На снази црвени метеоаларм

На територији целе Србије је на снази црвени метеоаларм и упозорење Републичког хидрометеоролошког завода на веома високе температуре које ће ићи и преко 40 степени.

Србија 03.08.2017 | 10:34
На снази црвени метеоаларм
Од данас па до краја недеље у целој Србији је проглашен црвени метеоаларм, јер ће у свим регионима бити места са температуром од 38 степени и више, речено је агенцији Бета у РХМЗ.

До 9. августа се, према прогнози РХМЗ-а, очекују температуре до 39 степени, а за викенд и 41, уз веома висок индекс УВ зрачења – од осам до 10.

Црвени метеоаларм значи да се могу очекивати опасне временске појаве, таквог интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња.

На територији Баната, Београда, Шумадије, Поморавља, Источне, Југоистичне Србије и Косова прогнозирана је екстремна, односно највиша вредност индекса опасности од појаве шумских пожара.

(РТС)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Семберац

03.08.2017 09:20

Е јесте досадни са тим алармима ко да никад није било вруцина. Сад народ нај мање ради на њивама па опет кукњава. Кад се по мору пеку по цитав дан то није теско ал цим мали ста раде не сунцу одма аларм неки.

ОДГОВОРИТЕ