakmice smo igrali mudro i disciplinovano, što pokazuje i skor. Nastavićemo vredno da radimo, to sam obećao i to nam daje mogućnost, podstrek i motiv", rekao je trener Crvene zvezde.

Zvezda je prošla u baraž za Ligu Evrope pošto je i u revanšu pobedila Spartu sa 1:0, posle 2:0 prošle nedelje u Beogradu.

"Čekamo narednog protivnika, ali ono što sam rekao igračima u svlačionici je to da moraju da znaju da u ovakvim utakmicama mora da se da poslednji atom snage, mnogo da se trči, borba...", kazao je Milojević.

On je naveo da ima još mnogo prostora za napredak.

"Ne znam na kojoj se skali nalazimo, ali tražiću maksimum od igrača i videćemo koliko je to. Mnogo me raduje što su veoma brzo usvojili principe igre i to samo oslikava kakav kvalitet imamo. Svako mora da zna koji su mu zadaci. Ekipa generalno ne može da zavisi od izostanka bilo kog igrača i svaki mora da odsustvo drugog nadomesti najbolje moguće".

Bivši trener Panioniosa istakao je da nema želje pred žreb za narednu rundu i dodao uz osmeh:

"Ako verujete, moje želje se nikad nisu ostvarile, tako da ih nemam. Sve ekipe u baražu su jake i ne razmišljam o protivniku. Poštovaćemo svakoga, ali se ne bojimo ikoga. Od mene nećete čuti krupne reči, nije nam potrebno da se njima razbacujemo. Daćemo sve od sebe ko god da bude protivnik, pa neka prodje bolji".

Upitan da li će tražiti od uprave da do kraja kvalifikacija ne bude odlazaka, trener crveno-belih je odgovorio:

"Videćemo, to su stvari koje radim sa sportskim direktorom i nadam se da će sve biti okej".

Milojević je zahvalio navijačima Crvene zvezde na velikoj podršci u Češkoj, a pohvalio je i gostujuće navijače koji su zajedno sa srpskim skandirali "Kosovo je Srbija".

"Taj detalj mi je ostavio veliki utisak, To je bilo nešto predivno, kao čovek i trener Zvezde sam bio jako ponosan", istakao je trener Crvene zvezde.

Milojević je poželeo sreću Sparti, treneru češkog kluba Andrei Stramačoniju i njegovom pomoćniku Leonidasu Bokolosu, koji mu je bio saigrač u Panatinaikosu tokom igračke karijere.

"Sparta je veliki klub, naći će svoj put. Želim im uspešan nastavak sezone. Bez obzira na to što smo imali 2:0 posle prve, ni u jednom trenutku se nismo da kažem da je gotovo jer smo igrali sa protivnikom koji ima svoj stil igre, način, češki fudbal je izuzetno kvalitetan, kvalitetna liga, reprezentacija", zaključio je Milojević.

Češki mediji će ga razapeti. Strovalio je milione u tim. I nije se proslavio. Na terenu je izgledalo kao da je Crvena zvezda ta koja je dovodila skupocene fudbalere, a ne Sparta. Zvižducima je tim Andree Stramačonija ispraćen posle revanša sa srpskim viceprvakom.

“Razumem navijače koji su razočarani. Svi u svlačionici to poštuju. Naš cilj je sada samo da osvojimo prvenstvo i postoji samo jedan način da pozitivno odgovorimo navijačima, a to su pobede“, rekao je italijanski strateg odmah posle utakmice.

A o njoj samoj...

“Nismo potcenili Crvenu zvezdu, ona je generalno bila u boljem fizičkom stanju jer ima više utakmica. Zaslužili su da prođu posle ovih 180 minuta“

I još malo pohvala na račun rivala.

“Crvena zvezda ima kvalitet da prodje u grupnu fazu Lige Evropa. Ipak, mnogo toga će zavisiti od žreba i narednog protivnika. Ali, Zvezda je pokazala da je u dobroj formi i ima dobru šansu“.

Za kraj, da li se pre utakmice čuo sa Dejanom Stankovićem, Zvezdinom legendom i svojim pomoćnikom iz dana u Udinezeu.

“Razgovarao sam sa Dejanom, ali ne o timu ili ničemu u vezi sa ovom utakmicom“.

Žreb za baraž za ulazak u grupnu fazu Lige Evropa na kom će Zvezda dobiti protivnika održaće se u petak u 13.00 u Nionu.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar