Leonardo u Al Ahliju - plata sve objašnjava!

Brazilac je itekako naplatio sezonu 2016/17. Evo i zbog čega je odbio Mec u poslednji čas.

Fudbal 03.08.2017 | 22:30
Leonardo u Al Ahliju - plata sve objašnjava!
Dobio je od Partizana zeleno svetlo da ode u Mec, završio je u Džedi.

Saga o odlasku Leonarda iz Humske završena je danas, kada je Brazilac predstavljen kao novi fudbaler Al Ahlija, iako su ga očekivali u Francuskoj.

Zbog čega tamo nije otišao? Leo se u poslednji čas predomislio jer je prema informacijama koje stižu iz Saudi Arabije dobio godišnju platu od 2,5 miliona evra i ugovor na dve godine sa mogućnošću produžetka na još dve. Hipotetički, Leonardo bi u Džedi mogao da zaradi deset miliona evra u naredne četiri sezone.

Takođe nezvanično, Mec je planirao da ga dovede ponudom od 800.000 evra po sezoni.

Što se Partizana tiče, obeštećenje je iznosilo četiri miliona evra u oba slučaja, tako da klub nije izgubio kada se fudbaler predomislio u poslednji čas.

Direktor Partizana Miloš Vazura rekao je za list "Informer" da su se dve strane sporazumele.

"Dogovorili smo se sa Al Ahlijem. Obestećenje iznosi četiri miliona evra. Leonardo je od Partizana dobio dozvolu da ide", rekao je Vazura tom listu.

Partizan je na Brazilcu tako stekao "čistu" zaradu, jer ga je prošlog leta doveo kao slobodnog igrača. U sezoni 2016/17 bio je uz Uroša Đurđevića najzaslužniji igrač za osvajanje "duple krune", sa 26 postignutih golova i pet asistencija.

Pogodivši mrežu Zvezde u dva derbija, Leonardo je opravdao velika očekivanja i ovog leta ostao u klubu zbog napada na Ligu šampiona, a rastanak je usledio u trenutku koji je Ivica Iliev praktično i ranije nagovestio - posle dvomeča protiv Olimpijakosa.

Crno-beli su tako u nekoliko dana zaradili skoro šest miliona evra, jer su nedavno prodali i Nemanju Mihajlovića za 1,7 miliona.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar