Odnosi Amerike i Rusije opasni

Američki predsjednik Donald Tramp priznao je da su odnosi SAD i Rusije na "opasnoj i najnižoj tački u istoriji", ali se u svom stilu ogradio od odgovornosti.

Svijet 03.08.2017 | 15:52
Odnosi Amerike i Rusije opasni
Tramp je na Tviteru objavio da bi ljudi za takvo stanje trebalo da se "zahvale Kongresu, istim onima koji ne mogu da nam obezbijede zdravstvenu zaštitu".

Tramp je 24 časa prije ovog tvita potpisao odluku kojom se uvode nove sankcije Rusiji, ali i kojom predaje dio svoje moći Kongresu, jer neće moći samoinicijativno da ukine sankcije.

Iz Rusije su odmah poručili da su odnosi sa američkom administracijom veoma loši, a ruski premijer Dmitrij Medvedev je naveo i da "nema nade da se mogu popraviti". Medvedev je rekao i da su Tramp i njegova administracija pokazali "nemoć", prenoseći ovlašćenja Kongresu.

Američki Kongres je u srijedu velikom većinom usvojio zakon kojim su uvedene nove sankcije Rusiji, Iranu i Sjevernoj Koreji, a Tramp je uz potpis ocijenio da taj zakon ima "ozbiljne nedostatke".

(Agencije)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dragutin

03.08.2017 14:16

Treba da se udruže Rusija,Iran,Severna Koreja i Kina i da spucaju već jednom SAD!Po SAD će da rastu visoke pečurke narandžaste boje,a nuklearna prašina zasuće njihove gradove...E samo da pukne SAD i nama Srbima će da svane jednom...Uraaaaaaaaa!

ODGOVORITE
Name

Ma

03.08.2017 15:40

E bad me zelja mine, da te pozdravim Dragutine...!

Name

Prirodna Bogatstva

03.08.2017 15:13

Tako ti je to kada imas ogromna prirodna bogatstva a nedas Amerikancima da ih koriste i prodaju,bas su Rusi bezobrazni.

ODGOVORITE
Name

GANDI

03.08.2017 20:53

To kaze Trump nemerem ja nista uradit il promjenit.Izraelski Loby prejak. Doduse Putin kupuje Vile i peca ribe.Boli njega za sankcije.Kao uvjek Berza i pokvareni makleri Profitiraju.A vi narode patite trpite i strahujte.

ODGOVORITE