Real u penal lutriji savladao zvijezde MLS lige!

Real na penale bolji od Kake, Švajnija, Vilje. . .  Fudbaleri Real Madrida remizirali su 1:1 sa Ol-star timom američke MLS lige, koji su potom savladali 4:2 u penal seriji.  Šampion Evrope slavio je sa bele tačke u poslednjem meču na američkoj turneji protiv najboljeg tima tamošnjeg prvenstva koji je predvodio Veljko Paunović. Heroj meča Zidanov sin.

Fudbal 03.08.2017 | 13:30
Real u penal lutriji savladao zvijezde MLS lige!
Prvak Evrope poveo je golom Borhe Majorala u 59. minutu meča, da bi penale MLS ekipi doneo Dom Dvajer tri minuta pre kraja susreta.

Međutim, promašio je već u prvoj seriji penal ruleta, za njim i Đovani dos Santos, pa nisu mnogo pomogli pogoci Valerija i Almirona.

S druge strane, sigurni sa 11 metara za Madriđane bili su Karim Benzema, Garet Bejl, Mateo Kovačić i Marselo. 

Real je meč počeo u sastavu Navas – Ernandes, Ramos, Naćo, Hakimi – Kros, Ljorente, Isko – Asensio, Lukas, Majoral. 

Kasnije su zaigrali Arnais, Bejl, Benzema, Karvahal, Kazemiro, Sebaljos, Luka, Kovačić, Marselo, Tahero, Valjeho i Janez. 

S druge strane, prvih 11 u timu MLS činili su Hauard – Garza, Van Dam, Kapelhof, Zusi – Kaka, Švajnštajger, Bredli – Đovinko, Vilja, Altidor. 

Šansu su u nastavku dobili Akosta, Almiron, Bizli, Dos Santos, Dvajer, Fraj, Grana, Hedžs, Mekarti, Nikolić, Parkurst, Pjati i Valeri.

Real Madrid okončao je američku turneju pobedom. "Kraljevi" nisu blistali, ali su slavili na meču protiv zvezda MLS odigranom u Čikagu i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, ukupnim rezultatom 5:3.

U regularnom delu meča bilo je 1:1.

Real, koji je nastupao bez najboljeg igrača Kristijana Ronalda, poveo je u 59. minutu golom mladog Borhe Majorala, a "sve zvezde" Veljka Paunovića izjednačile su golom Doma Dvajera, koji se odlično snašao posle kornera u 86. minutu.

Mnogobrojna publika u Čikagu potom je gledala jedanaesterce. Igrači iz MLS nisu bili precizni. Prvi izvođač bio je strelac Dvajer, ali je sin Zinedina Zidana Luka maestralno zaustavio nejaki šut i postao heroj. Odmah u drugoj seriji omašio je i Dos Santos, odnodno pogodio je prečku.

Na drugoj strani Realove penaldžije bile su sigurne. Redom su pogađali Benzema, Bejl, Kovačić i Marselo.

Zinedin Zidan na duelu u Čikagu oslonio se na oprobani kadar, mahom u drugom poluvremenu, dok je pružio šansu i mladim igračima, uključujući i 20-godišnjeg Majorala, mladog reprezentativca Španije koji je pre odlaska na pozajmicu u Volfsburg prošle sezone upisao pet nastupa za Real.

Na drugoj strani igrale su zvezde koje su ostavile dubok trag u evropskom fudbalu poput Kake, Bastijana Švajnštajgera, Sebastijana Đovinka, Davida Vilje, golmana Tima Hauarda, a meču je prisustvovao i Raul Gonzales, dugogodišnji kapiten Reala, koji živi u SAD.

U ekipi domaćih priliku da zaigra dobio je i srpski igrač, koji ima mađarski pasoš, Nemanja Nikolić. On je ušao na teren na početku drugog poluvremena umesto Sebastijana Đovinka.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar