Видео: Делије хапсили у Прагу!

Сукоб Делија и полиције – двојица приведених! Чешка полиција интервенисала је против навијача фудбалског клуба Црвена звезда када су пролазећи од центра града на стадион Спарте бацали петарде и димне бомбе.  

Фудбал 03.08.2017 | 22:45
Видео: Делије хапсили у Прагу!
Чешка полиција интервенисала је пошто су навијачи фудбалског клуба Црвена звезда пролазећи од центра града на стадион Спарте бацали петарде и димне бомбе, а двојицу је привела.

Полиција је двојицу и привела, саопштила је Чешком радију портпарол прашке полиције Андреа Зоулова.

Српски навијачи, којих је полиција очекивала око 2.000, прво су без инцидената чекали утакмицу у туристичком срцу Прага, махом, група од неколико стотина, на Старомњестком тргу, а одатле су у пратњи полиције прешли преко Влтаве до стадиона.

Имајући у живом сећању изгреде навијача из 2009. године када су демолирали ресторан у центру Прага, сукобили се са полицијом која је на крају привела 150 српских навијача, луксузне радње у околини Старомњестког трга радије су затвориле и спустиле металне ролетне.

Утакмицу као меч високог ризика обезбедјује неколико стотина полицајаца, коњичка и јединица са псима, а такодје и хеликоптер.

До чарки са полицијом је данас дошло када се навијачи Црвене звезде прелазили Влтаву и чело поворке је већ дошло до Летенског тунела а полиција их није пуштала даље да удју у тунел, док не додју сви.

Навијачи су бацили петарде а ваздухом су на полицију летеле и конзерве и флаше са пићем. Полиција је интервенисала и привела двојицу српских навијача, јавља Чешки радио.

"Делије" су настављале да бацају димне бомбе и петарде и током проласка кроз тунел, иако је чешка полиција током дана упозоравала да је то строго забрањено, јављају репортери чешких медија.



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар