ЛЕ: Милојевић неће о Рикардињу, опрезан у прогнозама!

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић није желео да коментарише изостанак Бразилца Рикардиња са реванш меча против Спарте у квалификацијама за Лигу Европе.

Фудбал 02.08.2017 | 22:15
ЛЕ: Милојевић неће о Рикардињу, опрезан у прогнозама!
Једно од највећих појачања црвено-белих овог лета је остало у Београду, а претпоставља се да је разлог лоша форма.

"Ја бих волео да причамо о играчима који су допутовали, а не онима који нису. Има неки разлог што није допутовао. У овом тренутку је то мој одговор", рекао је Милојевић.

Звезда је у првом мечу савладала Спарту 2:0, па је у одличној ситуацији пред других 90 минута против чешког великана. Ипак, тренер није желео да коментарише ни ситуацију да му се одмах "понуди" 0:0.

"Опет бих остао при мом ставу, нити је моја филозофија та филозофија. Не волим да причам о хипотетичким стварима – шта би било, кад би било. Било које размишљање у том правцу није добро",рекао је Милојевић.

Црвено-бели су помало изненадили доминантном представом у првом сусрету, а уочи реванша многи су већ отписали Спарту, чак и Чеси.

"Знате да је Спарта била у групи јачих противника, ми немамо тај рејтинг. Спарта је добар колектив и клуб, не треба много трошити речи. Знамо шта је урадила и током овог прелазног рока и колико улажу у тим. Ми смо одиграли само једно полувреме до сада", истакао је тренер Звезде.

Реванш меч између Спарте и Звезде на програму је у четвртак од 19 часова, а црвено-бели би требало да имају подршку око 2.000 својих навијача.

Тренер Звезде не планира да много мења у систему игре у односу на први сусрет у Београду.

"У првој утакмици сигурно нико филозофија спарте није била да се брани. Сигурно се спремамо на најбољи начин. Оно штт је интересантно, од тренутка када смо дошли овде, је да имамо стабилан систем игре који хоћемо да форсирамо. Дајем играчима конкретне задатке на терену, мислим да у сваком послу треба да задате конкретне задатке да бисте могли да их коригујете. Много зависи и од противника да ли ћете излазити високо или не, и то су неке ствари које су непредвидиве, сигурно нећемо одступати од тог приступа, али видећемо", рекао је Милојевић.

Домаћин је под великим притиском јер мора да стигне два гола заостатка.

"И Спарта има свој систем игре, ја сам рекао и пре прве утакмице да чешки фудбал и лига су јаки, изузетно. Није случајност колико представника имају у ЛШ и ЛЕ, скоро су надомак испуњења тих њихових циљева. Знам шта значи и чешка репрезентација, имају западњачки стил европског фудбала. Како ће се определити Спарта да игра ја то не знам. Више размишљам о мојим играчима и ономе што ћемо ми да урадимо на терену. Последња информација је да им се на утакмици са Бохемијансом повредио турски играч (штопер Семих) Каја. По информацијама које имамо није безазлена ситуација, али желимо му да се што пре врати на терен", истакао је тренер Звезде.

Иако је Спарта довела скоро двоцифрен број појачања овог лета, неколико звучних, главни адут овог тима је ипак тренер Андреа Страмачони.

"Ценим Страмачонија, прошле године смо радили у Грчкој, он је био тренер Панатенаикоса, ја Паниониоса. Добро знамо италијански фудбал и њихов менталитет, сигурно можемо да очекујемо све. Не знам колико су у могућности и шта би могло да нам се спреми, али што се тога тиче. видећемо сутра. Да ли нешто може да промени што се тиче неког система. Утакмица у Београду је једно полувреме и треба бити на земљи, ја мислим да смо ми апсолутно на земљи. Да поштујемо, то сам тражио од моје екипе од првог тренутка", рекао је Милојевић.

Звезда је у серији од четири узастопне победе.

"Сигурно да је то нешто што покушавамо да радимо, нека статистика. Нешто где се на крају повлачи црта. Сигурно је да као и у фудбалу што знате, да би прошли даље морате да дате гол, а да га не примите. За сада имамо ту срећу и волео бих да је што дуже задржимо", додао је тренер српског вицешампиона.

Звезда већ десетак година није остварила значајан резултат у Европи, а већ 25 година није елиминисала ниједну чешку екипу.

"Увек чујем те статистике и фасциниран сам што супер радите свој посао. То је само потврда тврдњи где се налази чешки фудбал. За једног тренера је свака наредна утакмица најважнија. У мојој каријери једноставно тако приступам свему томе. Било би лепо кад би се то догодило. Обе екипе играју да победе и прођу даље, и која екипа буде боља у ове две утакмице нека прође", закључио је Милојевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар