ЛШ - Ђукић: Могли смо да побиједимо!

Тренер Партизана Мирослав Ђукић презадовољан је игром свог тима у Пиреју.  Тренер Партизана похвалио игру екипе и закључио да је двомеч решен у Хумској. "Пресудило је искуство", нагласио је. Напали смо Олимпијакос у његовој кући, али пресудило је искуство! Црно-бели ће пут до европске јесени тражити у квалификацијама за Лигу Европе, али су против екипе из Пиреја показали да могу да се носе са квалитетним противницима.  "Искрено, Олимпијакос ме није убедио. . . " Поруке црно-белих после меча у Пиреју: "Доказали смо да можемо са великим екипама".

Фудбал 03.08.2017 | 12:00
ЛШ - Ђукић: Могли смо да побиједимо!
Црно-бели су ремизирали са Олимпијакосом 2:2 на Караискакису, али су елиминисани из квалификација за Лигу шампиона због пораза од 3:1 у Београду.

"Напали смо од првог минута Олимпијакос у његовој кући. Све време смо били активни, могли смо и да победимо. Ниједног часа се нисмо предавали. Двомеч је пресудило искуство и пораз у Хумској. Оно је било апсолутно на страни Олимпијакоса, који је редован у Лиги шампиона", рекао је Ђукић.

Партизан се храбро борио, али није успео.

Црно-бели су на гостовању Олимпијакосу изборили реми 2:2, али он после београдских 3:1 за грчког шампиона није био довољан за пласман у бараж за Лигу шампиона.

Уздигнуте главе, првак Србије од вечерас се преусмерава на домаће првенство, а потом на борбу за улазак у Лигу Европе, у којој ће у петак сазнати име плеј-оф ривала.

"Веома сам задовољан мојом екипом и игром коју смо показали. Од првог минута смо нападали Олимпијакос у његовој кући. Све време смо били активни, могли смо и да победимо. Ниједног часа се нисмо предавали", рекао је после меча тренер Партизана Мирослав Ђукић.

Коментаришући епилог, он је указао на чињеницу да је било веома тешко "враћати се" после пораза код куће од два гола разлике.

"Сигурно је да је главно било то што смо изгубили у Хумској. У 180 минута је пресудило искуство, а оно је апсолутно на страни Олимпијакоса, који је редован учесник квалификација за Лигу шампиона", додао је Ђукић на стадиону "Караискасис".

Партизан је показао зубе, али ипак остао без изненађења.

Црно-бели су одиграли храбро у Пиреју, ремизирали са Олимпијакосом, али ће у бараж за Лигу шампиона ипак шампион Грчке.

После меча на "Караискакису", тренер српског првака Мирослав Ђукић похвалио је приступ и игру свог тима, а његови играчи констатовали су да су доказали да могу да играју са тако фаворизованим тимом.

"Поново смо сјајно отворили, од почетка смо ушли добро. Имали смо иницијативу и опет смо први ушли у шансу. Ја сам шутирао, голман је одбранио, они су имали среће, ми нисмо. Били смо у игри, али нам се поновио лош почетак као у Београду. Искористили су нашу грешку и постигли гол. Задовољан сам како смо одиграли и прву и другу утакмицу", рекао је после меча новинарима Урош Ђурђевић.

Да ли је веровао у пласман и при резултату 1:0 и 1:1?

"Наравно, било је вере и пре почетка утакмице. И у екипу и у цео стручни штаб. Показали смо да можемо са великим екипама, али треба нам још искуства. Да није било грешака, у Београду да је било 1:1, овде 2:2 пролазиш даље... Тешко нам пада што смо примили два гола глупо, из сопствених грешака... Али, окрећемо се Лиги Европе".

Нападач црно-белих лепо се осећао у атмосфери великог меча.

"Очекивали смо да ће бити овако изазован амбијент. Било је лепо".

Партизан ће у петак сазнати име ривала у борби за пласман у Лигу Европе...

"Ово нам даје самопоуздање. Одиграли смо добар меч, против овако добре екипе. Чекамо жреб, биће опет јак ривал, али даћемо све од себе. Пре тога се окрећемо Суботици", нагласио је Ђурђевић.

Његов саиграч из одбране Лазар Ћирковић рекао је да га Пирејци нису импресионирали.

"Показали смо да можемо да играмо са Олимпијакосом. Не бих да звучим препотентно, али искрено нису ме убедили да су много боља екипа од нас. Нажалост, искористили су то наше неискуство, наше грешке из првог меча. Видели сте какав смо први гол примили, иако наравно Филипу нико ништа не замера. Много пута нас је спасао, али просто тешко је када примите такав гол на почетку, а знате да од старта јурите резултат. Утисци су помешани, јер смо показали да можемо да се носимо са њима. Одиграли смо добру утакмицу на њиховом стадиону", додао је дефанзивац црно-белих уочи уласка у аутобус и одласка са "Караискасиса".

У самој завршници меча Марко Јанковић имао је један на један ситуацију са голманом грчког тима Стефаносом Капином, али је шутирао преко гола са 5-6 метара.

"Изненада је лопта дошла до мене, стигао ме умор", рекао је Јанковић, "Примили смо јефин гол, као сва три у Београду. То је превише за овакве утакмице. Упркос жељи, доброј игри и шансама, то није довољно". 

Црно-бели су потпуно контролисали игру у првих 45 минута, али су у 22. примили гол из првог шута Олимпијакоса на гол Партизана, лопта је прошла кроз руке голману Филипу Кљајићу.

Партизан ће сезону на међународној сцени наставити у баражу за Лигу Европе, у четвртак су на програму реванш мечеви трећег кола, а жреб за четврто је у петак.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар