LŠ - Đukić: Mogli smo da pobijedimo!

Trener Partizana Miroslav Đukić prezadovoljan je igrom svog tima u Pireju.  Trener Partizana pohvalio igru ekipe i zaključio da je dvomeč rešen u Humskoj. "Presudilo je iskustvo", naglasio je. Napali smo Olimpijakos u njegovoj kući, ali presudilo je iskustvo! Crno-beli će put do evropske jeseni tražiti u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali su protiv ekipe iz Pireja pokazali da mogu da se nose sa kvalitetnim protivnicima.  "Iskreno, Olimpijakos me nije ubedio. . . " Poruke crno-belih posle meča u Pireju: "Dokazali smo da možemo sa velikim ekipama".

Fudbal 03.08.2017 | 12:00
LŠ - Đukić: Mogli smo da pobijedimo!
Crno-beli su remizirali sa Olimpijakosom 2:2 na Karaiskakisu, ali su eliminisani iz kvalifikacija za Ligu šampiona zbog poraza od 3:1 u Beogradu.

"Napali smo od prvog minuta Olimpijakos u njegovoj kući. Sve vreme smo bili aktivni, mogli smo i da pobedimo. Nijednog časa se nismo predavali. Dvomeč je presudilo iskustvo i poraz u Humskoj. Ono je bilo apsolutno na strani Olimpijakosa, koji je redovan u Ligi šampiona", rekao je Đukić.

Partizan se hrabro borio, ali nije uspeo.

Crno-beli su na gostovanju Olimpijakosu izborili remi 2:2, ali on posle beogradskih 3:1 za grčkog šampiona nije bio dovoljan za plasman u baraž za Ligu šampiona.

Uzdignute glave, prvak Srbije od večeras se preusmerava na domaće prvenstvo, a potom na borbu za ulazak u Ligu Evrope, u kojoj će u petak saznati ime plej-of rivala.

"Veoma sam zadovoljan mojom ekipom i igrom koju smo pokazali. Od prvog minuta smo napadali Olimpijakos u njegovoj kući. Sve vreme smo bili aktivni, mogli smo i da pobedimo. Nijednog časa se nismo predavali", rekao je posle meča trener Partizana Miroslav Đukić.

Komentarišući epilog, on je ukazao na činjenicu da je bilo veoma teško "vraćati se" posle poraza kod kuće od dva gola razlike.

"Sigurno je da je glavno bilo to što smo izgubili u Humskoj. U 180 minuta je presudilo iskustvo, a ono je apsolutno na strani Olimpijakosa, koji je redovan učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona", dodao je Đukić na stadionu "Karaiskasis".

Partizan je pokazao zube, ali ipak ostao bez iznenađenja.

Crno-beli su odigrali hrabro u Pireju, remizirali sa Olimpijakosom, ali će u baraž za Ligu šampiona ipak šampion Grčke.

Posle meča na "Karaiskakisu", trener srpskog prvaka Miroslav Đukić pohvalio je pristup i igru svog tima, a njegovi igrači konstatovali su da su dokazali da mogu da igraju sa tako favorizovanim timom.

"Ponovo smo sjajno otvorili, od početka smo ušli dobro. Imali smo inicijativu i opet smo prvi ušli u šansu. Ja sam šutirao, golman je odbranio, oni su imali sreće, mi nismo. Bili smo u igri, ali nam se ponovio loš početak kao u Beogradu. Iskoristili su našu grešku i postigli gol. Zadovoljan sam kako smo odigrali i prvu i drugu utakmicu", rekao je posle meča novinarima Uroš Đurđević.

Da li je verovao u plasman i pri rezultatu 1:0 i 1:1?

"Naravno, bilo je vere i pre početka utakmice. I u ekipu i u ceo stručni štab. Pokazali smo da možemo sa velikim ekipama, ali treba nam još iskustva. Da nije bilo grešaka, u Beogradu da je bilo 1:1, ovde 2:2 prolaziš dalje... Teško nam pada što smo primili dva gola glupo, iz sopstvenih grešaka... Ali, okrećemo se Ligi Evrope".

Napadač crno-belih lepo se osećao u atmosferi velikog meča.

"Očekivali smo da će biti ovako izazovan ambijent. Bilo je lepo".

Partizan će u petak saznati ime rivala u borbi za plasman u Ligu Evrope...

"Ovo nam daje samopouzdanje. Odigrali smo dobar meč, protiv ovako dobre ekipe. Čekamo žreb, biće opet jak rival, ali daćemo sve od sebe. Pre toga se okrećemo Subotici", naglasio je Đurđević.

Njegov saigrač iz odbrane Lazar Ćirković rekao je da ga Pirejci nisu impresionirali.

"Pokazali smo da možemo da igramo sa Olimpijakosom. Ne bih da zvučim prepotentno, ali iskreno nisu me ubedili da su mnogo bolja ekipa od nas. Nažalost, iskoristili su to naše neiskustvo, naše greške iz prvog meča. Videli ste kakav smo prvi gol primili, iako naravno Filipu niko ništa ne zamera. Mnogo puta nas je spasao, ali prosto teško je kada primite takav gol na početku, a znate da od starta jurite rezultat. Utisci su pomešani, jer smo pokazali da možemo da se nosimo sa njima. Odigrali smo dobru utakmicu na njihovom stadionu", dodao je defanzivac crno-belih uoči ulaska u autobus i odlaska sa "Karaiskasisa".

U samoj završnici meča Marko Janković imao je jedan na jedan situaciju sa golmanom grčkog tima Stefanosom Kapinom, ali je šutirao preko gola sa 5-6 metara.

"Iznenada je lopta došla do mene, stigao me umor", rekao je Janković, "Primili smo jefin gol, kao sva tri u Beogradu. To je previše za ovakve utakmice. Uprkos želji, dobroj igri i šansama, to nije dovoljno". 

Crno-beli su potpuno kontrolisali igru u prvih 45 minuta, ali su u 22. primili gol iz prvog šuta Olimpijakosa na gol Partizana, lopta je prošla kroz ruke golmanu Filipu Kljajiću.

Partizan će sezonu na međunarodnoj sceni nastaviti u baražu za Ligu Evrope, u četvrtak su na programu revanš mečevi trećeg kola, a žreb za četvrto je u petak.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar