Ванредно због пожара у Братунцу

Пожар на бившој градској, а сада дивљој депонији смећа у Загонима код Братунца још није угашен упркос напорима ватрогасаца и ангажовања багера и друге механизације која је укључена у гашење ватре и санирање депоније.

Република Српска 03.08.2017 | 09:00
Ванредно због пожара у Братунцу
Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић прогласио је ванредно стање на дијелу општине, односно у мјесним заједницама Загони, Реповац и Братунац један.

Већ два дана ватрогасци и механизација раде на гашењу и обим пожаришта је смањен, али се густ дим и даље диже из депоније и смрад се шири јер је ријеч о огромној депонији различитог отпада до које је отежан и приступ механизацији и људима који раде на локализовању и гашењу ватре.

Мјештани насеља Јеловци, кроз које пролази пут до сметљишта у Загонима, тврде да су камиони братуначког Комуналног предузећа "Градска чистоћа" довозили редовно отпад на ову депонију, иако јој је истекла еколошка дозвола са отварањем регионалне депоније код Зворника.

Та депонија је од Братунца удаљена више од 50 километара и одвоз смећа до ње изискује велике трошкове, па се отпад и даље одлагао на ову, сада већ дивљу, депонију.

Ватрогасци и механизација и даље раде на локализовању и гашењу пожара, али дим са депоније са несносним смрадом још се шири братуначком котлином, угрожавајући здравље становника и изазивајући друге еколошке штете и проблеме.

Још није познато шта је узрок избијања пожара.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар