Врућина: Угинуло 500 кг рибе

У Одмут бари у шамачкој месној заједници Гребнице претходне ноћи је због високе температуре ваздуха угинула велика количина рибе, укупне тежине око 500 килограма.

Република Српска 03.08.2017 | 19:41
Врућина: Угинуло 500 кг рибе
Координатор Цивилне заштите за ову месну заједницу, Жељко Марошевић, обавестио је данас надлежне у Општинској управи о помору рибе.

Марошевић каже да се претходних година више пута дешавао помор рибе, али никада овакав, имајући у виду да је од краја јула до данас угинуло рибе укупне тежине више од 1.000 килограма.

Он је додао да је Одмут бара станиште бабушке, шарана и штуке, а мањим делом и манића, те апеловао да надлежни предузму одређене мере јер ће, уколико се врућине наставе, Одмут бара ће остати без воде и сва риба угинути.

На лице места је дошао начелник општинског Одељења за привреду, Светозар Евђић, који је навео да висока темпаратура ваздуха, мањак падавина, низак водостај узимају данак.

"Нажалост, мере које можемо у овом моменту предузети су асанација терена да се неугодан смрад уклони, те укоп угинуле рибе. За следећу годину остаје нам борба да створимо услове за несметан развој рибе, те да се уреди простор за риболовце, посетиоце и туристе", каже Евђић и подсетио да покренули процес ради проглашења Одмут баре заштићеном зоном.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Перица

03.08.2017 19:19

Опет Додик крив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но1

04.08.2017 06:00

Наравно креле.ко је био на власти свих ових година и рушио Шамац...

Name

комсија

04.08.2017 13:35

Ова за рибе трагична суша може се искористити да се бара Одмут дефинитивно разминира 21 и по годину послије рата. Кад буде сигурна без мина онда ће машине за земљане радове моћи чистити и продубљивати вир на бари Одмут као и канал који повезује баре Одмут и Тишина...

ОДГОВОРИТЕ