Леонардо у Ал Ахлију - плата све објашњава!

Бразилац је итекако наплатио сезону 2016/17. Ево и због чега је одбио Мец у последњи час.

Фудбал 03.08.2017 | 22:30
Леонардо у Ал Ахлију - плата све објашњава!
Добио је од Партизана зелено светло да оде у Мец, завршио је у Џеди.

Сага о одласку Леонарда из Хумске завршена је данас, када је Бразилац представљен као нови фудбалер Ал Ахлија, иако су га очекивали у Француској.

Због чега тамо није отишао? Лео се у последњи час предомислио јер је према информацијама које стижу из Сауди Арабије добио годишњу плату од 2,5 милиона евра и уговор на две године са могућношћу продужетка на још две. Хипотетички, Леонардо би у Џеди могао да заради десет милиона евра у наредне четири сезоне.

Такође незванично, Мец је планирао да га доведе понудом од 800.000 евра по сезони.

Што се Партизана тиче, обештећење је износило четири милиона евра у оба случаја, тако да клуб није изгубио када се фудбалер предомислио у последњи час.

Директор Партизана Милош Вазура рекао је за лист "Информер" да су се две стране споразумеле.

"Договорили смо се са Ал Ахлијем. Обестећење износи четири милиона евра. Леонардо је од Партизана добио дозволу да иде", рекао је Вазура том листу.

Партизан је на Бразилцу тако стекао "чисту" зараду, јер га је прошлог лета довео као слободног играча. У сезони 2016/17 био је уз Уроша Ђурђевића најзаслужнији играч за освајање "дупле круне", са 26 постигнутих голова и пет асистенција.

Погодивши мрежу Звезде у два дербија, Леонардо је оправдао велика очекивања и овог лета остао у клубу због напада на Лигу шампиона, а растанак је уследио у тренутку који је Ивица Илиев практично и раније наговестио - после двомеча против Олимпијакоса.

Црно-бели су тако у неколико дана зарадили скоро шест милиона евра, јер су недавно продали и Немању Михајловића за 1,7 милиона.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар