Radnici iz Srpca mogu se liječiti

Radnici Komunalnog preduzeća „Vodovod“ iz Srpca ponovo mogu koristiti zdravstvene usluge sa ovjerenim zdravstvenim knjižicama. Rukovodstvo ove firme sa Poreskom upravom Republike Srpske postiglo je sporazum o reprogramu izmirenja zaostalih dugovanja za poreze i doprinose koja su sa kamatom dostigla iznos od 345. 000 konvertibilnih maraka.

Republika Srpska 03.08.2017 | 14:34
Radnici iz Srpca mogu se liječiti
„Reprogram je potpisan na  period od 60 mjeseci što će bez sumnje pomoći  finansijskoj konsolidaciji poslovanja i izmirenja obaveza prema radnicima. S obzirom da se preduzeće nalazi u veoma teškom materijalnom položaju, preduzeli smo i druge mjere , prije svega na smanjenju troškova i racionalizaciji poslovanja na sta možemo uticati“, kaže direktor „Vodovoda“ Drago Jovičić.

U ovom komunalnom preduzeću, koje  snabdjeva pitkom vodom oko 5.080 domaćinstava sa 16.000 članova iz tri izvorišna sistema na području opštine ukupne dužune od 403 kilometra, u toku je proces sistematizacije radnih mjesta i utvrdjivanje tehnološkog viška  radnika.

„Prevazilaženje problema pokušavamo  naći  u realizaciji  nekih projekata, kao  što je proširenje vodovodne mreže u Trstencima, opština Derventa, gdje je već odradjen dio posla, te  angažovanjem naše operative kao podizvodjača radova sa drugim firmama u oblasti vodoprivrede“,  dodaje  direktor Jovičić. 

On očekuje i  punu saradnju i razumjevanje opštine, koja je osnivač  Vodovoda. Problem predstavlja i to što od čak 1100 priključenih domaćinstava  na mrežu nema prihoda, jer se vlasnici nalaze u inostranstvu i rijetko dolaze kući, a veliki broj kuća, nažalost, ostalo je pusto, tvrde u srbačkom Vodovodu.

(BN/S.K.)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Glas

03.08.2017 12:53

Ko vam je kriv kad nemate mozga,mjesto da izvor vode vrijesak bude vasa i opstinska investicija i da vi ostvarujete profit od toga a od ostvarene dobiti opstina da dalje ulaze u projekte ili da pokrije socijalna kategorije ili da se preusmjeri za razvoj sporta i kulture vi konstatujete kako nema naroda sto je istina i da imate visak radnika ,taj visak je mogao u toj fabrici vode da radi , imate najvrijedniji resurs na svijetu u rukama.

ODGOVORITE
Name

Gavrilo

03.08.2017 13:37

Ova vlast ima u rukama sva prirodna dobra, ali su na vlasti podobni i nepismeni, pa neznaju.