"Косово не може бити дио Србије"

Још од времена Слободана Милошевића српски политичари су знали да Косово не може бити дио Србије, пише загребачки "Јутарњи лист".

Србија 02.08.2017 | 20:56
"Косово не може бити дио Србије"
Како наводе, српски политичари су зато стално радили на реализацији "резервне варијанте" - подјели Косова.

У анализи коју је за загребачки "Јутарњи лист" урадио дописник тог листа и приштинске Коха диторе из Брисела Аугустин Паљокај констатује се да званични Београд сматра да статус Косова није ријешен и да се мора коначно ријешити, што је, каже аутор, погрешно.

"Косово има статус и Косово је држава", без обзира на нефункционалност, "те висок ниво повезаности корупције и организованог криминала са политичким структурама". 

Аутор анализе сматра да Србија може одржати унутрашњи дијалог о томе како види односе с Косовом, али не - "каква Косово треба да буде и треба ли уопште да буде држава". 

Такође, Паљокај сматра да се у Србији не може разговарати о, како каже, границама Косова, осим ако се не жели нови хаос, па и сукоби у цијелом региону. 

Он тврди да би Србија тешко добила подршку међународне заједнице за подјелу Косова, како је предложио Ивица Дачић, премда би, можда, како каже, међу Албанцима нашли саговорнике о томе, користећи се уцјенама и блокирајући сваки могући напредак. 

Ипак, анализира и ефекте реализације те опције, па наводи да би међународна заједница, ако би прихватила ту идеју, одустала од првог начела на које се позивала при тражењу рјешења за статус Косова - да подјела Косова није дозвољена, као ни могућност спајања Косова с неком другом државом или дијелом територија неке друге државе, што је наведено у документу који је својевремено предложио Марти Ахтисари. 

Подјелом Косова отворила би се Пандорина кутија у региону, тврди аутор, и поставља питање - ко би онда могао задржати Републику Српску у БиХ, Албанце у Македонији и Црној Гори, Хрвате у БиХ? 

Шта би било са Србима који би остали на Косову (а таквих је више јужно, него сјеверно од ријеке Ибар), наводи аналитичар Јутарњег и додаје:

"Шта би било с православним црквама на Косову, од којих већина не би била у замишљеном Дачићевом дијелу Косова, који би припао Србији". 

Најзад питање које се поставља у анализи је и ко би имао право онда да тражи од Косова да пристане на оно на шта је пристао према садашњем Уставу, на посебан статус тих вјерских објеката и на то да су они дио Српске православне цркве са сједиштем у Београду. 

"Јутарњи" даље истиче и "да данас нису проблем односи између народа", како то, како се наводи, говоре предсједник Србије Александар Вучић и Дачић, него однос Србије према Косову. 

"Да није у питању спор око статуса Косова, односи између Албанаца и Срба не би били ништа лошији или бољи него између Срба и Бошњака, Хрвата и Срба. На Косову већ дуже нема озбиљних етнички мотивисаних инцидената." 

"Кад би зависило од људи, и кад се политика не би умијешала, нормализација би се догодила одавно. А идеје о подјели само ће додатно погоршати ситуацију, и то не само на Косову, него и шире", закључује Паљокај у анализи за "Јутарњи лист".

Извор: Тањуг

Коментари / 68

Оставите коментар
Name

Дјиљкос

02.08.2017 19:08

Косовску кризу Слобин мали не мозе рјесавати, он је и створио хихии а сто се тице признања , признато је поодавно само сто овцице јос пасу из руке цобана који стадо гоне све дзбље у економску и образовну провалију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књин и Лицка Калдрма

02.08.2017 19:08

Ако Албанци моги добити другу дрзаву коју це одвојити од Србије, онда це и Република Српска Крајина постати дрзава. Подрзавају ли то Хрвати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.08.2017 20:05

Све је посебно,свако за себе и ниста није везано.Пусти ти то,ако ови,ако они ми ово ми оно.

Name

Милан

02.08.2017 21:33

У чему је разлика, засто нато није бобардово хрвацку кад је напала книнску крајину засто су тукли србију због косова у цему је разлика између косова и албабаца и срба у книнској крајини. Никоме висе неправде запад није нанио као Србима никад им није опростио први и други св рат.

Name

Теx

02.08.2017 22:03

Хм гдине Ре, изгледа може само оно што вам је по вољи. Дакле, јачи таслачи, медјутим коло среће се окреће, то не треба никад заборавити.

Name

Индијанац

03.08.2017 07:01

Зашто би Милане НАТО "тукао" Хрвате? Колико се сјећам, Србија је напала Хрватску и покушала насилно присвојити велики дио територије протјеривајући и убијајући несрпско тановништво, исту ствар су покушали у Босни и на Косову. Је ли теби познато да је Милошевић самоиницијативно укинуо аутономију Косову и прогласио га Србијом без да је питао Албанце који су одувијек били АПСОЛУТНА ВЕЋИНА??! Идеја тзв велике србије је потпуно уништена. Још мало се могу копрцати уз помоћ Руса, али и томе долази крај, нема више, КАПАК! Остаје ти кмечање преко интернета и лагање самог себе...

Name

Ре Индијанац

03.08.2017 14:24

Апсолутна већина одувијек??? Јеси ли ти икад ишта прочитао?Откуд толике српске богомоље на Косову? Абрахам Линколн је мудро рекао: "Боље је ћутати и бити сматран будалом него проговорити и одстранити сваку сумњу".

Name

Сале

04.08.2017 21:10

Зна ли индијанац засто на косову није спроведен референдум, када буде то знао, поклопице се усима. А неко прокоментариса да ниција није до зоре сјала, и турци су висе од 400 г владали овим просторима, па гдје су сад. А сто се тице нас срба ми смо сами за себе будале, никад нисмо рјесавали свој статус, него помагали другима па од тих истих на.....и, 1389 г косово, брани европу, балкански ратови, 1 свј. Рат, и итд итд

Name

Цхристиан сwеден

04.08.2017 22:53

Срба висе нема у Хрватској и Хрватска је имала границе исте за вријеме авноја тако да ХР неце изгубити дио територија неким несталим србима, који су су сами себи криви сто Слободана за водју имали. Сто се тице косова, оно јесте признато, али је и у саставу србије тако да косовари користе србијански пасос и униставају репутацију србије те насељавају сада војводину. Све у Свему србија це признати косово, мозда покусхати одцјепити сјевер и то је то, најбоље ријесење је ријесити се зохара који се у милиома размнозавају. Везање Хрватске и Србије нема никакве везе висе, Хрватска је цланица ЕУ, Србија је ниста. Србија нема никакву заститу, њих нико не воли само их искориставају, стога сами морају да пресјеку и откаце цркву и да подијеле тај сјеверни дио, они са југа могу а не морају да се изселе и то је то. Црква је отров, и за вријеме рата су вукли паре и контролисали а сада поготово. Невазно да ли је католицка или православна, веома опасна криминална организација.

Name

србија

02.08.2017 19:34

Косово је наса дуса ко се одрекне косова бице проклет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Србија

02.08.2017 19:47

Баш ми је то што ти рече смијешно.

Name

Ре ре србија

02.08.2017 20:11

Република Српска не мозе бити део накарадне БиХ. то це јос мало да свате И они који упорни зеле да несто од ње направе.дигнуце руке

Name

Козy

02.08.2017 20:37

Босне и Херцеговине це бити! Запамти, заувијек! "Сватит" цес ти то на трактору према пасалуку!

Name

Вања

02.08.2017 20:43

Ти сто прицас о "дизању руку од дрзаве" ја мозда и контам твој ментални склоп јер ти имас резервну дрзаву у пасалуку али и ти и сви остали који мисле слицно ваљда цете схватити прије, боље за вас сто прије, вецина градјана ове земље резервну земљу нема! Схвати нема! Босна је једна и једина и зато никад и ни под коју цијену од ње нецемо дици руке! Лијеп поздрав и све најбоље свим добронамјерним људима отвореног ума и срца!

Name

Ре козy

03.08.2017 01:50

Цути јадо кад схватис да ти пола босне нема мирније ЦЕС спават и не курдупи СЕ да ти неби натоа и арапа Опет БИ ти СЕ изјасњаво србин сто СЕ тице вас босња историја показује да сте увијек били присипетље окупатору.

Name

Ре козy

03.08.2017 04:40

Има босне на 27 % И висе нигдје медједе.то утуви те у главу недај да вас бакир лазе.

Name

Ре вања

03.08.2017 04:43

Па ти воли ту своју мини дрзаву ко ти брани.ал не запамти да сте ви у име те накарадне тзв беиха убијали србе И сад оцекујете да је волимо.десерве опаметили.ја имам своју Републику Српску а за вас тор ме не занима.имате 27 % И радите ста оцете са њим.

Name

Ре вања

03.08.2017 04:49

Ста има у сарајевском пасалуку.видис скоро је само Београд вецу од васег тора јадна небила.видис имам 2 дрзаве Мајку Србију и моју Републику Српску.знам да ти није лако ал навикнице се ти не сумљам ја у тебе..

Name

За вању

03.08.2017 05:03

Пусти сепртље бе ти реци јесил гдје јуце била на слави јесил узајмила себи гостију.надам се да те је дјед науцио насим обицајима.

Name

ре.

03.08.2017 05:44

Босна као држава више и не постоји,нема председника,заједничког званичног језика,полиције,,,има нека застава је ја нам је драга као и она што се носи на паради поноса.Срушили заједничку државу,промјенили се у бошње и сад би опет заједно,после...нема кајања

Name

Ре козy

03.08.2017 05:46

Бас си магарац,па ти си заборавио да смо ми 73% територије па свјетски хостаплери да се подјелимо.

Name

Ре козy

03.08.2017 05:50

Има само у васим празним главама И висе нигдје.сидји са дрога И подуплај терапију.

Name

Ре вања

03.08.2017 05:58

Једна И једина на 27 % то да.ста има у сарајевском пасалуку ил скраце но у тори.нама се мозе имамо 2 дрзаве Мајку Србију цији је само главни град веци од васег пасалука И насу једину Републику Српску.

Name

Геј=океј

03.08.2017 07:13

Показало се у задњем рату колико је небитно колики је Беиградски пашалук, колико је небитно наоружање када немате муда. Када се одузму побијени и поклани цивили, нисте се баш показали, комплетно ЈНА оружје вам није било од велике помоћи. Упитајте ви балавци очеве када буду тријезни како је било ратовати против Армије БиХ након што су се организовали и наоружали, потајте да ли би им икада више наумпало ку*чење и велика србијица. Дођите мени на Соколац у викендицу и у лице кажите да је срБска, слинавци мали! Сиктер!!!

Name

Ре ГЕЈ=ОКЕЈ

03.08.2017 08:53

Само да додам,мугу питати и брацу Хрвате.

Name

Ре геј океј

03.08.2017 09:40

И ви сте били храбри.И па сте спали на сарајевски пасалук тј 27 %. Мој медједе покри се по усима.видис да те вуку коријени српски па си направио викендицу на палама.

Name

Ре геј океј

03.08.2017 10:12

И ви сте били право храбри да вам унпрофор не сацува сарајево сад би ти писо из Турске мајмуне.

Name

Вања

03.08.2017 10:27

Јадна погана неокупана и затуцана сељадијо, хајде купи прње на трактор да не смрдите више и не загађујете ову прелијепу земљу!

Name

Ре вања

03.08.2017 11:09

Ко казе.неко ко користи руке мјесто папира у wц.вас гдје саране. ту не нице трава посто сте јака говна па се све осуси.јесил добио И ти трактор донацију мозда ти затребадне.

Name

Ре всња

03.08.2017 11:16

Мозес мислит како је лијепа И мирисе са вама.ал среца моја па зивим у Републици Српској И немам са сарајевским пасалуком ниста.

Name

Вања

03.08.2017 12:03

"Ре всња" хахахах, не знас три слога тупаво написати. Хајде стоко смрдска, неписмена, куш и тишина тамо.

Name

Вања

03.08.2017 12:04

Тракторијада је само ваша ужа специјалност! :Д

Name

Ево рјешења

03.08.2017 16:26

Подићи војску на ноге и за 24х да не буде шиптарске мачке на Косову и Метохији. Чему нам служи војска? За шта је плаћамо? Сада се не смију мјешати страни фактори, ово је добра прилика за Србију.

Name

ре негаторима

04.08.2017 10:30

хахах бас ми смијесно ово кмецање вас из рс..стацес једино сто имате је да негирате и климате како баја казе...аа дрзавна граница БИХ...пасос..БиХ..лицна карта БиХ..таблице БиХ..и јос нисте прогледали,,ма полако хајд болан..немозе свак бити нормалан..Економски сте на кољенима..федерација све јаца,,да вам није неки дан талго воз стигао у б.луку неби знали како изгледа несто модерније од трактора...Па ви зивите са ледја федерације..од прерасподјеле пара од индиректног опорезивања.

Name

Ре

04.08.2017 12:12

За све ове који као нешто пријете у смислу: сад ћемо.., ускоро ћемо..., још мало... у нади је и магарац црк'о!

Name

Цхристиан Сwеден

04.08.2017 22:57

Само да казем засто РС немозе бити самостална. Нема дрзаве која има толику границу, толико корупције, тако мало људи који бијезе као стакори са брода који тоне, нико "српску" висе неце да цува осим покоји"ован" који мисли да је несто али овце све бјезе са јагњади. То је продато. На крају це испасти ако то ураде да це само бијељина до Зворника рипасти србима јер остало је неодрзиво, подијељено са превеликом границом. Но са 2-3 године ту це владати убице и људе це за паре д аубијају на улици без проблема, полиција це цуват политицаре и то је то. То је будуцност.

Name

Турбоскара

05.08.2017 05:53

Одгпвор ре.Србин сам ал родјјен у екс југи и одрастао у југи као југословен.Бих као и Србија Цгора и остсле екс репиблике увјек су биле републике као и косово и војводина као покрајине.РС а ја сам из РС је настала ратом и прије тог рата никад није ни постојала зато пеми нозе ни опстато ноти опстаје пропада економски финансиски здравствено имиграција млади руси се у сваком погледу.Назалост.Друго РС је само ентитет као и федерација а не нека дрзава којим прицама нас председник испира мозак овом народу који свакодневно унистава.скоро цјели свјет је за суверену бих цак и Русија па и Србија.Ако гледамо реално а не ста би ми зељели ија зелим да имам ферари али није реално.У председниству бих и институцијама се налазе наси људи и насе странке из рс али бозе мој проблем је сто није ту велики баја зељкица снсда И све сто није полиyика снсда је лаз издака српства само су они ботци за оцување РС.Ја нецујем неке полиyицаре да бар јавно говоре да хоце да укину рс.БиХ је нила постојала и веце су сансе да нама укину рс него да је подјеле.Дејтон је донесен да би престао рат.А даље би се ми сами требали оправљати али због политике снсда недесава се ниста осим пропасти. њима нетреба Рс због народа србства неко као покрице за пљацку криминалне радње имунитет.Ми смо као народ изманипулисани најгоре зиве борци и инвалиди и породице погинули бораца којо су се борили за РС а најбоље они који нокад рат нису омитисали кримоси нехрамотни сверцери.Зар смо толико сљепи поред оцију .Програмом испирања мозга ТВ РТРС програмом СНСДАми смо изгубили апсолутну реалност.Незелим да ово неко погресно протумаци али баја нам као дјеци пред спавање прица бајке па ксд заспемо сањамо ивицу и марицу и куце од цоколада а истина је да то није куца од цоколадр него вјестица у њој која је омадјијала дјеци да им све изгледа лако није.Тако у овом схлуцају ми смо овица и марица а баја вјестицс продаје нам маглу куце од цоколаде а у стварности једна велика русевина РС захваљујуци истим тим патриотима борцима за рсСНСДА. Додусе није нама бакир и Сарајево унистип продо покро Рс него сами ми тј велики возд и његова велика болест и похлема за моци новцем и власти.Покусавам реално сагледати ствари и на црно реци да је црно а не као наси политицари увјек на бјело казу није него црно као из оног филма коме цес ти вјеровати себи и својим оцима или мени Помени Рс се урусава из дана у дан и опет казем како све изгледа прије це нестати РС него да ср БИХ распаднр А онда це бити засто за тудје одеале гину будале.поз свом народу нисмо ми лос народ колке изроде од политицара имамо лоси смо само сто им вјерујемо гласамо за њи и допустамо да нам ово раде.

Name

Саралија .

02.08.2017 19:55

Безбели Косово је суверено самостално има институције признато ми то хтјели или не хтјели јасам то коментарисао .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.08.2017 04:44

Па има И Република Српска у цему је проблем.

Name

Мата

05.08.2017 07:53

Имали рс границну слузбу,свој пасос,свој новац,своје рег.ознаке,своју војску,ванске пислове,амбасаде,имали рс компактност територије (Брцкко).

Name

Драгутин

02.08.2017 20:02

А “Јутарњи Лист“ спомиње поделу Косова и одма нишани своје сународнике хрвате у Херцег-Босни,као ни они неће остати у БиХ?Ал су Лукави ови хрвати само чекају неки згодан тренутак па да “одломе” део БиХ?Еј бошњаци припазите се ви ових хрвата они су примили ту “латинску школу” нешто много околишају око те БиХ и Додика гурају,а као фол нису они,а ко зна шта муљају???Бошњаци пазите да не буде оно:иде маца(Колинда) око тебе,пазите се бошњаци,куј ће вас зајебе???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тони

02.08.2017 21:22

Кока си то будала Драгутине! Ману се Хрвата! Овдје себприца о Косову ! Ти Хрватима ништа немозес схвати то већ једном.

Name

Паде снијег на бехар на воће...

02.08.2017 22:09

Ако додје до одредјених прекрајања, а то није немогуће, Београд ће опет изиграти Крајишнике то јест, Крајишнике, Личане, Кордунце, Далматинце, Банијце итд, оставиће све то Хрватској а тражиће источну Славонију да буде у тој Србији. Херцег Босна би онда могла у Хрватску. А Бошњаци који се на сва звона залажу за цјеловиту Босну и Херцеговину, биће пресретни да добију свој "тамни вилајет" па коики год он био. Медјутим, питање је шта ће велесиле одлучити. Сви домаћи говнари се ама баш ништа не питају.

Name

Е Е

03.08.2017 04:14

Не сикирај се ти за БиХ. Има у њој довољно Срба,Хрвата Босњака и осталих који је сматрају једином.Резултат је увијек исти од кад постоји наса Босна.

Name

Ре.Драгутин

03.08.2017 04:24

Само немој ти упозоравати Босњаке. Далеко ти куца била.

Name

Ре

03.08.2017 04:46

Мој друзе зелени цим намирису да је несто против срба одма поцну са зјеб...... А не виде доклем је И куд води бивса беиха ил неце да виде па се лијецење на другима.

Name

Ре драгутин

03.08.2017 04:54

Нисмо ми наивни као ви Срби. Ми смо се тукли и са вама и са њима гдје је требало. Ко је био за БиХ везали смо заставе ко није зна се како је било и не дај Бозе опет.

Name

Индијанац

03.08.2017 07:24

Хрватска и Србија су тотално небитне, Босна је била и остати ће у својим вјековним границама док је живота на планети. Ако треба да се опет маришемо и са Србијом и са Хрватском, никакав проблем, ни први, а ни посљедњи пут. Пропустили сте прилику '90-тих када је Армија БиХ била у апсолутном окружењу између Туђманових усташа и Милошевићевих четника, без икакве могучности наоружавања. Данас је ситуација потпуно другачија, имамо 50 пута више наоружања, можемо се одбранити од 16 Србија и 26 Крватски јер никада нисте имали муда за војничко ратовање!

Name

Ре Индијанац

03.08.2017 14:38

Хало Индијанац,опалила те сунчаница па опет бунцаш.Ионако имаш хроничну дијагнозу,куд још и ова врућина да те снађе на ту муку?!

Name

Стево

02.08.2017 22:03

Немоцни Басар ал Асад је успео против целог запада и на крају победио уз руску помоц. Да додје до орузаног сукоба измедју Срба и Албанаца ми Срби би ко Асад изасли као победници из те битке. '99 је било друго време. Јелцин је био на власт а Слобо се мије мого изборит против Нато-фасисте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзони

03.08.2017 17:21

Само се ви уздајте у русе.Кога су руси бранили и кинези хранили тешко њему.

Name

Е мој Стево

05.08.2017 12:18

..говедо једно глупо! Имас ли ти појма како та несретна Сирија након тог рата изгледа, тог рата у којем се бори против запада а у којем је Руси бране? Имас ли појма колико је недузних погинуло у том рату? Имас ли појма колика је материјална стета нанесена тој Сирији и колико це времена требати да се та Сирија опет дјелимицно изгради каква је била прије рата? Знас ли колико це се америцких и руских фирми обогатити послије тог рата, купујуци земљу буд засто, уваљујуци народ у кредите а док при томе финанцирају управљајуце елите цији је једини задатак да тим новим окупаторима помогне да финансијски пороби домаци зиваљ? Немас ти Појма Стево, јер си глуп к'о метар сумског пута. Јебес ти те "побједнике" ако су ти исти економски и еколоски потпуно унистени. Али, Стево је један од оних ментола типа "само нек се србује, па макар се и слама јела". Контас Стево? Ма рацку ти контас кад си тенкре..

Name

Марко

02.08.2017 22:45

Свакако да непристајемо на подјелу Косова јер то би знацило губитак око 80% територије покрајине али неце никакав Хрват нама да говори и да дрзи предавања о Косову и нека гледају своја посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАЈКО

03.08.2017 01:35

То се одавно зна само нико нама несмије да казе у лице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиптар

03.08.2017 07:43

Имамо табллице, пасоше, признати смо цак и од Србије само не официјелно јер се возимо са нашим таблицама по Србији и Косовским путним документима а и шире.Знаци признали су нас али не смију да кажу : ..РС : Нема пасоше , таблице, новац....Кафанска дрзава хахаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т-84

03.08.2017 09:16

Мир људи мир.

Name

Миле - Крусевцанин

03.08.2017 19:30

Реп. Срп. 1000 пута висе лици на самосталну дрзаву нега тзв. дрзава Косово. Гледај ти боље ста цес твојој породици прузити за јест поред ове беде на Косову. Црна васа дрзава.

Name

милос1389

03.08.2017 09:28

Ниција није до зоре ! Све додје и продје 'отето никад није доњело срецу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре милос

03.08.2017 09:47

Нада никад не умире . Али то је такодје пуста нада.

Name

Хопе

03.08.2017 15:41

Тако се и ти надас да овде има нека дрзава али вијеруј ми, нема.Ово је медјународни протекторат и трајти це онолико колико буде потребно свијетским моцницима.Веце, озбиљније дрзаве су се распале а мозес мислити ста це бити са овим мјесним заједницама.

Name

ре_Хопе

03.08.2017 18:15

Тебе це црви давно појести ова "мјесна заједница" це бити и опстати.

Name

Јако Занимљиво

03.08.2017 15:27

Хрвати тамо у неком листу несто изјавили а Срби и Босњаци се изкрвисе.Колико пута смо то гледали,памети ни од куда.Казу да паметног мозес само једном преварити а будалу сваки дан.Зна се у које ми спадамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

03.08.2017 17:38

Косово је вец давно дрзава, то сви знају, свима је то јасно и сто се сви правимо будале? Јос само цобани ( који имају лицни профит ) овцама које би поново узеле пуске у руке испиру мозак. Замислите, изгубите у рату неког вољног, због цобана који је на сигурном, ста би сте па да вам и цитав свијет поклоне...... Једном се зиви.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.08.2017 08:06

Небески људи не мисле тако.

Name

Реалиста

03.08.2017 19:49

Тибет висе лици на самосталну дрзаву него тзв. Косово. Албанци, да вам није дијаспоре могли би да се сликате. Они вам донесу коју цркавицу. Био сам војник 99те на Косову. Народу уопсте не занима незавизност Косова јер им деца иду у сколу и увеце легну са празним стомаком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мата

03.08.2017 20:45

Ти сигурно ниси био на Косову,политика албанаца је,40 и висе година наталитетом узети косово сто су и успјели и поред тога створилу су јединство и сто је сигурно за Србију је косово изгубљено.

Name

Кики

04.08.2017 07:46

Ма хајд сто неки не могу да сваре да је Косово дрзава ал сто има таквих будала који се надају новим сукобима и републици Српској Крајни...ееее то су блентови XXXЛ. Немас пара-нема дрзаве. Имас пара-мозе све.

Name

Јоја

04.08.2017 06:30

РЕФЕРЕНДУМ Миле Додиге па у пензију. И МИРНА Босна.

ОДГОВОРИТЕ