"Kosovo ne može biti dio Srbije"

Još od vremena Slobodana Miloševića srpski političari su znali da Kosovo ne može biti dio Srbije, piše zagrebački "Jutarnji list".

Srbija 02.08.2017 | 20:56
"Kosovo ne može biti dio Srbije"
Kako navode, srpski političari su zato stalno radili na realizaciji "rezervne varijante" - podjeli Kosova.

U analizi koju je za zagrebački "Jutarnji list" uradio dopisnik tog lista i prištinske Koha ditore iz Brisela Augustin Paljokaj konstatuje se da zvanični Beograd smatra da status Kosova nije riješen i da se mora konačno riješiti, što je, kaže autor, pogrešno.

"Kosovo ima status i Kosovo je država", bez obzira na nefunkcionalnost, "te visok nivo povezanosti korupcije i organizovanog kriminala sa političkim strukturama". 

Autor analize smatra da Srbija može održati unutrašnji dijalog o tome kako vidi odnose s Kosovom, ali ne - "kakva Kosovo treba da bude i treba li uopšte da bude država". 

Takođe, Paljokaj smatra da se u Srbiji ne može razgovarati o, kako kaže, granicama Kosova, osim ako se ne želi novi haos, pa i sukobi u cijelom regionu. 

On tvrdi da bi Srbija teško dobila podršku međunarodne zajednice za podjelu Kosova, kako je predložio Ivica Dačić, premda bi, možda, kako kaže, među Albancima našli sagovornike o tome, koristeći se ucjenama i blokirajući svaki mogući napredak. 

Ipak, analizira i efekte realizacije te opcije, pa navodi da bi međunarodna zajednica, ako bi prihvatila tu ideju, odustala od prvog načela na koje se pozivala pri traženju rješenja za status Kosova - da podjela Kosova nije dozvoljena, kao ni mogućnost spajanja Kosova s nekom drugom državom ili dijelom teritorija neke druge države, što je navedeno u dokumentu koji je svojevremeno predložio Marti Ahtisari. 

Podjelom Kosova otvorila bi se Pandorina kutija u regionu, tvrdi autor, i postavlja pitanje - ko bi onda mogao zadržati Republiku Srpsku u BiH, Albance u Makedoniji i Crnoj Gori, Hrvate u BiH? 

Šta bi bilo sa Srbima koji bi ostali na Kosovu (a takvih je više južno, nego sjeverno od rijeke Ibar), navodi analitičar Jutarnjeg i dodaje:

"Šta bi bilo s pravoslavnim crkvama na Kosovu, od kojih većina ne bi bila u zamišljenom Dačićevom dijelu Kosova, koji bi pripao Srbiji". 

Najzad pitanje koje se postavlja u analizi je i ko bi imao pravo onda da traži od Kosova da pristane na ono na šta je pristao prema sadašnjem Ustavu, na poseban status tih vjerskih objekata i na to da su oni dio Srpske pravoslavne crkve sa sjedištem u Beogradu. 

"Jutarnji" dalje ističe i "da danas nisu problem odnosi između naroda", kako to, kako se navodi, govore predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Dačić, nego odnos Srbije prema Kosovu. 

"Da nije u pitanju spor oko statusa Kosova, odnosi između Albanaca i Srba ne bi bili ništa lošiji ili bolji nego između Srba i Bošnjaka, Hrvata i Srba. Na Kosovu već duže nema ozbiljnih etnički motivisanih incidenata." 

"Kad bi zavisilo od ljudi, i kad se politika ne bi umiješala, normalizacija bi se dogodila odavno. A ideje o podjeli samo će dodatno pogoršati situaciju, i to ne samo na Kosovu, nego i šire", zaključuje Paljokaj u analizi za "Jutarnji list".

Izvor: Tanjug

Komentari / 68

Ostavite komentar
Name

Djiljkos

02.08.2017 19:08

Kosovsku krizu Slobin mali ne moze rjesavati, on je i stvorio hihii a sto se tice priznanja , priznato je poodavno samo sto ovcice jos pasu iz ruke cobana koji stado gone sve dzblje u ekonomsku i obrazovnu provaliju

ODGOVORITE
Name

Knjin i Licka Kaldrma

02.08.2017 19:08

Ako Albanci mogi dobiti drugu drzavu koju ce odvojiti od Srbije, onda ce i Republika Srpska Krajina postati drzava. Podrzavaju li to Hrvati?

ODGOVORITE
Name

Re

02.08.2017 20:05

Sve je posebno,svako za sebe i nista nije vezano.Pusti ti to,ako ovi,ako oni mi ovo mi ono.

Name

Milan

02.08.2017 21:33

U čemu je razlika, zasto nato nije bobardovo hrvacku kad je napala kninsku krajinu zasto su tukli srbiju zbog kosova u cemu je razlika između kosova i albabaca i srba u kninskoj krajini. Nikome vise nepravde zapad nije nanio kao Srbima nikad im nije oprostio prvi i drugi sv rat.

Name

Tex

02.08.2017 22:03

Hm gdine Re, izgleda može samo ono što vam je po volji. Dakle, jači taslači, medjutim kolo sreće se okreće, to ne treba nikad zaboraviti.

Name

Indijanac

03.08.2017 07:01

Zašto bi Milane NATO "tukao" Hrvate? Koliko se sjećam, Srbija je napala Hrvatsku i pokušala nasilno prisvojiti veliki dio teritorije protjerivajući i ubijajući nesrpsko tanovništvo, istu stvar su pokušali u Bosni i na Kosovu. Je li tebi poznato da je Milošević samoinicijativno ukinuo autonomiju Kosovu i proglasio ga Srbijom bez da je pitao Albance koji su oduvijek bili APSOLUTNA VEĆINA??! Ideja tzv velike srbije je potpuno uništena. Još malo se mogu koprcati uz pomoć Rusa, ali i tome dolazi kraj, nema više, KAPAK! Ostaje ti kmečanje preko interneta i laganje samog sebe...

Name

Re Indijanac

03.08.2017 14:24

Apsolutna većina oduvijek??? Jesi li ti ikad išta pročitao?Otkud tolike srpske bogomolje na Kosovu? Abraham Linkoln je mudro rekao: "Bolje je ćutati i biti smatran budalom nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju".

Name

Sale

04.08.2017 21:10

Zna li indijanac zasto na kosovu nije sproveden referendum, kada bude to znao, poklopice se usima. A neko prokomentarisa da nicija nije do zore sjala, i turci su vise od 400 g vladali ovim prostorima, pa gdje su sad. A sto se tice nas srba mi smo sami za sebe budale, nikad nismo rjesavali svoj status, nego pomagali drugima pa od tih istih na.....i, 1389 g kosovo, brani evropu, balkanski ratovi, 1 svj. Rat, i itd itd

Name

Christian sweden

04.08.2017 22:53

Srba vise nema u Hrvatskoj i Hrvatska je imala granice iste za vrijeme avnoja tako da HR nece izgubiti dio teritorija nekim nestalim srbima, koji su su sami sebi krivi sto Slobodana za vodju imali. Sto se tice kosova, ono jeste priznato, ali je i u sastavu srbije tako da kosovari koriste srbijanski pasos i unistavaju reputaciju srbije te naseljavaju sada vojvodinu. Sve u Svemu srbija ce priznati kosovo, mozda pokushati odcjepiti sjever i to je to, najbolje rijesenje je rijesiti se zohara koji se u milioma razmnozavaju. Vezanje Hrvatske i Srbije nema nikakve veze vise, Hrvatska je clanica EU, Srbija je nista. Srbija nema nikakvu zastitu, njih niko ne voli samo ih iskoristavaju, stoga sami moraju da presjeku i otkace crkvu i da podijele taj sjeverni dio, oni sa juga mogu a ne moraju da se izsele i to je to. Crkva je otrov, i za vrijeme rata su vukli pare i kontrolisali a sada pogotovo. Nevazno da li je katolicka ili pravoslavna, veoma opasna kriminalna organizacija.

Name

srbija

02.08.2017 19:34

Kosovo je nasa dusa ko se odrekne kosova bice proklet

ODGOVORITE
Name

Re Srbija

02.08.2017 19:47

Baš mi je to što ti reče smiješno.

Name

Re re srbija

02.08.2017 20:11

Republika Srpska ne moze biti deo nakaradne BiH. to ce jos malo da svate I oni koji uporni zele da nesto od nje naprave.dignuce ruke

Name

Kozy

02.08.2017 20:37

Bosne i Hercegovine ce biti! Zapamti, zauvijek! "Svatit" ces ti to na traktoru prema pasaluku!

Name

Vanja

02.08.2017 20:43

Ti sto pricas o "dizanju ruku od drzave" ja mozda i kontam tvoj mentalni sklop jer ti imas rezervnu drzavu u pasaluku ali i ti i svi ostali koji misle slicno valjda cete shvatiti prije, bolje za vas sto prije, vecina gradjana ove zemlje rezervnu zemlju nema! Shvati nema! Bosna je jedna i jedina i zato nikad i ni pod koju cijenu od nje necemo dici ruke! Lijep pozdrav i sve najbolje svim dobronamjernim ljudima otvorenog uma i srca!

Name

Re kozy

03.08.2017 01:50

Cuti jado kad shvatis da ti pola bosne nema mirnije CES spavat i ne kurdupi SE da ti nebi natoa i arapa Opet BI ti SE izjasnjavo srbin sto SE tice vas bosnja istorija pokazuje da ste uvijek bili prisipetlje okupatoru.

Name

Re kozy

03.08.2017 04:40

Ima bosne na 27 % I vise nigdje medjede.to utuvi te u glavu nedaj da vas bakir laze.

Name

Re vanja

03.08.2017 04:43

Pa ti voli tu svoju mini drzavu ko ti brani.al ne zapamti da ste vi u ime te nakaradne tzv beiha ubijali srbe I sad ocekujete da je volimo.deserve opametili.ja imam svoju Republiku Srpsku a za vas tor me ne zanima.imate 27 % I radite sta ocete sa njim.

Name

Re vanja

03.08.2017 04:49

Sta ima u sarajevskom pasaluku.vidis skoro je samo Beograd vecu od vaseg tora jadna nebila.vidis imam 2 drzave Majku Srbiju i moju Republiku Srpsku.znam da ti nije lako al naviknice se ti ne sumljam ja u tebe..

Name

Za vanju

03.08.2017 05:03

Pusti seprtlje be ti reci jesil gdje juce bila na slavi jesil uzajmila sebi gostiju.nadam se da te je djed naucio nasim obicajima.

Name

ре.

03.08.2017 05:44

Босна као држава више и не постоји,нема председника,заједничког званичног језика,полиције,,,има нека застава је ја нам је драга као и она што се носи на паради поноса.Срушили заједничку државу,промјенили се у бошње и сад би опет заједно,после...нема кајања

Name

Re kozy

03.08.2017 05:46

Bas si magarac,pa ti si zaboravio da smo mi 73% teritorije pa svjetski hostapleri da se podjelimo.

Name

Re kozy

03.08.2017 05:50

Ima samo u vasim praznim glavama I vise nigdje.sidji sa droga I poduplaj terapiju.

Name

Re vanja

03.08.2017 05:58

Jedna I jedina na 27 % to da.sta ima u sarajevskom pasaluku il skrace no u tori.nama se moze imamo 2 drzave Majku Srbiju ciji je samo glavni grad veci od vaseg pasaluka I nasu jedinu Republiku Srpsku.

Name

Gej=okej

03.08.2017 07:13

Pokazalo se u zadnjem ratu koliko je nebitno koliki je Beigradski pašaluk, koliko je nebitno naoružanje kada nemate muda. Kada se oduzmu pobijeni i poklani civili, niste se baš pokazali, kompletno JNA oružje vam nije bilo od velike pomoći. Upitajte vi balavci očeve kada budu trijezni kako je bilo ratovati protiv Armije BiH nakon što su se organizovali i naoružali, potajte da li bi im ikada više naumpalo ku*čenje i velika srbijica. Dođite meni na Sokolac u vikendicu i u lice kažite da je srBska, slinavci mali! Sikter!!!

Name

Re GEJ=OKEJ

03.08.2017 08:53

Samo da dodam,mugu pitati i bracu Hrvate.

Name

Re gej okej

03.08.2017 09:40

I vi ste bili hrabri.I pa ste spali na sarajevski pasaluk tj 27 %. Moj medjede pokri se po usima.vidis da te vuku korijeni srpski pa si napravio vikendicu na palama.

Name

Re gej okej

03.08.2017 10:12

I vi ste bili pravo hrabri da vam unprofor ne sacuva sarajevo sad bi ti piso iz Turske majmune.

Name

Vanja

03.08.2017 10:27

Jadna pogana neokupana i zatucana seljadijo, hajde kupi prnje na traktor da ne smrdite više i ne zagađujete ovu prelijepu zemlju!

Name

Re vanja

03.08.2017 11:09

Ko kaze.neko ko koristi ruke mjesto papira u wc.vas gdje sarane. tu ne nice trava posto ste jaka govna pa se sve osusi.jesil dobio I ti traktor donaciju mozda ti zatrebadne.

Name

Re vsnja

03.08.2017 11:16

Mozes mislit kako je lijepa I mirise sa vama.al sreca moja pa zivim u Republici Srpskoj I nemam sa sarajevskim pasalukom nista.

Name

Vanja

03.08.2017 12:03

"Re vsnja" hahahah, ne znas tri sloga tupavo napisati. Hajde stoko smrdska, nepismena, kuš i tišina tamo.

Name

Vanja

03.08.2017 12:04

Traktorijada je samo vaša uža specijalnost! :D

Name

Evo rješenja

03.08.2017 16:26

Podići vojsku na noge i za 24h da ne bude šiptarske mačke na Kosovu i Metohiji. Čemu nam služi vojska? Za šta je plaćamo? Sada se ne smiju mješati strani faktori, ovo je dobra prilika za Srbiju.

Name

re negatorima

04.08.2017 10:30

hahah bas mi smijesno ovo kmecanje vas iz rs..staces jedino sto imate je da negirate i klimate kako baja kaze...aa drzavna granica BIH...pasos..BiH..licna karta BiH..tablice BiH..i jos niste progledali,,ma polako hajd bolan..nemoze svak biti normalan..Ekonomski ste na koljenima..federacija sve jaca,,da vam nije neki dan talgo voz stigao u b.luku nebi znali kako izgleda nesto modernije od traktora...Pa vi zivite sa ledja federacije..od preraspodjele para od indirektnog oporezivanja.

Name

Re

04.08.2017 12:12

Za sve ove koji kao nešto prijete u smislu: sad ćemo.., uskoro ćemo..., još malo... u nadi je i magarac crk'o!

Name

Christian Sweden

04.08.2017 22:57

Samo da kazem zasto RS nemoze biti samostalna. Nema drzave koja ima toliku granicu, toliko korupcije, tako malo ljudi koji bijeze kao stakori sa broda koji tone, niko "srpsku" vise nece da cuva osim pokoji"ovan" koji misli da je nesto ali ovce sve bjeze sa jagnjadi. To je prodato. Na kraju ce ispasti ako to urade da ce samo bijeljina do Zvornika ripasti srbima jer ostalo je neodrzivo, podijeljeno sa prevelikom granicom. No sa 2-3 godine tu ce vladati ubice i ljude ce za pare d aubijaju na ulici bez problema, policija ce cuvat politicare i to je to. To je buducnost.

Name

Turboskara

05.08.2017 05:53

Odgpvor re.Srbin sam al rodjjen u eks jugi i odrastao u jugi kao jugosloven.Bih kao i Srbija Cgora i ostsle eks repiblike uvjek su bile republike kao i kosovo i vojvodina kao pokrajine.RS a ja sam iz RS je nastala ratom i prije tog rata nikad nije ni postojala zato pemi noze ni opstato noti opstaje propada ekonomski finansiski zdravstveno imigracija mladi rusi se u svakom pogledu.Nazalost.Drugo RS je samo entitet kao i federacija a ne neka drzava kojim pricama nas predsednik ispira mozak ovom narodu koji svakodnevno unistava.skoro cjeli svjet je za suverenu bih cak i Rusija pa i Srbija.Ako gledamo realno a ne sta bi mi zeljeli ija zelim da imam ferari ali nije realno.U predsednistvu bih i institucijama se nalaze nasi ljudi i nase stranke iz rs ali boze moj problem je sto nije tu veliki baja zeljkica snsda I sve sto nije poliyika snsda je laz izdaka srpstva samo su oni botci za ocuvanje RS.Ja necujem neke poliyicare da bar javno govore da hoce da ukinu rs.BiH je nila postojala i vece su sanse da nama ukinu rs nego da je podjele.Dejton je donesen da bi prestao rat.A dalje bi se mi sami trebali opravljati ali zbog politike snsda nedesava se nista osim propasti. njima netreba Rs zbog naroda srbstva neko kao pokrice za pljacku kriminalne radnje imunitet.Mi smo kao narod izmanipulisani najgore zive borci i invalidi i porodice poginuli boraca kojo su se borili za RS a najbolje oni koji nokad rat nisu omitisali krimosi nehramotni sverceri.Zar smo toliko sljepi pored ociju .Programom ispiranja mozga TV RTRS programom SNSDAmi smo izgubili apsolutnu realnost.Nezelim da ovo neko pogresno protumaci ali baja nam kao djeci pred spavanje prica bajke pa ksd zaspemo sanjamo ivicu i maricu i kuce od cokolada a istina je da to nije kuca od cokoladr nego vjestica u njoj koja je omadjijala djeci da im sve izgleda lako nije.Tako u ovom shlucaju mi smo ovica i marica a baja vjestics prodaje nam maglu kuce od cokolade a u stvarnosti jedna velika rusevina RS zahvaljujuci istim tim patriotima borcima za rsSNSDA. Doduse nije nama bakir i Sarajevo unistip prodo pokro Rs nego sami mi tj veliki vozd i njegova velika bolest i pohlema za moci novcem i vlasti.Pokusavam realno sagledati stvari i na crno reci da je crno a ne kao nasi politicari uvjek na bjelo kazu nije nego crno kao iz onog filma kome ces ti vjerovati sebi i svojim ocima ili meni Pomeni Rs se urusava iz dana u dan i opet kazem kako sve izgleda prije ce nestati RS nego da sr BIH raspadnr A onda ce biti zasto za tudje odeale ginu budale.poz svom narodu nismo mi los narod kolke izrode od politicara imamo losi smo samo sto im vjerujemo glasamo za nji i dopustamo da nam ovo rade.

Name

Saralija .

02.08.2017 19:55

Bezbeli Kosovo je suvereno samostalno ima institucije priznato mi to htjeli ili ne htjeli jasam to komentarisao .

ODGOVORITE
Name

Re

03.08.2017 04:44

Pa ima I Republika Srpska u cemu je problem.

Name

Mata

05.08.2017 07:53

Imali rs granicnu sluzbu,svoj pasos,svoj novac,svoje reg.oznake,svoju vojsku,vanske pislove,ambasade,imali rs kompaktnost teritorije (Brckko).

Name

Dragutin

02.08.2017 20:02

A “Jutarnji List“ spominje podelu Kosova i odma nišani svoje sunarodnike hrvate u Herceg-Bosni,kao ni oni neće ostati u BiH?Al su Lukavi ovi hrvati samo čekaju neki zgodan trenutak pa da “odlome” deo BiH?Ej bošnjaci pripazite se vi ovih hrvata oni su primili tu “latinsku školu” nešto mnogo okolišaju oko te BiH i Dodika guraju,a kao fol nisu oni,a ko zna šta muljaju???Bošnjaci pazite da ne bude ono:ide maca(Kolinda) oko tebe,pazite se bošnjaci,kuj će vas zajebe???

ODGOVORITE
Name

Toni

02.08.2017 21:22

Koka si to budala Dragutine! Manu se Hrvata! Ovdje sebprica o Kosovu ! Ti Hrvatima ništa nemozes shvati to već jednom.

Name

Pade snijeg na behar na voće...

02.08.2017 22:09

Ako dodje do odredjenih prekrajanja, a to nije nemoguće, Beograd će opet izigrati Krajišnike to jest, Krajišnike, Ličane, Kordunce, Dalmatince, Banijce itd, ostaviće sve to Hrvatskoj a tražiće istočnu Slavoniju da bude u toj Srbiji. Herceg Bosna bi onda mogla u Hrvatsku. A Bošnjaci koji se na sva zvona zalažu za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, biće presretni da dobiju svoj "tamni vilajet" pa koiki god on bio. Medjutim, pitanje je šta će velesile odlučiti. Svi domaći govnari se ama baš ništa ne pitaju.

Name

E E

03.08.2017 04:14

Ne sikiraj se ti za BiH. Ima u njoj dovoljno Srba,Hrvata Bosnjaka i ostalih koji je smatraju jedinom.Rezultat je uvijek isti od kad postoji nasa Bosna.

Name

Re.Dragutin

03.08.2017 04:24

Samo nemoj ti upozoravati Bosnjake. Daleko ti kuca bila.

Name

Re

03.08.2017 04:46

Moj druze zeleni cim namirisu da je nesto protiv srba odma pocnu sa zjeb...... A ne vide doklem je I kud vodi bivsa beiha il nece da vide pa se lijecenje na drugima.

Name

Re dragutin

03.08.2017 04:54

Nismo mi naivni kao vi Srbi. Mi smo se tukli i sa vama i sa njima gdje je trebalo. Ko je bio za BiH vezali smo zastave ko nije zna se kako je bilo i ne daj Boze opet.

Name

Indijanac

03.08.2017 07:24

Hrvatska i Srbija su totalno nebitne, Bosna je bila i ostati će u svojim vjekovnim granicama dok je života na planeti. Ako treba da se opet marišemo i sa Srbijom i sa Hrvatskom, nikakav problem, ni prvi, a ni posljednji put. Propustili ste priliku '90-tih kada je Armija BiH bila u apsolutnom okruženju između Tuđmanovih ustaša i Miloševićevih četnika, bez ikakve mogučnosti naoružavanja. Danas je situacija potpuno drugačija, imamo 50 puta više naoružanja, možemo se odbraniti od 16 Srbija i 26 Krvatski jer nikada niste imali muda za vojničko ratovanje!

Name

Re Indijanac

03.08.2017 14:38

Halo Indijanac,opalila te sunčanica pa opet buncaš.Ionako imaš hroničnu dijagnozu,kud još i ova vrućina da te snađe na tu muku?!

Name

Stevo

02.08.2017 22:03

Nemocni Basar al Asad je uspeo protiv celog zapada i na kraju pobedio uz rusku pomoc. Da dodje do oruzanog sukoba izmedju Srba i Albanaca mi Srbi bi ko Asad izasli kao pobednici iz te bitke. '99 je bilo drugo vreme. Jelcin je bio na vlast a Slobo se mije mogo izborit protiv Nato-fasiste.

ODGOVORITE
Name

Dzoni

03.08.2017 17:21

Samo se vi uzdajte u ruse.Koga su rusi branili i kinezi hranili teško njemu.

Name

E moj Stevo

05.08.2017 12:18

..govedo jedno glupo! Imas li ti pojma kako ta nesretna Sirija nakon tog rata izgleda, tog rata u kojem se bori protiv zapada a u kojem je Rusi brane? Imas li pojma koliko je neduznih poginulo u tom ratu? Imas li pojma kolika je materijalna steta nanesena toj Siriji i koliko ce vremena trebati da se ta Sirija opet djelimicno izgradi kakva je bila prije rata? Znas li koliko ce se americkih i ruskih firmi obogatiti poslije tog rata, kupujuci zemlju bud zasto, uvaljujuci narod u kredite a dok pri tome financiraju upravljajuce elite ciji je jedini zadatak da tim novim okupatorima pomogne da finansijski porobi domaci zivalj? Nemas ti Pojma Stevo, jer si glup k'o metar sumskog puta. Jebes ti te "pobjednike" ako su ti isti ekonomski i ekoloski potpuno unisteni. Ali, Stevo je jedan od onih mentola tipa "samo nek se srbuje, pa makar se i slama jela". Kontas Stevo? Ma racku ti kontas kad si tenkre..

Name

Marko

02.08.2017 22:45

Svakako da nepristajemo na podjelu Kosova jer to bi znacilo gubitak oko 80% teritorije pokrajine ali nece nikakav Hrvat nama da govori i da drzi predavanja o Kosovu i neka gledaju svoja posla.

ODGOVORITE
Name

PAJKO

03.08.2017 01:35

To se odavno zna samo niko nama nesmije da kaze u lice.

ODGOVORITE
Name

Siptar

03.08.2017 07:43

Imamo tabllice, pasoše, priznati smo cak i od Srbije samo ne oficijelno jer se vozimo sa našim tablicama po Srbiji i Kosovskim putnim dokumentima a i šire.Znaci priznali su nas ali ne smiju da kažu : ..RS : Nema pasoše , tablice, novac....Kafanska drzava hahaha...

ODGOVORITE
Name

T-84

03.08.2017 09:16

Mir ljudi mir.

Name

Mile - Krusevcanin

03.08.2017 19:30

Rep. Srp. 1000 puta vise lici na samostalnu drzavu nega tzv. drzava Kosovo. Gledaj ti bolje sta ces tvojoj porodici pruziti za jest pored ove bede na Kosovu. Crna vasa drzava.

Name

milos1389

03.08.2017 09:28

Nicija nije do zore ! Sve dodje i prodje 'oteto nikad nije donjelo srecu !

ODGOVORITE
Name

Re milos

03.08.2017 09:47

Nada nikad ne umire . Ali to je takodje pusta nada.

Name

Hope

03.08.2017 15:41

Tako se i ti nadas da ovde ima neka drzava ali vijeruj mi, nema.Ovo je medjunarodni protektorat i trajti ce onoliko koliko bude potrebno svijetskim mocnicima.Vece, ozbiljnije drzave su se raspale a mozes misliti sta ce biti sa ovim mjesnim zajednicama.

Name

re_Hope

03.08.2017 18:15

Tebe ce crvi davno pojesti ova "mjesna zajednica" ce biti i opstati.

Name

Jako Zanimljivo

03.08.2017 15:27

Hrvati tamo u nekom listu nesto izjavili a Srbi i Bosnjaci se izkrvise.Koliko puta smo to gledali,pameti ni od kuda.Kazu da pametnog mozes samo jednom prevariti a budalu svaki dan.Zna se u koje mi spadamo.

ODGOVORITE
Name

Nako

03.08.2017 17:38

Kosovo je vec davno drzava, to svi znaju, svima je to jasno i sto se svi pravimo budale? Jos samo cobani ( koji imaju licni profit ) ovcama koje bi ponovo uzele puske u ruke ispiru mozak. Zamislite, izgubite u ratu nekog voljnog, zbog cobana koji je na sigurnom, sta bi ste pa da vam i citav svijet poklone...... Jednom se zivi.....

ODGOVORITE
Name

Re

04.08.2017 08:06

Nebeski ljudi ne misle tako.

Name

Realista

03.08.2017 19:49

Tibet vise lici na samostalnu drzavu nego tzv. Kosovo. Albanci, da vam nije dijaspore mogli bi da se slikate. Oni vam donesu koju crkavicu. Bio sam vojnik 99te na Kosovu. Narodu uopste ne zanima nezaviznost Kosova jer im deca idu u skolu i uvece legnu sa praznim stomakom.

ODGOVORITE
Name

Mata

03.08.2017 20:45

Ti sigurno nisi bio na Kosovu,politika albanaca je,40 i vise godina natalitetom uzeti kosovo sto su i uspjeli i pored toga stvorilu su jedinstvo i sto je sigurno za Srbiju je kosovo izgubljeno.

Name

Kiki

04.08.2017 07:46

Ma hajd sto neki ne mogu da svare da je Kosovo drzava al sto ima takvih budala koji se nadaju novim sukobima i republici Srpskoj Krajni...eeee to su blentovi XXXL. Nemas para-nema drzave. Imas para-moze sve.

Name

Joja

04.08.2017 06:30

REFERENDUM Mile Dodige pa u penziju. I MIRNA Bosna.

ODGOVORITE