Односи Америке и Русије опасни

Амерички предсједник Доналд Трамп признао је да су односи САД и Русије на "опасној и најнижој тачки у историји", али се у свом стилу оградио од одговорности.

Свијет 03.08.2017 | 15:52
Односи Америке и Русије опасни
Трамп је на Твитеру објавио да би људи за такво стање требало да се "захвале Конгресу, истим онима који не могу да нам обезбиједе здравствену заштиту".

Трамп је 24 часа прије овог твита потписао одлуку којом се уводе нове санкције Русији, али и којом предаје дио своје моћи Конгресу, јер неће моћи самоиницијативно да укине санкције.

Из Русије су одмах поручили да су односи са америчком администрацијом веома лоши, а руски премијер Дмитриј Медведев је навео и да "нема наде да се могу поправити". Медведев је рекао и да су Трамп и његова администрација показали "немоћ", преносећи овлашћења Конгресу.

Амерички Конгрес је у сриједу великом већином усвојио закон којим су уведене нове санкције Русији, Ирану и Сјеверној Кореји, а Трамп је уз потпис оцијенио да тај закон има "озбиљне недостатке".

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драгутин

03.08.2017 14:16

Треба да се удруже Русија,Иран,Северна Кореја и Кина и да спуцају већ једном САД!По САД ће да расту високе печурке наранџасте боје,а нуклеарна прашина засуће њихове градове...Е само да пукне САД и нама Србима ће да сване једном...Урааааааааа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

03.08.2017 15:40

Е бад ме зеља мине, да те поздравим Драгутине...!

Name

Природна Богатства

03.08.2017 15:13

Тако ти је то када имас огромна природна богатства а недас Американцима да их користе и продају,бас су Руси безобразни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАНДИ

03.08.2017 20:53

То казе Трумп немерем ја ниста урадит ил промјенит.Израелски Лобy прејак. Додусе Путин купује Виле и пеца рибе.Боли њега за санкције.Као увјек Берза и покварени маклери Профитирају.А ви народе патите трпите и страхујте.

ОДГОВОРИТЕ