Na snazi crveni meteoalarm

Na teritoriji cele Srbije je na snazi crveni meteoalarm i upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda na veoma visoke temperature koje će ići i preko 40 stepeni.

Srbija 03.08.2017 | 10:34
Na snazi crveni meteoalarm
Od danas pa do kraja nedelje u celoj Srbiji je proglašen crveni meteoalarm, jer će u svim regionima biti mesta sa temperaturom od 38 stepeni i više, rečeno je agenciji Beta u RHMZ.

Do 9. avgusta se, prema prognozi RHMZ-a, očekuju temperature do 39 stepeni, a za vikend i 41, uz veoma visok indeks UV zračenja – od osam do 10.

Crveni meteoalarm znači da se mogu očekivati opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Na teritoriji Banata, Beograda, Šumadije, Pomoravlja, Istočne, Jugoistične Srbije i Kosova prognozirana je ekstremna, odnosno najviša vrednost indeksa opasnosti od pojave šumskih požara.

(RTS)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Semberac

03.08.2017 09:20

E jeste dosadni sa tim alarmima ko da nikad nije bilo vrucina. Sad narod naj manje radi na njivama pa opet kuknjava. Kad se po moru peku po citav dan to nije tesko al cim mali sta rade ne suncu odma alarm neki.

ODGOVORITE