Alarm, a nije ni počelo: Bajern - Serija A 0:8!

Bajern poslednji, Napoli dodatno zabrinuo Bavarce! Fudbaleri Napolija savladali su Bajern 2:0 u meču za treće mesto na Audi kupu u Minhenu.  Bavarce ovog leta "lema ko stigne". U dva dana, Anćelotijev tim je na "Alijanc areni" doživeo dva poraza bez postignutog gola.  Karleto, šta se ovo dešava? I Napoli “nakantao” Bajern! Kulibali i Đakerini pogađali za 2:0, mada su Bavarci izašli na teren u kombinovanom sastavu.

Fudbal 02.08.2017 | 21:00
Alarm, a nije ni počelo: Bajern - Serija A 0:8!
Italijanski tim je očitao novu lekciju Bavarcima, a slavio je pogocima Kulibalija u 14. i Đakerinija u 55. minutu susreta.

Bajern je doživeo treći uzastopni poraz u pripremnom periodu, sva tri bez postignutog gola, a ukupno peti u šest test mečeva.

Bolji od tima Karla Ančelotija prethodno su bili Liverpul i Inter, te Milan i Arsenal (na penale), dok je Bajern savladao samo Čelsi.

S druge strane, Napoli je slavio posle poraza (Atletiko Madrid) i remija (Kjevo), ostvarivši četvrti trijumf ovog leta (Karpi, Trento, Anaunija), prvi protiv neke ekipe visokog rejtinga.

Posle debitantske sezone čuvenog Karla Anćelotija na klupi takođe čuvenog Bajerna iz Minhena, tokom koje je osvojena "samo" titula prvaka Nemačke, ciljevi postavljeni ovog leta ponovo su bili najviši – "Tripleta".

Kako su počele pripreme za sezonu 2017/18, ne bi bilo čudo da se čelnici najvećeg nemačkog fudbalskog kluba iznenada rastanu sa italijanskim stručnjakom.

Peti "Audi kup", koji se tradicionalno svake druge godine održava na "Alijanc areni" u Minhenu, Bajern je počeo zloslutnim porazom od Liverpula, a završio alarmantnim porazom od Napolija.

U meču za treće mesto na prestižnom i jakom turniru, koji je domaćin osvajao u tri od četiri pokušaja do ove godine: Bajern - Napoli 0:2 (0:1).

Naš reprezentativac Nikola Maksimović, shodno rotaciji u odnosu na duel sa Madriđanima, danas je imao ulogu startera i odigrao odličan meč sve do 61. minuta kada je napustio teren zajedno sa nekolicinom saigrača.

Nepun dan nakon neprijatne lekcije koju je na dobro poznatom mestu ispredavao Jirgen Klop, Anćeloti je gledao kako njegov sastav dobija packe i od rastrčanih momaka koje je izabrao Mauricio Sari, trener koji je promenio gotovo čitavu postavu tokom meča, ali ne i pristup - pedantno i predano u odbrani, brzo i jednostavno u napadu.

Golovima Kalidua Kulibalija u 14. i Emanuelea Đakerinija u 55. minutu, Napolitanci ne samo da su pokazali da je jučerašnja "tuča" sa Dijegom Godinom zaboravljena, već i da se s njima mora ozbiljno računati tokom sezone koja samo što nije počela.

Postava koja je u meču sa Atletiko Madridom u utorak ušla u drugom poluvremenu, ovog puta počela je utakmicu i rano stekla vođstvo, a do poluvremena mogla je i da ga duplira. Kada su počele izmene u redovima Napolija kao na traci, "pao" je i drugi gol posle čega je minhenska publika salvama zvižduka častila crveno-bele.

Bajern je ovog leta doživeo sva tri poraza u mečevima sa italijanskim klubovima, bez postignutog gola: Milan 0:4, Inter 0:2, Napoli 0:2. Ukupno 0:8.

Ako se tome doda poraz od Liverpula 0:3 i Arsenala na penale 2:3, nakon 0:0, lako se može zaključiti da u svlačionici Bajerna posle izlaska dvojice legendarnih fudbalera, Ćavija Alonsa i Filipa Lama, stvari ne funkcionišu baš najbolje.

Pre Alonsa i Lama, "Alijanc arenu" napustio je i Bastijan Švajnštajger, uticaj vremešnih i hronično povređenih Arjena Robena i Franka Riberija dugo već nije kao što je nekad bio, tako da Anćelotiju nikako neće biti lako da ispuni rezultatske ciljeve i sprovede smenu generacija tim pre što se tokom karijere retko gde bavio tim stvarima - uglavnom je vodio već formirane i jake timove poput "onog" Milana, Čelsija, Pari Sen Žermena, Real Madrida…

Da u Minhenu prepoznaju da neke stvari ne funkcionišu moglo se zaključiti i odlukom da za novog sportskog direktora kluba bude postavljen nekada proslavljeni prvotimac i jedan od najboljih igrača u istoriji bosansko-hercegovačkog fudbala, Hasana Salihamidžića.

Popularni "Braco" dobio je posao nakon što je solidan broj legendi kluba rekao: "Neka, hvala".

Pre toga, klub je napustio Matijas Zamer, svojevremeno legendari kapiten Borusije Dortmund, koji je posle kratke i neuspešne trenerske karijere, odlučio da pređe u kancelarije a u Minhenu se zadržao punih pet godina.

Da li će ove promene, doduše neočekivano, dovesti i do razgovora sa Anćelotijem oko raskida saradnje, pokazaće naredni dani.

Bajern Minhen: Fruhtl - Fridl, Sule (od 77. Avuđa), Kimih, Rudi (od 77. Fajn) - Vidal (od 64. Toliso), Sančez - Tilman, Koman (od 64. Riberi), Mai - Vinchajmer (od 64. Crnički).

Napoli: Sepe (od 46. Rafael) - Mađo (od 64. Hišaj), Maksimović (od 61. Kirikeš), Kulibali, Gulam (od 46. Rui) - Zjelinski (od 77. Pavoleti), Dijavara (od 61. Žorginjo), Hamšik (od 46. Rog) - Kaljehon (od 61. Alan), Mertens (od 78. Milik), Insinje (od 46. Đakerini).

Za razliku od Bajerna, Sarijev sastav dobro "gura" kroz ovaj period priprema: Anaunija 17:0, Karpi 4:1, Kjevo 1:1, Atletiko Madrid 1:2, Bajern 2:0.

Sva Audi kup finala:

2009, Bajern Minhen - Mančester junajted 0:0, penalima 7:6

2011, Barselona - Bajern Minhen 2:0

2013, Bajern Minhen - Mančester siti 2:1

2015, Bajern Minhen - Real Madrid 1:0

2017, Liverpul - Atletiko Madrid (sreda, 20.30)



Niklas Zule i Sebastijan Rudi su debitovali za tim Bajerna, na terenu je bio i Renato Sančes, koga su mediji već preselili u Minhen. I to su otprilike jedine lepe vesti koje su navijači bavarskog giganta čuli na generalnoj probi pred nemački Superkup protiv Borusije i Dortmund. Šampion Bundeslige ponovo se našao na kolenima, ovaj put ga je zgazio Napoli - 2:0 u meču za treće mesto na Audi kupu.

Strelci su bili Kalidu Kulibali - nakon pokušaja našeg Nikole Maksimovića posle kornera - a početkom drugog poluvremena iEmanuel Đakerini. Bajernu u odbranu, Karlo Ančeloti je odmarao nosioce igre i na teren poslao maltene drugi tim.

Možda se jednostavno oseća toliko moćno da sebi može da dozvoli ovakav luksuz? Možda su Bavarci zaista toliko psihološki stabilni da ih ni serija loših rezultata ne može uzdrmati? Videćemo već u subotu kada se budu odmerili sa Borusijom.

Večeras ih je publika zvižducima ispratila sa terena. Teške poraze od Arsenala, Intera, Liverpula i sada Napolija nisu navikli da trpe u Nemačkoj. Oni su navikli da gledaju Bajern kako demonstrira silu. Ovog leta toga nije bilo. Mada to ne znači da ga neće biti kada se bude odlučivalo o trofejima.

Ipak, vredi notirati da je na šest pripremnih utakmica Bajern upisao jednu pobedu uz pet poraza i gol razliku 4:14?!

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar