Nejmar više NIJE igrač Barse: Došao, platio, otišao!

Predstavnici fudbalera posetili su Barselonu i doneli iznos koji ga čini slobodnim igračem. Svih 222 miliona evra! REKORD! Nejmar najskuplji u istoriji fudbala – Krespo platio 222. 000. 000 evra! Brazilac krenuo na aerodrom, gde će privatnim avionom odleteti za Pariz, a očekuje se da će sutra biti predstavljen na Parku Prinčeva.

Fudbal 04.08.2017 | 00:07
Nejmar više NIJE igrač Barse: Došao, platio, otišao!
Nejmar više nije član Barselone!

Katalonski klub zvanično je u četvrtak saopštio da su Brazilčevi predstavnici došli u klub tokom popodneva, uplatili iznos propisan klauzulom (222 miliona) i učinili svog klijenta slobodnim igračem.

Dakle, sada je samo pitanje sata kada će Nejmar zvanično postati fudbaler Pari Sen Žermena, u nezabeleženo velikom transferu!

"Nejmarovi predstavnici lično su u četvrtak posetili prostorije Kluba i uplatili 222 miliona evra u ime fudbalera, u svrhu jednostranog poništenja ugovora koji je spajao dve strane", potvrdila je Barselona.

"Klub će proslediti detalje navedene operacije u UEFA, tako da bi mogli da odrede disciplinske odgovornosti koje bi mogle da ishode iz ovog slučaja", takođe je navedeno.

Predstavnici španske lige pokušali su u četvrtak da zaustave ovaj transfer, što je izazvalo i adekvatnu reakciju čelnika francuskog prvenstva. Ipak, čini se da sada ništa neće sprečiti brazilskog čarobnjaka da se posle četiri godine rastane sa Barselonom.

Uostalom, Lionel Mesi već se dan ranije i javno oprostio od saigrača sa kojim je, uz Luisa Suareza, činio ubitačni trio "MSN".

Nejmar je napustio Barselonu posle četiri godine - 186 mečeva, 105 golova, 59 asistencija.

PLAĆENO! Nejmar je najskuplji igrač u istoriji fudbala! Jedan od advokata brazilskog fudbalera Huan de Dios Krespo, koji je jutros odbijen, uplatio je 222.000.000 evra na račun Barselone i tako aktivirao izlaznu klauzulu. To je verifikovao generalni direktor Barselone Oskar Grau, a da je posao završen objavila je i Barselona na svom zvaničnom portalu.

Nejmar je krenuo na aerodrom, gde će privatnim avionom odleteti za Pariz, a očekuje se da će sutra biti predstavljen na Parku Prinčeva…

Advokat dosadašnjeg igrča Barselone jutros je pokušao da uplati novac na zvanični račun španske Primere, ali je odbijen sbog sumnje u poreklo novca, pa je Krespo odlučio da ode direktno u klub, gde je finaliziran posao.

Ceo transfer, sa platom, bonusima za potpis, porezima i otkupnom klauzulom iznosiće nepojmljivih 611.000.000 evra. Od toga će 300.000.000 evropskih novčanica otići će na obeštećenje, sa porezom. Bruto plata, bez oporezivanja, iznosiće 55.000.000 evra. Kada se uključe porezi, to je ravno 30.000.000 evra godišnje.

Nejmar je postao apsolutni rekorder svih transfera. Cifra o 105.000.000 evra, koliko je Mančester junajted platio Pola Pogbu prošlog leta smatrala se abnormalnom, ali je u ovom prelaznom roku tržište u potpunosti eksplodiralo. Geret Bejl je pao na treće mesto sa transferom od 101.000.000 evra, a Kristijano Ronaldo na četvrto sa "svega" 94.000.000 evropskih novčanica.

Barselona će sada morati da pronađe adekvatnu zamenu za Brazilca, a proteklih danna su se pominjali Kilijan Mbape, Antoan Grizman, Usman Dembele, Anhel di Marija, Paulo Dibala i Filipe Kutinjo.

Sa druge strane Pari Sen Žermen će morati da prodaje, kako bi donekle poravnao finansije. Pored pomenutog Di Marije pominju se odlasci i Serža Orijea i Bleza Matuidija. Ovaj transfer će izazvati domino efekat na kompletnom tržištu, s obzriom da će sada Barselona morati da kupuje, a onda i naredni timovi koji budu ostali bez svojih igrača... Nije gotovo, ostalo je još mesec dana do kraja prelaznog roka.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar