Радници из Српца могу се лијечити

Радници Комуналног предузећа „Водовод“ из Српца поново могу користити здравствене услуге са овјереним здравственим књижицама. Руководство ове фирме са Пореском управом Републике Српске постигло је споразум о репрограму измирења заосталих дуговања за порезе и доприносе која су са каматом достигла износ од 345. 000 конвертибилних марака.

Република Српска 03.08.2017 | 14:34
Радници из Српца могу се лијечити
„Репрограм је потписан на  период од 60 мјесеци што ће без сумње помоћи  финансијској консолидацији пословања и измирења обавеза према радницима. С обзиром да се предузеће налази у веома тешком материјалном положају, предузели смо и друге мјере , прије свега на смањењу трошкова и рационализацији пословања на ста можемо утицати“, каже директор „Водовода“ Драго Јовичић.

У овом комуналном предузећу, које  снабдјева питком водом око 5.080 домаћинстава са 16.000 чланова из три изворишна система на подручју општине укупне дужуне од 403 километра, у току је процес систематизације радних мјеста и утврдјивање технолошког вишка  радника.

„Превазилажење проблема покушавамо  наћи  у реализацији  неких пројеката, као  што је проширење водоводне мреже у Трстенцима, општина Дервента, гдје је већ одрадјен дио посла, те  ангажовањем наше оперативе као подизводјача радова са другим фирмама у области водопривреде“,  додаје  директор Јовичић. 

Он очекује и  пуну сарадњу и разумјевање општине, која је оснивач  Водовода. Проблем представља и то што од чак 1100 прикључених домаћинстава  на мрежу нема прихода, јер се власници налазе у иностранству и ријетко долазе кући, а велики број кућа, нажалост, остало је пусто, тврде у србачком Водоводу.

(БН/С.К.)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Глас

03.08.2017 12:53

Ко вам је крив кад немате мозга,мјесто да извор воде вријесак буде васа и опстинска инвестиција и да ви остварујете профит од тога а од остварене добити опстина да даље улазе у пројекте или да покрије социјална категорије или да се преусмјери за развој спорта и културе ви констатујете како нема народа сто је истина и да имате висак радника ,тај висак је могао у тој фабрици воде да ради , имате највриједнији ресурс на свијету у рукама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило

03.08.2017 13:37

Ова власт има у рукама сва природна добра, али су на власти подобни и неписмени, па незнају.