Нејмар више НИЈЕ играч Барсе: Дошао, платио, отишао!

Представници фудбалера посетили су Барселону и донели износ који га чини слободним играчем. Свих 222 милиона евра! РЕКОРД! Нејмар најскупљи у историји фудбала – Креспо платио 222. 000. 000 евра! Бразилац кренуо на аеродром, где ће приватним авионом одлетети за Париз, а очекује се да ће сутра бити представљен на Парку Принчева.

Фудбал 04.08.2017 | 00:07
Нејмар више НИЈЕ играч Барсе: Дошао, платио, отишао!
Нејмар више није члан Барселоне!

Каталонски клуб званично је у четвртак саопштио да су Бразилчеви представници дошли у клуб током поподнева, уплатили износ прописан клаузулом (222 милиона) и учинили свог клијента слободним играчем.

Дакле, сада је само питање сата када ће Нејмар званично постати фудбалер Пари Сен Жермена, у незабележено великом трансферу!

"Нејмарови представници лично су у четвртак посетили просторије Клуба и уплатили 222 милиона евра у име фудбалера, у сврху једностраног поништења уговора који је спајао две стране", потврдила је Барселона.

"Клуб ће проследити детаље наведене операције у УЕФА, тако да би могли да одреде дисциплинске одговорности које би могле да исходе из овог случаја", такође је наведено.

Представници шпанске лиге покушали су у четвртак да зауставе овај трансфер, што је изазвало и адекватну реакцију челника француског првенства. Ипак, чини се да сада ништа неће спречити бразилског чаробњака да се после четири године растане са Барселоном.

Уосталом, Лионел Меси већ се дан раније и јавно опростио од саиграча са којим је, уз Луиса Суареза, чинио убитачни трио "МСН".

Нејмар је напустио Барселону после четири године - 186 мечева, 105 голова, 59 асистенција.

ПЛАЋЕНО! Нејмар је најскупљи играч у историји фудбала! Један од адвоката бразилског фудбалера Хуан де Диос Креспо, који је јутрос одбијен, уплатио је 222.000.000 евра на рачун Барселоне и тако активирао излазну клаузулу. То је верификовао генерални директор Барселоне Оскар Грау, а да је посао завршен објавила је и Барселона на свом званичном порталу.

Нејмар је кренуо на аеродром, где ће приватним авионом одлетети за Париз, а очекује се да ће сутра бити представљен на Парку Принчева…

Адвокат досадашњег игрча Барселоне јутрос је покушао да уплати новац на званични рачун шпанске Примере, али је одбијен сбог сумње у порекло новца, па је Креспо одлучио да оде директно у клуб, где је финализиран посао.

Цео трансфер, са платом, бонусима за потпис, порезима и откупном клаузулом износиће непојмљивих 611.000.000 евра. Од тога ће 300.000.000 европских новчаница отићи ће на обештећење, са порезом. Бруто плата, без опорезивања, износиће 55.000.000 евра. Када се укључе порези, то је равно 30.000.000 евра годишње.

Нејмар је постао апсолутни рекордер свих трансфера. Цифра о 105.000.000 евра, колико је Манчестер јунајтед платио Пола Погбу прошлог лета сматрала се абнормалном, али је у овом прелазном року тржиште у потпуности експлодирало. Герет Бејл је пао на треће место са трансфером од 101.000.000 евра, а Кристијано Роналдо на четврто са "свега" 94.000.000 европских новчаница.

Барселона ће сада морати да пронађе адекватну замену за Бразилца, а протеклих данна су се помињали Килијан Мбапе, Антоан Гризман, Усман Дембеле, Анхел ди Марија, Пауло Дибала и Филипе Кутињо.

Са друге стране Пари Сен Жермен ће морати да продаје, како би донекле поравнао финансије. Поред поменутог Ди Марије помињу се одласци и Сержа Оријеа и Блеза Матуидија. Овај трансфер ће изазвати домино ефекат на комплетном тржишту, с обзриом да ће сада Барселона морати да купује, а онда и наредни тимови који буду остали без својих играча... Није готово, остало је још месец дана до краја прелазног рока.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар