Реал у пенал лутрији савладао звијезде МЛС лиге!

Реал на пенале бољи од Каке, Швајнија, Виље. . .  Фудбалери Реал Мадрида ремизирали су 1:1 са Ол-стар тимом америчке МЛС лиге, који су потом савладали 4:2 у пенал серији.  Шампион Европе славио је са беле тачке у последњем мечу на америчкој турнеји против најбољег тима тамошњег првенства који је предводио Вељко Пауновић. Херој меча Зиданов син.

Фудбал 03.08.2017 | 13:30
Реал у пенал лутрији савладао звијезде МЛС лиге!
Првак Европе повео је голом Борхе Мајорала у 59. минуту меча, да би пенале МЛС екипи донео Дом Двајер три минута пре краја сусрета.

Међутим, промашио је већ у првој серији пенал рулета, за њим и Ђовани дос Сантос, па нису много помогли погоци Валерија и Алмирона.

С друге стране, сигурни са 11 метара за Мадриђане били су Карим Бензема, Гарет Бејл, Матео Ковачић и Марсело. 

Реал је меч почео у саставу Навас – Ернандес, Рамос, Наћо, Хакими – Крос, Љоренте, Иско – Асенсио, Лукас, Мајорал. 

Касније су заиграли Арнаис, Бејл, Бензема, Карвахал, Каземиро, Себаљос, Лука, Ковачић, Марсело, Тахеро, Ваљехо и Јанез. 

С друге стране, првих 11 у тиму МЛС чинили су Хауард – Гарза, Ван Дам, Капелхоф, Зуси – Кака, Швајнштајгер, Бредли – Ђовинко, Виља, Алтидор. 

Шансу су у наставку добили Акоста, Алмирон, Бизли, Дос Сантос, Двајер, Фрај, Грана, Хеџс, Мекарти, Николић, Паркурст, Пјати и Валери.

Реал Мадрид окончао је америчку турнеју победом. "Краљеви" нису блистали, али су славили на мечу против звезда МЛС одиграном у Чикагу и то након бољег извођења једанаестераца, укупним резултатом 5:3.

У регуларном делу меча било је 1:1.

Реал, који је наступао без најбољег играча Кристијана Роналда, повео је у 59. минуту голом младог Борхе Мајорала, а "све звезде" Вељка Пауновића изједначиле су голом Дома Двајера, који се одлично снашао после корнера у 86. минуту.

Многобројна публика у Чикагу потом је гледала једанаестерце. Играчи из МЛС нису били прецизни. Први извођач био је стрелац Двајер, али је син Зинедина Зидана Лука маестрално зауставио нејаки шут и постао херој. Одмах у другој серији омашио је и Дос Сантос, однодно погодио је пречку.

На другој страни Реалове пеналџије биле су сигурне. Редом су погађали Бензема, Бејл, Ковачић и Марсело.

Зинедин Зидан на дуелу у Чикагу ослонио се на опробани кадар, махом у другом полувремену, док је пружио шансу и младим играчима, укључујући и 20-годишњег Мајорала, младог репрезентативца Шпаније који је пре одласка на позајмицу у Волфсбург прошле сезоне уписао пет наступа за Реал.

На другој страни играле су звезде које су оставиле дубок траг у европском фудбалу попут Каке, Бастијана Швајнштајгера, Себастијана Ђовинка, Давида Виље, голмана Тима Хауарда, а мечу је присуствовао и Раул Гонзалес, дугогодишњи капитен Реала, који живи у САД.

У екипи домаћих прилику да заигра добио је и српски играч, који има мађарски пасош, Немања Николић. Он је ушао на терен на почетку другог полувремена уместо Себастијана Ђовинка.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар