Кубица четврти најбржи на свом повратку у Ф1!

Пољак Роберт Кубица вратио се у Формулу један после шест година и забележио четврто најбрже времеу Реноу на тестовима на Хунгарорингу.

Остали спортови 05.08.2017 | 08:15
Кубица четврти најбржи на свом повратку у Ф1!
Кубица, који је повредио руку на релију 2011, обишао је 142 круга, а најбољи завршио за 1:18,572 минута, 1,44 секунди спорије од најбржег човека дана Себастијана Фетела.

Његов резултат је направио "проблем" Ренуо јер се показао конкурентним пред летњу паузу у Формули 1, па би могао да "избаци" из екипе Ника Хилкенберга или Џољона Палмера.

"Срећан сам, али нисам 100 одсто срећан. Највећа разлика је што овај болид нема ништа исто или слично са онима које сам возио у последње време. Када је толико различитих ствари нормално је да је потребно времена за адаптацију. То ми је рекао и Хилкенберг, да када будем способан да возим овде, моћи ћу било где. Није било лако, не кријем, али је било добро. Могу да возим, спреман сам, што је добар знак. Постоје ствари које би требало да се поправе, али увек је тако", рекао је Кубица. 

Сезона у Ф1 наставља се Великом наградом Белгије 27. августа, а у генералном поретку Себастијан Фетел има 14 бодова више од Луиса Хамилтона после 11 трка.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар