Аларм, а није ни почело: Бајерн - Серија А 0:8!

Бајерн последњи, Наполи додатно забринуо Баварце! Фудбалери Наполија савладали су Бајерн 2:0 у мечу за треће место на Ауди купу у Минхену.  Баварце овог лета "лема ко стигне". У два дана, Анћелотијев тим је на "Алијанц арени" доживео два пораза без постигнутог гола.  Карлето, шта се ово дешава? И Наполи “накантао” Бајерн! Кулибали и Ђакерини погађали за 2:0, мада су Баварци изашли на терен у комбинованом саставу.

Фудбал 02.08.2017 | 21:00
Аларм, а није ни почело: Бајерн - Серија А 0:8!
Италијански тим је очитао нову лекцију Баварцима, а славио је погоцима Кулибалија у 14. и Ђакеринија у 55. минуту сусрета.

Бајерн је доживео трећи узастопни пораз у припремном периоду, сва три без постигнутог гола, а укупно пети у шест тест мечева.

Бољи од тима Карла Анчелотија претходно су били Ливерпул и Интер, те Милан и Арсенал (на пенале), док је Бајерн савладао само Челси.

С друге стране, Наполи је славио после пораза (Атлетико Мадрид) и ремија (Кјево), остваривши четврти тријумф овог лета (Карпи, Тренто, Анаунија), први против неке екипе високог рејтинга.

После дебитантске сезоне чувеног Карла Анћелотија на клупи такође чувеног Бајерна из Минхена, током које је освојена "само" титула првака Немачке, циљеви постављени овог лета поново су били највиши – "Триплета".

Како су почеле припреме за сезону 2017/18, не би било чудо да се челници највећег немачког фудбалског клуба изненада растану са италијанским стручњаком.

Пети "Ауди куп", који се традиционално сваке друге године одржава на "Алијанц арени" у Минхену, Бајерн је почео злослутним поразом од Ливерпула, а завршио алармантним поразом од Наполија.

У мечу за треће место на престижном и јаком турниру, који је домаћин освајао у три од четири покушаја до ове године: Бајерн - Наполи 0:2 (0:1).

Наш репрезентативац Никола Максимовић, сходно ротацији у односу на дуел са Мадриђанима, данас је имао улогу стартера и одиграо одличан меч све до 61. минута када је напустио терен заједно са неколицином саиграча.

Непун дан након непријатне лекције коју је на добро познатом месту испредавао Јирген Клоп, Анћелоти је гледао како његов састав добија пацке и од растрчаних момака које је изабрао Маурицио Сари, тренер који је променио готово читаву поставу током меча, али не и приступ - педантно и предано у одбрани, брзо и једноставно у нападу.

Головима Калидуа Кулибалија у 14. и Емануелеа Ђакеринија у 55. минуту, Наполитанци не само да су показали да је јучерашња "туча" са Дијегом Годином заборављена, већ и да се с њима мора озбиљно рачунати током сезоне која само што није почела.

Постава која је у мечу са Атлетико Мадридом у уторак ушла у другом полувремену, овог пута почела је утакмицу и рано стекла вођство, а до полувремена могла је и да га дуплира. Када су почеле измене у редовима Наполија као на траци, "пао" је и други гол после чега је минхенска публика салвама звиждука частила црвено-беле.

Бајерн је овог лета доживео сва три пораза у мечевима са италијанским клубовима, без постигнутог гола: Милан 0:4, Интер 0:2, Наполи 0:2. Укупно 0:8.

Ако се томе дода пораз од Ливерпула 0:3 и Арсенала на пенале 2:3, након 0:0, лако се може закључити да у свлачионици Бајерна после изласка двојице легендарних фудбалера, Ћавија Алонса и Филипа Лама, ствари не функционишу баш најбоље.

Пре Алонса и Лама, "Алијанц арену" напустио је и Бастијан Швајнштајгер, утицај времешних и хронично повређених Арјена Робена и Франка Риберија дуго већ није као што је некад био, тако да Анћелотију никако неће бити лако да испуни резултатске циљеве и спроведе смену генерација тим пре што се током каријере ретко где бавио тим стварима - углавном је водио већ формиране и јаке тимове попут "оног" Милана, Челсија, Пари Сен Жермена, Реал Мадрида…

Да у Минхену препознају да неке ствари не функционишу могло се закључити и одлуком да за новог спортског директора клуба буде постављен некада прослављени првотимац и један од најбољих играча у историји босанско-херцеговачког фудбала, Хасана Салихамиџића.

Популарни "Брацо" добио је посао након што је солидан број легенди клуба рекао: "Нека, хвала".

Пре тога, клуб је напустио Матијас Замер, својевремено легендари капитен Борусије Дортмунд, који је после кратке и неуспешне тренерске каријере, одлучио да пређе у канцеларије а у Минхену се задржао пуних пет година.

Да ли ће ове промене, додуше неочекивано, довести и до разговора са Анћелотијем око раскида сарадње, показаће наредни дани.

Бајерн Минхен: Фрухтл - Фридл, Суле (од 77. Авуђа), Кимих, Руди (од 77. Фајн) - Видал (од 64. Толисо), Санчез - Тилман, Коман (од 64. Рибери), Маи - Винцхајмер (од 64. Црнички).

Наполи: Сепе (од 46. Рафаел) - Мађо (од 64. Хишај), Максимовић (од 61. Кирикеш), Кулибали, Гулам (од 46. Руи) - Зјелински (од 77. Паволети), Дијавара (од 61. Жоргињо), Хамшик (од 46. Рог) - Каљехон (од 61. Алан), Мертенс (од 78. Милик), Инсиње (од 46. Ђакерини).

За разлику од Бајерна, Саријев састав добро "гура" кроз овај период припрема: Анаунија 17:0, Карпи 4:1, Кјево 1:1, Атлетико Мадрид 1:2, Бајерн 2:0.

Сва Ауди куп финала:

2009, Бајерн Минхен - Манчестер јунајтед 0:0, пеналима 7:6

2011, Барселона - Бајерн Минхен 2:0

2013, Бајерн Минхен - Манчестер сити 2:1

2015, Бајерн Минхен - Реал Мадрид 1:0

2017, Ливерпул - Атлетико Мадрид (среда, 20.30)



Никлас Зуле и Себастијан Руди су дебитовали за тим Бајерна, на терену је био и Ренато Санчес, кога су медији већ преселили у Минхен. И то су отприлике једине лепе вести које су навијачи баварског гиганта чули на генералној проби пред немачки Суперкуп против Борусије и Дортмунд. Шампион Бундеслиге поново се нашао на коленима, овај пут га је згазио Наполи - 2:0 у мечу за треће место на Ауди купу.

Стрелци су били Калиду Кулибали - након покушаја нашег Николе Максимовића после корнера - а почетком другог полувремена иЕмануел Ђакерини. Бајерну у одбрану, Карло Анчелоти је одмарао носиоце игре и на терен послао малтене други тим.

Можда се једноставно осећа толико моћно да себи може да дозволи овакав луксуз? Можда су Баварци заиста толико психолошки стабилни да их ни серија лоших резултата не може уздрмати? Видећемо већ у суботу када се буду одмерили са Борусијом.

Вечерас их је публика звиждуцима испратила са терена. Тешке поразе од Арсенала, Интера, Ливерпула и сада Наполија нису навикли да трпе у Немачкој. Они су навикли да гледају Бајерн како демонстрира силу. Овог лета тога није било. Мада то не значи да га неће бити када се буде одлучивало о трофејима.

Ипак, вреди нотирати да је на шест припремних утакмица Бајерн уписао једну победу уз пет пораза и гол разлику 4:14?!

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар