Video: Delije hapsili u Pragu!

Sukob Delija i policije – dvojica privedenih! Češka policija intervenisala je protiv navijača fudbalskog kluba Crvena zvezda kada su prolazeći od centra grada na stadion Sparte bacali petarde i dimne bombe.  

Fudbal 03.08.2017 | 22:45
Video: Delije hapsili u Pragu!
Češka policija intervenisala je pošto su navijači fudbalskog kluba Crvena zvezda prolazeći od centra grada na stadion Sparte bacali petarde i dimne bombe, a dvojicu je privela.

Policija je dvojicu i privela, saopštila je Češkom radiju portparol praške policije Andrea Zoulova.

Srpski navijači, kojih je policija očekivala oko 2.000, prvo su bez incidenata čekali utakmicu u turističkom srcu Praga, mahom, grupa od nekoliko stotina, na Staromnjestkom trgu, a odatle su u pratnji policije prešli preko Vltave do stadiona.

Imajući u živom sećanju izgrede navijača iz 2009. godine kada su demolirali restoran u centru Praga, sukobili se sa policijom koja je na kraju privela 150 srpskih navijača, luksuzne radnje u okolini Staromnjestkog trga radije su zatvorile i spustile metalne roletne.

Utakmicu kao meč visokog rizika obezbedjuje nekoliko stotina policajaca, konjička i jedinica sa psima, a takodje i helikopter.

Do čarki sa policijom je danas došlo kada se navijači Crvene zvezde prelazili Vltavu i čelo povorke je već došlo do Letenskog tunela a policija ih nije puštala dalje da udju u tunel, dok ne dodju svi.

Navijači su bacili petarde a vazduhom su na policiju letele i konzerve i flaše sa pićem. Policija je intervenisala i privela dvojicu srpskih navijača, javlja Češki radio.

"Delije" su nastavljale da bacaju dimne bombe i petarde i tokom prolaska kroz tunel, iako je češka policija tokom dana upozoravala da je to strogo zabranjeno, javljaju reporteri čeških medija.Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar